Ο αποχαιρετισμός του Γουέμπ...

«Ευχαριστώ τη ΛΑΡΙΣΑ που με άφησε...»

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2021 21:15

Του Σωτ. Κέλλα
Ο 27χρονος Αμερικανός Τζέιμς Γουέμπ έπιασε 13άρι με τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και το κέρδος του ήταν η μεταγραφή του στη Μούρθια φέροντας και ένα σημαντικό ποσό στον λαρισινό σύλλογο (τελικά ήταν της τάξης των 50.000 ευρώ) που θέλησε να μη σταματήσει την καριέρα

του παίκτη και να ψάξει να βρει έναν άλλο ο οποίος θα τον αντικαταστήσει ώστε να μη χαθούν οι πιθανότητες παραμονής στην κατηγορία (με βάση την αρχική προκήρυξη υποβιβάζεται ένας). Φεύγει ως πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος (125) και ως πρώτος στον δείκτη αξιολόγησης (226). Επίσης έχει πετύχει τα περισσότερα τρίποντα στο πρωτάθλημα (33). Επίσης είναι ο πρώτος της λίστας του πρωταθλήματος στα double-double με πέντε -τα τέσσερα συνεχόμενα-αλλά και ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του σε αυτά τα δύο χρόνια της στην κατηγορία, που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αμυντικό ριμπάουντ. Με τα οχτώ που είχε προχθές έφτασε τα 107, ενώ πέρυσι ο Τερέλ Παρκς είχε 77, ο οποίος αγωνιζόταν επίσης στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ. Με απλά λόγια ήταν στους κορυφαίους παίκτες της φετινής Basket League.
Και σίγουρα φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις από το τελευταίο παιχνίδι, όπου η ομάδα του κέρδισε την ΑΕΚ με 76-75.
Λίγο πριν πετάξει για την Ισπανία έστειλε από το αεροδρόμιο μέσω της «Ε» μια δήλωση για τον σύλλογο όπου ανέφερε τα εξής: «Θέλω απλώς να ευχαριστήσω τη ΛΑΡΙΣΑ που με αγκάλιασε και μου επέτρεψε να είμαι εκτός της ομάδας. Με βοήθησαν να μεγαλώσω και να επεκτείνω το παιχνίδι μου στο μπάσκετ. Σεβασμός και μόνο σεβασμός και ελπίζω να τους δω να παίζουν στα πλέι οφ».
Ο Γουέμπ έπαιξε 13 αγώνες, πέτυχε 173 πόντους (μέσο όρο 13,31) με 33/68 τρίποντα, 28/61 δίποντα και 18/22 βολές. Πήρε 125 ριμπάουντ, έδωσε 13 ασίστ, 16 κλεψίματα, 5 κοψίματα και υπέπεσε σε 22 λάθη.
Για την αποχώρηση του Γουέμπ ο τεχνικός της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, Νίκος Παπανικολόπουλος, δήλωσε: «Θα ήθελα να ενημερώσω για την απώλεια ενός σημαντικού παίκτη για μας: του Γουέμπ. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Όλοι μας, η διοίκηση και το προπονητικό σταφ, είπαμε ότι δε θα σταθούμε ποτέ εμπόδιο στην καριέρα ενός παιδιού που έχει προσφέρει τόσα πολλά και είναι τόσο καλός χαρακτήρας που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και πρέπει να δοθεί συγχαρητήρια για τη μεταγραφή του σε όλους τους παίκτες και το σταφ που στεκόντουσαν πλάι του εντός παρκέ από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως βέβαια και ο προηγούμενος προπονητής, ο Λίνος Γαβριήλ, ο οποίος τον επέλεξε και είναι τιμή για την ομάδα που κάνει μια τόσο μεγάλη μεταγραφή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό, παρ’ ότι δεν είναι τόσο εύκολο. Άμεσα θα συμφωνήσουμε με έναν παίκτη, που θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει βάθος στο ροτέισιον».
Ο ΤΖΕΡΙ ΣΜΙΘ
Το τελευταίο ματς του Γουέμπ συνδυάστηκε και με την πολύ καλή απόδοση του Τζέρι Σμιθ που παρότι δεν έχει τη σωματοδομή που έχουμε συνηθίσει σε αθλητή και παρότι έχει το ελάττωμα να θέλει πολύ την μπάλα στα χέρια του, κάνει εκπληκτικά παιχνίδια όπως προχθές με την ΑΕΚ.
Οι τριάντα πόντοι δεν είναι οι περισσότεροι φετινοί του, καθώς ο 33χρονος Αμερικανός έμεινε έναν πόντο κάτω από την κορυφαία επίδοσή του, αφού είχε 31 στο ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή, αλλά έγινε ο πρώτος παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος με περισσότερες από μία «30άρα», καθώς σε επίδοση 30+ έφτασαν από μία φορά και οι Γκόινς, Γκότσερ και Μορέιρα.
Ο προηγούμενος που είχε δύο επιδόσεις 30+ πόντων στο ίδιο Πρωτάθλημα ήταν πέρυσι ο Κιθ Λάνγκφορντ έχοντας 35 κόντρα στον Ηρακλή και 33 κόντρα στο Λαύριο στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της ΑΕΚ. Εκείνος που είχε περισσότερες από δύο «30άρες» στην ίδια σεζόν ήταν ο πρώην παίκτης της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Ντέβιον Μπέρι που μέτρησε τρεις με τον Πανιώνιο τη σεζόν 2018-19.
Σημείωσε τα έξι από τα 14 τρίποντα των Θεσσαλών και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League. Έξι εύστοχα τρίποντα είχε και στον εκτός έδρας αγώνα της Λάρισας με τον Ηρακλή, όπως ακόμα δύο φορές ο Γκλεν Κόζι του Λαυρίου και από μία οι Τζέιμς Γουέμπ και Στίβεν Γκρέι.
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ
Μία τεράστια νίκη, 78-80, επί του Παναθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ, πήρε ο Προμηθέας, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League. Oι Αχαιοί ακολουθούσαν από το -7 (78-71), 1:11 πριν τη λήξη, για να κάνουν σερί 9-0, με τρίποντο από τον Λούντζη, τέσσερις πόντους του Έβανς και λέι-απ του Γκραντ. Κυρίως, όμως ήταν η άμυνα των παικτών του Προμηθέα στα τελευταία λεπτά που του χάρισε την 8η νίκη και 3η εκτός έδρας σε 12 αγώνες.
Ένας πρώην «πράσινος», ο Γιάννης Αθηναίου, «σκότωσε» την ομάδα του Όντεντ Κάτας, σημειώνοντας 18 πόντους με 4/7 τρίποντα. Ο Τζεράι Γκραντ ήταν «καυτός» με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο αδελφός του Τζεράιν Γκραντ είχε συγκομιδή 16 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.
Κουρασμένος από τους δύο αγώνες στη Euroleague την περασμένη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός υπέστη τη 2η ήττα του, μετά από αυτή στο Λαύριο, αλλά και την πρώτη εντός έδρας την τρέχουσα αγωνιστική. Ο αρχηγός του, Ιωάννης Παπαπέτρου, πέτυχε 26 πόντους, double-double o Μήτογλου με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Μπέντιλ.
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-43, 58-55, 78-80.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όντεντ Κάτας): Μακ 4, Παπαγιάννης 4, Νέντοβιτς 8 (1), Ουάιτ, Μήτογλου 16 , Μποχωρίδης 3 (1), Όγκαστ 3, Παπαπέτρου 26 (4), Κασελάκης, Φόστερ 2, Μπέντιλ 12 (1)
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Μάκης Γιατράς): Τζεράι Γκραντ 17, Λούντζης 3 (1), Έβανς 10 (1), Δ. Αγραβάνης 6, Τζέριαν Γκραντ 16 (1), Αγκμπελέσε 6, Γ. Αγραβάνης 4, Αθηναίου 18 (4).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής της Basket League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Λαύριο-ΠΑΟΚ    84-77
Μεσολόγγι-Κολοσσός Ρόδου    87-77
Περιστέρι-Ιωνικός Νικαίας    86-70
Λάρισα-ΑΕΚ    76-75
Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π.    78-80
Ηρακλής-Άρης    ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ
*** Ο αγώνας Ηρακλής-Άρης θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ.
Βαθμολογία (σε 12 αγώνες)
ΑΕΚ    22 -13 αγ.
Λαύριο    22 -13 αγ.
Παναθηναϊκός    22
Περιστέρι    21 -13 αγ.
Προμηθέας Π.    20
ΠΑΟΚ    19 -13 αγ.
Κολοσσός    18 -13 αγ.
Ηρακλής    17
Ιωνικός    17 -13 αγ.
Μεσολόγγι    17 -13 αγ.
Λάρισα    17 -13 αγ.
Άρης    16

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass