«Τρίποντο» με …Ομπράντοβιτς

*Ο Απόλλων Λάρισας επέστρεψε με νίκη (1-0 τα Χανιά) στη Φιλιππούπολη *Το ροτέισον του Κώστα Φραντζέσκου που δίνει ευκαιρίες σε όλους

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2021 21:10

Του Χρήστου Αρχοντούλη Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Ο Απόλλων Λάρισας μπορεί να μην είχε χθες το μεσημέρι στον πάγκο τον γνωστό Σέρβο -θρύλο-

προπονητή του μπάσκετ Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως είχε έναν άλλο Ομπράντοβιτς, τον Νεμάνια, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ των «κυανόλευκων» στο 61’ και οδήγησε τη λαρισινή ομάδα σε νίκη επί των Χανίων, με 1-0.
Πέτυχε παράλληλα τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 2, στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου επέστρεψε από το AEL FC ARENA και έκανε τους βαθμούς του 9, μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.
Παράλληλα, το ροτέισον του Κώστα Φραντζέσκου που δίνει ευκαιρίες σε όλους, είχε θετικό αντίκτυπο και είδαμε τον πρώην διεθνή άσο των ΟΦΗ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, να ζει έντονα το παιχνίδι και να δίνει συνεχώς οδηγίες, κυρίως όταν οι Κρητικοί πίεζαν στο τέλος για την ισοφάριση.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλων είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αρχικά, όμως στη συνέχεια χρειάστηκε και ο Αστράς να δείξει πως βρίσκεται σε ετοιμότητα, για να μείνει το 0-0.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφεται για τους φιλοξενούμενους στο 15’, όταν ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα, Λούκας Μπραμπίγια, εκτέλεσε φάουλ το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 26’ το σουτ του Κάσσου μέσα από την περιοχή από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Προηγουμένως, σε σουτ του Μπραμπίγια, ο Αστράς με γροθιές απομάκρυνε την μπάλα.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 28’, ο Μαρτσένα υπό την πίεση του Μόρα και του Γκόλια, από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 32’ ο Μπάμπης με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 33’ το σουτ του Βασιλόγιαννη απέκρουσε στη γωνία του ο Λευτέρης Αστράς, κρατώντας το μηδέν στην εστία του στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας στο 57’ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Ομπράντοβιτς μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έσπασε την μπάλα παράλληλα στην εστία, στον Δημήτρη Λίταινα, ο οποίος μόλις είχε μπει στο παιχνίδι και οριακά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και την έδιωξε ο Ανδρέου.
Όμως ό,τι δεν κατάφερε ο Λίταινας στο 57’, το έκανε ο Ομπράντοβιτς στο 61’. Μετά από ωραία ενέργεια του Κώστα Σκούπρα από δεξιά που έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Γιάκος έκανε αρχικά το σουτ, η μπάλα έφτασε αριστερά του στο δεύτερο δοκάρι στον Ομπράντοβιτς που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Σε σουτ του Κάσσου μέσα από την περιοχή στο 67’ η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 80’ από λάθος συνεννόηση των Μόρα- Αστρά, καταλογίστηκε έμμεσο, αλλά στο τελικό σουτ του Κάσσου, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και απομακρύνθηκε από την περιοχή του Απόλλωνα.
Στο 86’ τα Χανιά είχαν μία σημαντική στιγμή για την ισοφάριση. Ο Κάσσος με κεφαλιά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Σουντουρά είδε το «ψαλιδάκι» του να καταλήγει στην αγκαλιά του Αστρά.
Λίγο πριν το φινάλε στο 90’ σε σέντρα του Βρεττού, ο Σουντουρά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ του Απόλλωνα μπλόκαρε την μπάλα και στα 7’ επιπλέον χρόνο που έδειξε ο 4ος διαιτητής κ. Βουρνέλης δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο.
Μία πολύ σημαντική νίκη για τη λαρισινή ομάδα, η οποία πήρε αυτό που ήθελε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και, παρά τις πολλές απουσίες που είχε, έδειξε πως έχει «βάθος» στον πάγκο και ποδοσφαιριστές που μπορούν να την οδηγήσουν στον δρόμο των επιτυχιών.
Σε γενικές γραμμές καλή ήταν η διαιτησία του κ. Γιουματζίδη (Πέλλας), ενώ και οι συνεργάτες του κ. Τσακίρης (Δράμας), Κουφός (Μακεδονίας), είχαν σωστές υποδείξεις.
Κίτρινες: Αστράς - Μπραμπίγια, Μασένα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Αστράς, Σκούπρας, Καμπέρης, Γκόλιας, Μόρας, Μπάλλας (46’ Σέχου), Μπάμπης, Ντα Κάμπο (72’ Μπαλογιάννης), Γιάκος, Γκουντρουμπής (57’Λίταινας), Ομπράντοβιτς (84’ Νύκταρης).
ΧΑΝΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ρέντζας (77’ Σουντουρά), Σωτηράκος, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Γκίνο (69’ Καρτσαμπάς), Παναγιωτούδης, Μπραμπίγια (65’ Βρεττός), Μασένα (65’ Διαμαντόπουλος), Βασιλόγιαννης, Κάσσος.
*Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Απόλλωνα είναι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη και η λαρισινή ομάδα θα μεταβεί αεροπορικώς από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Σάββατο 27 του μηνός στις 18:00.

 

Ιωνικός και Λεβαδειακός άφησαν μόνο στην κορυφή τον Εργοτέλη

*Μεγάλο διπλό του Διαγόρα στα Τρίκαλα

Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση της Νίκαιας, η οποία είχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Άλλωστε Ιωνικός και Λεβαδειακός θα παλέψουν για την άνοδο. Ο πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος Ματίας Κάστρο με το έκτο του γκολ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 27’. Οι Βοιωτοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 63ο λεπτό λόγω της αποβολής του Μύγα, έφυγαν όμως με τον βαθμό χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Νίκας έξι λεπτά αργότερα (69’). Στο 31’ ο Μεχία του Λεβαδειακού σούταρε εκτός μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, ενώ στο 70’ ο Μάναλης με κεφαλιά απομάκρυνε στο ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πήρε μία ψηλοκρεμαστή τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αναγνωστόπουλου, γκολκίπερ του Ιωνικού.
*Ανεβαίνει η Ξάνθη, η οποία και πάλι υπέφερε, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό με τον Λαρισαίο Σάββα Σιατραβάνη, ενώ η Ιεράπετρα ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι του Βογιατζή στο 42ο λεπτό. Ο Τάτος λύτρωσε την ομάδα της Θράκης στο 84ο λεπτό.
*Μεγάλο διπλό για τον Διαγόρα στα Τρίκαλα. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη άνοιξε το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό με τον Σμυρλή, ενώ κράτησε τους τρεις βαθμούς παρά το γεγονός ότι στο 81ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μπαστακός και στο 87ο ο Κάκκο. Στο 90+4’ ο Νιάρος των Τρικάλων σούταρε και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Τσέλιου! Η ομάδα της Ρόδου σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή, εκεί όπου βρίσκεται από το Σάββατο ο Εργοτέλης.
*Στη Λάρισα ο Απόλλων κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη κόντρα στα Χανιά. Για να φτάσουν στο τρίποντο οι «κυανόλευκοι» χρειάστηκαν το γκολ ενός πρόσφατου μεταγραφικού αποκτήματος, του Ομπράντοβιτς ο οποίος νίκησε τον Κουτζαβασίλη στο 61ο λεπτό.
*Προχθές Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, ο Εργοτέλης χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Μπουρσέλης στο 71’ κέρδισε την Παναχαϊκή 1-0, ενώ στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, Δόξα Δράμας- Καραϊσκάκης αναδείχτηκαν ισόπαλοι 0-0. Στο 13’ ο Αγγελόπουλος της Δόξας σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουργάνη.
*Δόξα και Εργοτέλης θα αναμετρηθούν μεθαύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 14:45 στη Δράμα, σε εξ αναβολής αγώνα.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (10η αγωνιστική)
*Δόξα Δράμας- Καραϊσκάκης    0-0
*Εργοτέλης - Παναχαϊκή    1-0 (71’ Μπουρσέλης)
*Απόλλων Λάρισας - Χανιά    1-0 (61’ Ομπράντοβιτς)
*Ιωνικός - Λεβαδειακός    1-1 (27’ Κάστρο / 70’ Νίκας)
*Ξάνθη - Ιεράπετρα    2-1 (25’ Σιατραβάνης, 84’ Τάτος / 42’ Βογιατζής)
*Τρίκαλα - Διαγόρας    0-1 (2’ Σμυρλής)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
1. Εργοτέλης    9    8-3    19
2. Ιωνικός    10    11-7    18
3. Λεβαδειακός    10    10-6    17
4. Διαγόρας Ρόδου    10    9-6    17
5. Ξάνθη    9    8-6    15
6. Παναχαϊκή    10    11-6    14
7. Τρίκαλα    10    9-9    12
8. Χανιά    10    6-7    11
9. Απόλλων Λ.    9    5-7    9
10. Δόξα Δράμας    7    5-9    8
11. ΑΕ Καραϊσκάκης    10    6-14    7
12. Ο.Φ.Ιεράπετρας    10    6-15    

3Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11η)
27/2
Διαγόρας – Καραϊσκάκης    14:45
Ιεράπετρα – ΑΟ Τρίκαλα    14:45
Χανιά – Ιωνικός    14:45 (ΕΡΤ3)
28/2
Λεβαδειακός – Δόξα Δράμας    14:45
Παναχαϊκή – Ξάνθη    14:45 (ΕΡΤ3)
Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας    14:45

 

Εκτακτη σύσκεψη Ε.Ε. της ΕΠΟ

*Σήμερα κρίνεται το μέλλον της Γ’ Εθνικής

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η ΓΓΑ, έχουν δώσει το «πράσινο» φως για την επιστροφή των ομάδων της Γ’ Εθνικής, από σήμερα στις προπονήσεις. Οι πιθανότητες επανεκκίνησης του πρωταθλήματος είναι πολλές, ωστόσο, τις τελικές αποφάσεις θα κληθεί να τις πάρει η ΕΠΟ.
Η Ομοσπονδία θα βάλει στο τραπέζι τις ενδεχόμενες αλλαγές στην προκήρυξη, ενώ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα ακολουθήσουν οι ομάδες της κατηγορίας, αλλά και το ποιος θα αναλάβει το κόστος των τεστ κορονοϊού.
Για τον λόγο αυτόν έχει προγραμματιστεί σήμερα Δευτέρα (22/2) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και για τη Γ’ Εθνική κατηγορία.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass