Στον δρόμο για το 2024!

*Πρώτη Ελληνογαλλική Ολυμπιακή Εβδομάδα με τη συμμετοχή του 4ου και του 5ου Γενικού Λυκείου

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2021 20:26

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - Γαλλική Πρεσβεία, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (Ethnoa) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνουν την 1η Ολυμπιακή Εβδομάδα , με την ευκαιρία της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας στη Γαλλία, που προτάθηκε

από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας, από 1η έως 6 Φεβρουαρίου 2021.
Η 1η Ολυμπιακή Εβδομάδα μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας έρχεται και στη Λάρισα με τη συμμετοχή των 4ου και 5ου Γενικών Λυκείων.
Η δράση “Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων” έχει στόχο την προώθηση των πρωτοβουλιών των σχολείων στην Ελλάδα και την περιοχή της Νορμανδίας (Calvados), όπου το πιλοτικό έργο αναπτύσσεται με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις αξίες του Ολυμπισμού και της Γαλλοφωνίας και να τους κάνει να ανακαλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.
Καθ ‘όλη τη διάρκεια της Ολυμπιακής Εβδομάδας τάξεις γαλλικών των παραπάνω σχολείων με την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτρια κ. Γαλανοπούλου Βάνας καθώς και η ίδια η καθηγήτρια θα συμμετάσχουν σε :
1.Εικονικές συναντήσεις με Έλληνες και Γάλλους αθλητές υψηλού επιπέδου και Ολυμπιονίκες, διαδικτυακές συναντήσεις “Πορτρέτα και συναντήσεις” μέσω του Zoom Webinar με τάξεις Γάλλων και Ελλήνων μαθητών/ τριών με Γάλλους και Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών αθλημάτων. Οι συναντήσεις είναι δίγλωσσες: ελληνικά και γαλλικά.
2.«Δίγλωσσες παιδαγωγικές αγορές» για τους υπεύθυνους καθηγητές. Oι «δίγλωσσες παιδαγωγικές αγορές» απευθύνονται σε καθηγητές γαλλικών, και είναι ανοιχτές και σε καθηγητές φυσικής αγωγής και σε δασκάλους δημοτικού.
Αυτά τα εκπαιδευτικά εργαστήρια ανταλλαγής καλών πρακτικών επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τους τρόπους σύνδεσης του Ολυμπισμού με τη γαλλική γλώσσα, σε σχέση με τις εκπαιδευτικές πρακτικές στη Γαλλία και την Ελλάδα.
3. Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση στο Facebook. Με την καθημερινή δημοσίευση εμπνευσμένων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών στη γαλλική γλώσσα από καθηγητές σε όλη την Ελλάδα και τη Νορμανδία και την παρουσίαση καινοτόμων και ενοποιητικών έργων: Η γενιά του 2004 στην Ελλάδα στον δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, Ζήτω το Rugb(y)ilingue, Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων, Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα στη Γαλλία με τα σχολεία της Νορμανδίας.
Η δράση έχει αρωγούς τους Γάλλους και Έλληνες αθλητές των Ολυμπιακών αθλημάτων ,Έλληνες και Γάλλους της περιοχής της Νορμανδίας εταίρους που συνέδραμαν σε αυτήν 1η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή Εβδομάδα: την Περιφερειακή Ολυμπιακή Επιτροπή της Νορμανδίας, τη Γαλλική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τη Διαμερισματική Ολυμπιακή Επιτροπή του Calvados, τους σχολικούς αθλητικούς συλλόγους (USEP και UNSS), και τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης της Νορμανδίας και το μέλος του Κοινοβουλίου Laurence Dumont, εκκινητή το προγράμματος «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων».ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10:00-10:40 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Άγγελος Τσαγκαράκης
Μπάσκετ 3X3
11:35-12:15 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Γιώργος Τζελίλης- Βίκτωρ Μήτρου
Άρση Βαρών
ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10:00-10:40 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Βαρβάρα ΜΑΓΝΗΣΑΛΗ
 Ρυθμική Γυμναστική
11:35-12:15 π.μ. Ώρα Ελλάδας
 Γεώργιος Χατζηευσταθίου
 Γυμναστική
12:25-13:00 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Alain PICHON
Παραολυμπιακό πινγκ-πονγκ
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10:00-10:40 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Véronique PIERRON
 Πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας
11:35-12:15 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Muriel ELISSALDE
 Παραολυμπιακό τένις
12:25-13:00 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Αλέξανδρος ΑΛΒΑΝΟΣ
Χειροσφαίριση
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10:00-10:40 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Νέρι ΝΙΑΓΚΟΥΑΡΑ
Κολύμβηση
11:35-12:15 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Pierre DEHAEN Διεθνής διαιτητής
Χόκεϊ επί πάγου
12:25-13:00 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Flavie RENOUARD
3000 μ. στήπλ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
10:00-10:40 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Sandra DIJON
Μπάσκετ 3X3
11:35-12:15 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Μάριος ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ
Ξιφασκία
12:25-13:00 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Μαρία ΤΣΟΥΡΗ
Υδατοσφαίριση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass