Αν έχεις τύΧη διάβαινε...

Η ΑΕΛ ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΓΚΙ (0-0) - ΜΕ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΩΖΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2021 21:01

Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει (κι αν είσαι κακορίζικος, κάτσε μην τυραννιέσαι) λέει μια λαϊκή παροιμία και χθες η ΑΕΛ είχε τύΧη βουνό στον αγώνα που έδωσε στο γήπεδο «Αθ. Διάκος» με αντίπαλο τη Λαμία στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0 χάρη στον πρώην παίκτη της και νυν της Λαμίας Μίλος Ντέλετιτς που σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι (31’ και 45’+2’), αλλά και τις αποκρούσεις του τερματοφύλακα Ναγκί.


Ήταν η χειρότερη ΑΕΛ που είδαμε μέχρι τώρα από τη στιγμή που ανέλαβε ο Φέστα, αφού με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο δεν απείλησε σχεδόν ποτέ την αντίπαλη εστία ή για να ακριβολογούμε δεν πέρασε τη μεσαία γραμμή (με εξαίρεση μία φάση στο 84’ του Τσόσιτς). Το γεγονός ότι πήρε αυτόν τον βαθμό είναι σημαντική υπόθεση και θα παίξει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κόντρα στον ΟΦΗ το ερχόμενο Σάββατο.
Με βάση το πρόγραμμα που έχει η ΑΕΛ, αν κερδίσει στο Αλκαζάρ τον ΟΦΗ και τα Γιάννενα αρκεί μία ισοπαλία στον Βόλο κόντρα στον ΝΠΣ Βόλου για να παραμείνει λογικά απευθείας στην κατηγορία ή στη χειρότερη περίπτωση να παίξει μπαράζ (την τελευταία αγωνιστική παίζουν ΟΦΗ-Παναιτωλικός). Τον όρο αυτόν για απευθείας παραμονή θα αλλάξει μόνο αν ο Παναιτωλικός κερδίσει μέσα στον ΟΦΗ.
Η ουσία είναι ότι ακόμη δεν έχουν σωθεί και ο Απόλλωνας Σμύρνης με τον Ατρόμητο που για να αισθάνονται σίγουροι χρειάζονται μία νίκη.
Η Λαμία σίγουρα έχει και αυτή αγωνία, αλλά τώρα σαφώς λιγότερη με τον βαθμό που πήρε.
Ο Τζιανλούκα Φέστα καλείται μέσα σε λίγες μέρες να συνεφέρει την ομάδα και να την κάνει ανταγωνιστική. Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι κίτρινες κάρτες, καθώς χθες οι «βυσσινί» δέχθηκαν πέντε.
Στα θετικά ότι η ΑΕΛ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι παραμένει αήττητη και για πρώτη φορά φέτος δεν έχασε από τη Λαμία. Στα αρνητικά ότι μετά από επτά παιχνίδια δεν πέτυχε τέρμα και ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναιτωλικό υστερεί...
Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα πλέι άουτ, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:
- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμία σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι άουτ αθροιστικά).
- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα πλέι άουτ αθροιστικά).
- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα είχε μια έκπληξη, όπως συνηθίζει, στην ενδεκάδα, καθώς ξεκίνησε με τον Μουκαντζό στο αρχικό σχήμα. Στην τακτική 4-3-2-1 παρέταξε τον Ναγκί κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέρτο (δεξιά), Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (αριστερά) στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή τους Κολομπίνο, Στίφλερ, αμυντικά χαφ, τους Ακούνια (αριστερά), Νικολιά (δεξιά) και τον Μουκαντζό πίσω από τον Ντουρμισάι.
Ο προπονητής της Λαμίας Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με 3-5-2 έχοντας τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο στα στόπερ, τον Σκόνδρα δεξιό μπακ χαφ, τον Άνχελ Μαρτίνεθ αριστερό, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, Μπιάρνασον στον άξονα και τους Ντέλετιτς, Καραμάνο επιθετικό δίδυμο.
Στην αρχή ήταν αναγνωριστικό το παιχνίδι και η ΑΕΛ στο 12’ απείλησε με τον Στίφλερ, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί.
Στη συνέχεια η Λαμία έχασε λόγω τραυματισμού τον Μπιάρνασον στο 21’ και τη θέση του πήρε ο Ρόμανιτς. Αυτή η αλλαγή βοήθησε τους γηπεδούχους να παίξουν καλύτερα και να βάζουν την ΑΕΛ μέσα στην περιοχή της.
Στο 23’ ο Άνχελ Μαρτίνεθ νικήθηκε από τον Ναγκί και στο 31’ ο Ντέλετιτς από το δοκάρι. Με συνδυασμό Ναγκί και δοκαριού ξανανικήθηκε ο Ντέλετιτς στο 45’+2’.
Ο Φέστα αλλάζει τον ανύπαρκτο Μουκαντζό, αλλά και τον Νικολιά για λόγους τακτικής, ώστε να αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2.
Στο δεύτερο μέρος η Λαμία δεν μπόρεσε να κάνει, τη μεγάλη φάση και προσπάθησε με σουτ και φάουλ (με εκτελεστή τον Ντέλετιτς) μέχρι να φτάσει ο αγώνας στο 84’ όπου ο Τσόσιτς έκανε μία ωραία κεφαλιά από φάουλ του Γιακιμόφσκι και απέκρουσε ο Επασί.ΦΑΣΕΙΣ
7’: Ο Σκόνδρας εκτελεί φάουλ, η μπάλα φτάνει στον Ντέλετιτς που γυρνάει την μπάλα από δεξιά, αλλά αποκρούει ο Τσόσιτς.
12’: Ο Στίφλερ σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα από απομάκρυνση της άμυνας της Λαμίας, αλλά στο σουτ που κάνει η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Επασί.
23’: Ο Άνχελ Μαρτίνεθ πιάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής εντυπωσιακό σουτ με εξωτερικό φάλτσο, όμως ο Ναγκί «απογειώνεται» και με καταπληκτική επέμβαση κράτησε το «μηδέν» στην εστία του.
28’: Γύρισμα του Καραμάνου από δεξιά, αρχικά ο Τζανδάρης κι εν συνεχεία ο Μπεχαράνο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά, διότι οι Τσόσιτς και Στίφλερ έβαλαν καθοριστικές κόντρες στις προσπάθειές τους.
31’: Ο Ντέλετιτς εκτελεί εξαιρετικό φάουλ από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να χτυπάει στη συμβολή των δοκαριών του Ναγκί.
45’: Ο Γιακιμόφσκι εκτελεί απευθείας φάουλ από πολύ μακριά, όμως ο Επασί ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.
45’+2’: Ο Ντέλετιτς πιάνει γυριστό σουτ στην κίνηση ύστερα από σέντρα του Ρόμανιτς, αλλά ο Ναγκί κάνει ακόμα μία εντυπωσιακή απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και κόρνερ. Στην εκτέλεση ο Ντέλετιτς δίνει κεφαλιά-πάσα στον Καραμάνο που μόνος αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ούγγρου τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
51’: Εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς από καλή θέση, η μπάλα καταλήγει άουτ.
61’: Από μακρινό σουτ του Σκόνδρα η μπάλα καταλήγει άουτ.
72’: Μετά από κόντρες ο Τζανετόπουλος βγαίνει από πλάγια μόνος προ του Ναγκί, αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ και στη συνέχεια πιο μακριά ο Ντουρμισάι.
79’: Εκτέλεση φάουλ από τον Ντέλετιτς, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
84’: Εκτέλεση φάουλ από τον Γιακιμόφσκι και ο Τσόσιτς πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά μπλοκάρει ο Επασί.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Ναγκί που έδωσε μόνος του τον βαθμό αυτόν στη λαρισινή ομάδα. Ακολούθησε ο Τσόσιτς που έκανε σπουδαίο παιχνίδι αντίθετα με τον Μαξιμένκο που δεν ήταν τόσο καλός. Έδωσε πολλές μάχες ο Ζίζιτς όταν μπήκε αλλαγή. Ο Γιακιμόφσκι ταλαιπωρήθηκε στην πλευρά του αλλά φάνηκε στα στημένα. Ο Μπέρτος πάντα μαχητικός, ενώ ο Καρανίκας που πήρε τη θέση του έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Ο Στίφλερ πολύ καλός όσο είχε δυνάμεις, ενώ ο Κολομπίνο δεν ήταν τόσο καλός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Εκπληκτικός για μία ακόμα φορά ο Ακούνια που του έγιναν πολλά φάουλ και δεν τα έδινε ο Διαμαντόπουλος. Ο Μπεν Χατίρα προσπάθησε, όπως και ο Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ ο Νικολιάς μπήκε με όρεξη αλλά στη συνέχεια έπεσε... Ο Μουκαντζό σαν να μην έπαιξε, ενώ ο Ντουρμισάι είναι στους κορυφαίους. Όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Πραγματικά αυτός ο παίκτης έδωσε πολλά για την παραμονή της ομάδας.
Από τη Λαμία καλύτερος ο Ντέλετιτς και ακολούθησαν οι: Ρόμανιτς, Μπεχαράνο, Μαρτίνεθ.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) έδειξε εύνοια στα φαουλ υπέρ των γηπεδούχων. Η ΑΕΛ με χθεσινή ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μπεχαράνο θέριζε όποιον πέρναγε από δίπλα του και πήρε την κίτρινη κάρτα στο 70’, ενώ άφησε απροστάτευτο εντελώς τον δυστυχισμένο Ακούνια, ο οποίος επί 90’ λεπτά έτρωγε ξύλο από όλους τους αμυντικούς της Λαμίας, χωρίς ο Διαμαντόπουλος να σφυρίζει τα φάουλ και να δείξει μία κίτρινη κάρτα έστω και σε έναν παίκτη, ενώ ο Ναγκί στην πρώτη επίθεση από ανύπαρκτο στημένο της Λαμίας δέχεται αγκωνιά στο πρόσωπο και ο Διαμαντόπουλος δεν δίνει ούτε φάουλ».
Σωστοί στις υποδείξεις τους, οι δύο βοηθοί Κωστάρας (Αιτ/νίας), Μεϊντάνας (Αχαΐας). Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Καραμάνος, Μπεχαράνο - Νικολιάς, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς.
Μετά τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Μπιάρνασον (21’ λ.τρ. Ρόμανιτς), Μπεχαράνο, Μαρτίνεθ, Ντέλετιτς (89’ Βασιλακάκης), Καραμάνος.
ΑΕΛ (Τζιαλούκα Φέστα): Ναγκί, Μπέρτος (88’ Καρανίκας), Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο (61’ Μιλοσάβλιεβιτς), Στίφλερ (72’ Πινακάς), Νικολιάς (46’ Μπεν-Χατίρα), Ακούνια, Μουκαντζό (46’ Ζίζιτς), Ντουρμισάι.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά η 4η αγωνιστική των πλέι άουτ:
Σάββατο 17 Απριλίου 2021
ΟΦΗ-Ατρόμητος    1-1
Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης    1-0
Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα    1-1
Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
Λαμία-ΑΕΛ    0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
7. Βόλος    39
8. ΠΑΣ Γιάννινα    35
9. Λαμία    31
10. Απόλλων Σμύρνης    30
11. Ατρόμητος    30
12. ΟΦΗ    25
14. Παναιτωλικός    24
13. ΑΕΛ    24

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 24 Απριλίου 2021
15:00    ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
17:15    ΑΕΛ-ΟΦΗ
19:30    Ατρόμητος-Λαμία
Δευτέρα 26 Απριλίου 2021
19:30    Απόλλων Σμύρνης-Βόλος

 

Φέστα: Καλοί στο α’ μέρος

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα, μετά τη λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Λαμία δήλωσε:
«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, μετά όχι. Ο τερματοφύλακάς μας έκανε δύο πολύ καλές αποκρούσεις. Μετά κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλάξαμε το σύστημα και το στυλ. Παίξαμε με περισσότερη προσωπικότητα, κάτι που δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Και τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν είναι τελικοί. Ίσως με τον ΟΦΗ περισσότερο. Έχουμε πίστη ότι θα σωθούμε, να δείξουμε χαρακτήρα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

 

Γρηγορίου: Μας ανήκει...

Ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ είπε: «Το παιχνίδι ανήκει ολοκληρωτικά σε εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες, υπεροχή, ήταν εμφατική εμφάνιση, θα μπορούσαμε να προηγηθούμε και με ένα και με δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησε το παιχνίδι, κάναμε πολλές αλλαγές σχηματισμών και οι δύο ομάδες, αλλά σαν συνολική εικόνα το αποτέλεσμα μας αδικεί. Είναι σημαντικός βαθμός στην προσπάθεια να τελειώνουμε την παραμονή στην κατηγορία μετά από τον Γολγοθά που περάσαμε και θα είναι χρήσιμος για το μέλλον».

 

Ντουρμισάι: Τυχεροί...

Ο επιθετικός της ΑΕΛ, Φιορίν Ντουρμισάι, δήλωσε: «Αυτό που μετράει είναι να μη δεχθούμε γκολ. Ήμασταν τυχεροί. Η Λαμία ήταν καλύτερη. Να αφυπνιστούμε, να δούμε τι κάναμε λάθος και να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και σοβαροί στα επόμενα ματς. Τι πρέπει να κάνουμε το ξέρει ο προπονητής. Εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πρέπει να σώσουμε την ΑΕΛ γιατί δεν της αξίζει να παίζει σε άλλη κατηγορία εκτός από τη Super League».

 

Ντέλετιτς: Πιο κοντά

Ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας και πρώην της ΑΕΛ, Μίλος Ντέλετιτς, για την εντός έδρας ισοπαλία με την λαρισινή ομάδα δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή μπήκαμε καλά θέλαμε να κερδίσουμε για να καθαρίσουμε και μαθηματικά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, πλέον είμαστε πιο κοντά στην παραμονή. Περάσαμε δύσκολα, όταν ήρθε ο νέος προπονητής άλλαξαν όλα και πλέον είμαστε μια ομάδα που ξέρει τι θέλει».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass