Λίντια Ταφέσε, η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο Κόπα Αφρικα

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 20:30

Ιστορία στο αφρικανικό ποδόσφαιρο έγραψε, η Λίντια Ταφέσε. Χθες το βράδυ η 40χρονη από την Αιθιοπία, έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε αγώνα κορυφαίας διοργάνωσης, καθώς «σφύριξε» στην αναμέτρηση Ναμίμπια-Τανζανία για το Κόπα Αφρικα.
Η Ταφέσε άρχισε από πολύ μικρή να ασχολείται με τον αθλητισμό, καθώς στα νεανικά της χρόνια, έπαιζε μπάσκετ και κανείς δεν περίμενε πως θα... αλλάξει παιχνίδι και θα κάνει καριέρα ως διαιτητής ποδοσφαίρου.


«Έπαιζα ποδόσφαιρο στο σχολείο, αλλά το μπάσκετ ήταν το πρώτο μου άθλημα. Το ενδιαφέρον μου για τη διαιτησία, άρχισε όταν ένας από τους προπονητές μας, έκανε κάποια μαθήματα και κάλεσε μερικούς από εμάς, από την ομάδα μπάσκετ. Ήταν πολύ δύσκολο όταν άρχισα, γιατί κάποιες φορές, μερικοί άνθρωποι ρωτούσαν γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με τη διαιτησία, όταν δεν υπήρχαν άλλες γυναίκες που κάνουν το ίδιο. Άρχισα από τις μικρές κατηγορίες και το 2005 έγινα διαιτητής πρώτης κατηγορίας», έχει δηλώσει η Ταφέσε που είναι η πρώτη Αφρικανή με το σήμα της FIFA.
Για την ιστορία η Τανζανία νίκησε 1-0 τη Ναμίμπια (65’ Μούσα) και διεκδικεί την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς έχει τρεις βαθμούς.
Η Γουινέα και η Ζάμπια αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική, στον Δ’ όμιλο του Κόπα Αφρικα και μοιράζονται την πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς. Το σκορ άνοιξε στο 58’ ο Κανταμπαντούνο, αλλά η Ζάμπια ισοφάρισε στο 87ο λεπτό με τον Σαούτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass