«Διαβολοβδομάδα» με τρεις ελληνο-ισπανικές «μάχες» για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2021 20:00

Τρεις ελληνο-ισπανικές «μάχες» και μία ελληνο-ιταλική περιλαμβάνει το πρόγραμμα των δύο επόμενων αγωνιστικών της Euroleague, τη «διαβολοβδομάδα» που διανύουμε. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με την Αρμάνι στο Μιλάνο σήμερα (21:45, NOVASPORTS 1HD), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη αύριο (22:00) για την 22η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στην Αθήνα, όπου φιλοξενούν την Μπαρτσελόνα αύριο Πέμπτη (28/1, 21:00), με τους «πράσινους» να υποδέχονται τη Βαλένθια την Παρασκευή (29/1, 21:00, NOVASPORTS 2HD), για την 23η αγωνιστική.
Αναλυτικά:

 

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πρώτος στη «μάχη» ρίχνεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος χθες αναχώρησε για το Μιλάνο χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να επιστρέφει στη δωδεκάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε αρκετό χρόνο να προπονήσει την ομάδα του μετά την επώδυνη ήττα από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Μία ήττα που θα θυμούνται για καιρό οι παίκτες και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Η διαφορά +7 πόντων τρία λεπτά πριν τη λήξη χάρη σε τέσσερα διαδοχικά τρίποντα των «ερυθρόλευκων», μετετράπη σε νίκη των Λιθουανών μετά από δικό τους σερί 9-0.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 86-75 της Αρμάνι Μιλάνο μετά από ανατροπή στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει πως πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες με διαφορά 12,5 πόντων μέσο όρο σε αυτές. Η Αρμάνι έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση φέτος (82,1 πόντους μέσο όρο) και γι’ αυτό επιβάλλεται να την πιέσουν ασφυκτικά με την άμυνά τους οι παίκτες του Ολυμπιακού. Απέναντί τους οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν τρεις πρώην παίκτες τους, τον Κέβιν Πάντερ, τον Κάιλ Χάινς και τον Ζακ ΛεΝτέι. Οι Ιταλοί είναι... φειδωλοί στα λάθη και επομένως θα πρέπει και ο Ολυμπιακός να περιορίσει τα δικά του, αφού δε θα του... συγχωρούνται. Οι Ντιλέινι, Πάντερ και Ροντρίγκεθ αποτελούν τους «εκτελεστές» της Αρμάνι, ενώ η δουλειά του Χασάν Μάρτιν απέναντι στον επίσης βραχύσωμο σέντερ της Αρμάνι, Κάιλ Χάινς, θα είναι καταλυτικής σημασίας.
Διαιτητές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός ορίστηκαν οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μεχντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Άννε Πάντερ (Γερμανία).

 

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Όντεντ Κάτας πανηγύρισε την πρώτη νίκη του ως προπονητής του Παναθηναϊκού στη Euroleague απέναντι στην Κίμκι (94-78), στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά η επόμενη αποστολή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Αντίπαλος των «πρασίνων» και μάλιστα μέσα στη Μαδρίτη είναι η Ρεάλ με ρεκόρ 13-8.
Οι Ισπανοί προέρχονται από «back to back» ήττες, κάτι που τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους, αφού ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες του νιώθουν «πληγωμένοι» για τα «στραβοπατήματα» στις έδρες των Μπάγερν Μονάχου και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εξάλλου, θα είναι και υποψιασμένοι, αφού χρειάστηκαν δύο παρατάσεις για να «δραπετεύσουν» από το ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο (93-97).
Ο Παναθηναϊκός που ψάχνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, από τις αρχές Δεκεμβρίου καλείται να αξιοποιήσει την απουσία των πόιντ γκαρντ των Ισπανών Σέρχιο Γιουλ και Νίκο Λαπροβίτολα. Το περιφερειακό σουτ θα είναι «κλειδί» για την ομάδα του Κάτας, αφού οι Ταβάρες και Τάιους δεν επιτρέπουν... σουλατσάρισμα στη ρακέτα της ομάδας τους. Και όλα αυτά... εν αναμονή νεότερων από το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού ως προς την επιστροφή των Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργου Παπαγιάννη.
Τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός θα διευθύνουν οι διαιτητές Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).
To πρόγραμμα της 22ης και της 23ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

 

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26-27/1/2021)
ΣΗΜΕΡΑ
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  21:45
Κίμκι (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
ΑΥΡΙΟ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)  22:00
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Ν-Η)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     15-5
Μπαρτσελόνα     14-6
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης     13-6
Αρμάνι Μιλάνο     13-7
Ρεάλ Μαδρίτης     13-8
Μπάγερν Μονάχου     12-9
Ζαλγκίρις Κάουνας     11-9
Ολυμπιακός     11-9
Αναντολού Εφές     11-10
Βαλένθια     11-10
Φενερμπαχτσέ     10-10
Μακάμπι Τελ Αβίβ     10-11
Μπασκόνια     9-11
Ερυθρός Αστέρας     7-13
Άλμπα Βερολίνου     7-13
Παναθηναϊκός     7-13
Βιλερμπάν     7-14
Κίμκι     2-19

 

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28-29/1/2021)
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  21:00
Κίμκι (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Βαλένθια (Ισπανία)  21:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Βιλερμπάν (Γαλλία)
Μπασκόνια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass