Αλμα Ευρώπης από τη Λάρισα...

*ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ *ΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2021 21:05

Από προχθές το απόγευμα η Εθνική Γυναικών Βόλεϊ βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τον πρώτο γύρο των προκριματικών του πρωταθλήματος Ευρώπης, όπου θα αντιμετωπίσει διαδοχικά από 7-9 Μαΐου τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Αυστρία, με στόχο να περάσει στα τελικά της διοργάνωσης.


Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκιγιέρμο Ναράρχο επέλεξε τις παρακάτω αθλήτριες για την προετοιμασία: Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου, Παναγιώτα Ξανθοπούλου. Ακραίες: Σοφία Κοσμά, Ασημίνα Νικολογιάννη, Όλγα Στράντζαλη, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αθανασία Τοτσίδου, Ευαγγελία Χαντάβα. Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μάρθα Ανθούλη. Κεντρικές: Γεωργία Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Κατερίνα Γιώτα, Ιωάννα Πολυνοπούλου, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου. Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Παναγιώτα Ρόγκα.

Πόσο σωστή είναι η επιλογή της Λάρισας για το άλμα αυτό της Εθνικής γυναικών;
Η Λαρισαία αθλήτρια (υπήρξε και αρχηγός της εθνικής νεανίδων) και προπονήτρια στην ομάδα Ένωση Ιλίου, ομάδα Β’ Εθνικής γυναικών, Βάσω Νικούλη (κυπελλούχος Ελλάδας με τον Ολυμπιακό το 2011) μας λέει: «Η Λάρισα είναι μια περιοχή που παραδοσιακά στηρίζει το άθλημα της Πετοσφαίρισης, έχοντας ομάδες στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι «παράγει» αθλητές/-τριες που πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος, αλλά και παράγοντες που βρίσκονται σε καίριες διοικητικές θέσεις».
Η Νικούλη συνεχίζεται με παραδείγματα: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Λαρισαίες αθλήτριες, οι οποίες έχουν «διανθίσει» με την παρουσία τους το άθλημα του βόλεϊ και έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξή του. Άξιο αναφοράς φυσικά, είναι πως οι αθλήτριες της περιοχής μας, κατάφεραν πλαισιώνοντας την Εθνική μας ομάδα και τα τοπικά σωματεία, να οδηγήσουν ομάδες, όπως τον Φιλαθλητικό και την ΕΑΛ, σε αξιόλογες πορείες στην Α1 Εθνική κατηγορία. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στην πετυχημένη επί σειρά ετών πορεία της ΕΑΛ στην Α1 κατηγορία και στην Ευρωπαϊκή της συμμετοχή το έτος 2001, αθλήτριες όπως οι: Μαρία και Νίκη Γκαραγκούνη, Ελευθερία Χατζηνίκου και Ξάνθη Μυλωνά, οι οποίες συνεχίζοντας τη μεγάλη τους καριέρα συμμετείχαν σε πρωτοκλασάτα Αθηναϊκά σωματεία και συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάκτηση πολλών τίτλων».

*Το βόλεϊ στις τελευταίες αρχαιρεσίες έβγαλε και διοικητικό στην ΕΟΠΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδας) τον Βασίλη Ακριβούλη (στο παρελθόν είχε τον Θόδωρο Ματίκα, ενώ αρχιδιαιτητής παρέμεινε ο Βασίλης Αντωνούλης...
«Παράγοντες από τη Λάρισα συμβάλουν στην ανάπτυξη του αθλήματος, μέσω της διοικητικής τους ενασχόλησης. Άξιο αναφοράς και επιτυχία για την περιοχή μας, είναι η πρόσφατη επανεκλογή του προέδρου της ΚΕΔ κ. Βασίλη Αντωνούλη, που ήρθε ως επισφράγιση της πολύχρονης προσφοράς του στο άθλημα που έφθασε να είναι ένας από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο.
Επιπλέον έχουμε και μια νέα προσθήκη στην καινούργια διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. του κ. Βασίλη Ακριβούλη, προέδρου της ομάδας βόλεϊ του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στην επιτροπή πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Π.Ε.»
*Τι θα δούμε σ’ αυτό το τουρνουά;
«Η Λάρισα ανέλαβε να διοργανώσει το πρώτο από τα δύο τουρνουά του Γ’ Προκριματικού Ομίλου για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου και αντίπαλες της Εθνικής μας ομάδας, θα είναι οι ομάδες της Ισπανίας, Αυστρίας και Νορβηγίας. Το δεύτερο τουρνουά του Ομίλου μας θα ακολουθήσει στην Αυστρία 13-15 Μαΐου. Το επίπεδο της Εθνικής ομάδας μας αναμένουμε να είναι υψηλό, καθώς όλες οι αθλήτριες που έχουν κληθεί, συμμετέχουν είτε σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, είτε στις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο Ελληνικό πρωτάθλημα.
Σε ό,τι αφορά τα ρόστερ των αντιπάλων μας δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη επίσημα οι κλήσεις τους, ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν εκπλήξεις στις τελικές κλήσεις των διεθνών, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω του Covid-19, που μπορεί να προκύψουν στο μεσοδιάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στα οποία αγωνίζονται οι αθλήτριες».

*Η Λάρισα μέσω πανδημίας θα καταφέρει να αντεπεξέλθει;
«Δεδομένων των δύσκολων παγκοσμίως συνθηκών, για τη Λάρισα είναι ένα μεγάλο στοίχημα να αντεπεξέλθει στη διοργάνωση ενός απαιτητικού τουρνουά και αναμένουμε με ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε συναρπαστικούς αγώνες, είτε από κοντά σε όσους επιτραπεί η είσοδος, είτε τηλεοπτικά αφού το τουρνουά θα καλυφθεί από την κρατική τηλεόραση σε ζωντανή μετάδοση. Κλείνοντας να ευχηθούμε στην Εθνική μας ομάδα καλή επιτυχία, προσδοκώντας και ελπίζοντας μια μεγάλη για τη χώρα μας πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης».
Tο πρόγραμμα του Γ’ Προκριματικού Ομίλου:
Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
17.30: Ισπανία - Αυστρία
20.30: Ελλάδα - Νορβηγία
Σάββατο 8 Μαΐου 2021
17.30: Αυστρία - Νορβηγία
20.30: Ισπανία - Ελλάδα
Κυριακή 9 Μαΐου 2021
17.30: Νορβηγία - Ισπανία
20.30: Αυστρία - Ελλάδα
Όλοι οι Προκριματικοί Όμιλοι Γυναικών:
Α’ Όμιλος: Λευκορωσία, Ελβετία, Εσθονία.
Β’ Όμιλος: Ουκρανία, Πορτογαλία, Γεωργία, Σουηδία.
Γ’ Όμιλος: Ισπανία, Ελλάδα, Αυστρία, Νορβηγία.
Δ’ Όμιλος: Σλοβακία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο.
Ε’ Όμιλος: Ουγγαρία, Γαλλία, Ισραήλ, Δανία.
Ζ’ Όμιλος: Σλοβενία, Τσεχία, Βοσνία, Λετονία.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass