Χόρεψαν τανγκό οι Ουρουγουανοί…

ΑΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΜΠΙΝΟ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΕ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕ 2-0

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2021 21:00

Το τανγκό γεννήθηκε, ήκμασε και ακμάζει ακόμη στην περιοχή του Ρίο δε λα Πλάτα, δηλαδή στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη.

Το Αλκαζάρ ήταν μια «μιλόνγκα» για τους δύο Ουρουγουανούς της ΑΕΛ, τον Ακούνια και τον Κολομπίνο, που οι δυο τους «χόρεψαν» ιδανικά στον αγωνιστικό χώρο και οδήγησαν την ΑΕΛ σε νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 (πέτυχαν τα δύο τέρματα, ο πρώτος στο 23’ και ο δεύτερος στο 39’), στην τελευταία αγωνιστική των play out. Σύμπτωση ότι η πρώτη φετινή νίκη της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα ήταν επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 (4 Νοεμβρίου 2020), όπως και η τελευταία τη χθεσινή μέρα.
Η ΑΕΛ αγωνιστικά υποβιβάστηκε, αλλά το σενάριο μιας δικαστικής δικαίωσης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και αφαίρεσης 12 βαθμών από τον ΠΑΣ για πολυμετοχικότητα και πολυιδιοκτησία υπάρχει ακόμη. Αν συμβεί, η ΑΕΛ θα παίξει μπαράζ παραμονής…
Η λαρισινή ομάδα έπαιξε με απίστευτο πάθος έχοντας οδηγό την εξέδρα των λιγοστών φιλάθλων (βρέθηκαν στην κερκίδα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων) που ήθελαν τη νίκη, καθώς σύμφωνα με τα όσα υποστήριζαν, η ομάδα της Ηπείρου δεν έδειξε αγωνιστικότητα με τους βασικούς αντιπάλους της ΑΕΛ στη μάχη της παραμονής με τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό.
Η ΑΕΛ, όχι απλά κέρδισε, αλλά έβαλε και στίγμα λαρισινό στη νίκη (ίσως ο υπηρεσιακός τεχνικός Μιχάλης Ζιώγας να παρασύρθηκε από τη σύνθεση της πρωταθλήτριας ΑΕΛ της οποίας ήταν παίκτης) καθώς έπαιξαν αρκετοί Λαρισαίοι. Αρχικά ο τερματοφύλακας Σουλούκος με τον Πινακά και μετά οι: Δάκτυλας και Χαλάτσης.
Αυτήν τη νίκη τη χάρηκε ο κόσμος γιατί η ομάδα τα είχε όλα… Αποτελεσματικότητα, πάθος και λαρισινό χρώμα. Ήταν η δεύτερη φετινή στο Αλκαζάρ και παρά το αγωνιστικό «χαλι εντ» είχε μια γλυκιά γεύση στο τέλος.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Ζιώγας ξεκίνησε με τακτική 4-1-3-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον νεαρό Στέφανο Σουλούκο (έκπληξη), στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (αριστερά), αμυντικά χαφ τον Ηλιάδη και πιο μπροστά τους: Γρηγορόπουλο (δεξιά), Κολομπίνο, Νικολιά (αριστερά) και στην επίθεση τους: Ακούνια, Πινακά.
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης έπαιξε με 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Λοντίγκιν, στην άμυνα τους: Κάργα, Παντελάκη, Πίρσμαν, στη μεσαία γραμμή τους: Σάλιακα (δεξιά), Λώλη, Κάστρο, Πανουργιάς, Πήλιο και στην επίθεση τους: Παμλίδη, Κρίζμαν.
Από την αρχή του παιχνιδιού φάνηκε ότι η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη και στο 23’ ο Ακούνια έκανε το 1-0 ύστερα από ωραία πάσα του Κολομπίνο.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια του Νικολιά που απέκρουσε στη γραμμή κεφαλιά του Πίρσμαν η ΑΕΛ διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και στο 39’ ο Κολομπίνο με σουτ έκανε το 2-0.
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ είχε κατοχή και με συνεχή κόρνερ προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, αλλά ήταν εύκολη λεία για τους Σουλούκο, Μαξιμένκο και Χουσίνο.
Η ΑΕΛ με αντεπιθέσεις προσπάθησε να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, αλλά δεν το κατάφερε αφού δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία ευκαιρία.
Ο Ζιώγας με δύο ουσιαστικές αλλαγές (Μαϊδανός και Ντουρμισάι) διαχειρίστηκε σωστά την αναμέτρηση, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές ήταν για σημειολογικούς λόγους (έπαιξαν δύο Λαρισαίοι).
Από την άλλη ο Γιαννίκης σίγουρα θα έχει παράπονο που οι παίκτες του δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε ευκαιρία, ειδικά στο δεύτερο μέρος παρά την πίεση που άσκησαν. Μοναδική δικαιολογία η κόπωση, αφού η ομάδα της Ηπείρου έκανε μετάβαση αυθημερόν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα.

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
6’: Εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι και ο Κάργας στην προσπάθειά του να αποκρούσει, λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ. Η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
23’: Μπαλιά του Κολομπίνο στον Ακούνια που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν και κάνει το 1-0.
25’: Εκτέλεση κόρνερ του Σάλιακα από αριστερά και ο Πίρσμαν πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά απέκρουσε στη γραμμή του τέρματος ο Νικολιάς.
39’: Σουτ του Κολομπίνο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και διαμορφώνει το 2-0.
46’: Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά του Γιακιμόφσκι ο Χουσίνο πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.
66’: Μακρινό σουτ του Νικολιά, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.
68’: Σέντρα σουτ από αριστερά του Ελευθεριάδη, αποκρούει ο Σουλούκος.
78’: Από μακρινό σουτ του Παμλίδη η μπάλα καταλήγει άουτ.
88’: Ο Κριζμάν κάνει μακρινό σουτ και στέλνει την μπάλα άουτ.
90’+3’: Σουτ του Παμλίδη από πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Σουλούκος.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ο Ακούνια με τον Κολομπίνο που έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ακολούθησε ο Νικολιάς. Ο Σουλούκος όποτε χρειάστηκε ήταν παρών, ενώ ο Μπέρτος πήγε πολύ καλά. Ο Γιακιμόφσκι είχε σκαμπανεβάσματα, ενώ οι Μαξιμένκο και Χουσίνιο νόμιζες ότι έπαιζαν χρόνια σαν δίδυμο στα σέντερμπακ.
Ο Ηλιάδης μαχητικός, ενώ ο Πινακάς καλύτερος από προηγούμενα παιχνίδια (ήταν παρών στον αγώνα και ο μάνατζέρ του). Από τον Γρηγορόπουλο δεν υπήρχαν πολλές απαιτήσεις, όπως και από τον Μαϊδανό. Ο Ντουρμισάι μπήκε ορεξάτος…
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα καλύτεροι οι: Παμλίδης, Πίρσμαν και Λώλης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) είχε δύσκολο έργο από το πάθος των παικτών. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Μπέρτο, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κάστρο, Παντελάκη, Κάργα. Σωστός ο βοηθός Ηλίας Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), ενώ ο Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας) εκτέθηκε από το VAR στο πρώτο γκολ της ΑΕΛ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Μιχάλης Ζιώγας): Σουλούκος, Μπέρτος, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (64’ Μαϊδανός), Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γρηγορόπουλος (90’ Χαλάτσης), Νικολιάς, Ακούνια (90’ Δάκτυλας), Πινακάς (78’ Ντουρμισάι).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Πανουργιάς (75’ Γροσδάνης), Κάστρο, Παμλίδης, Πήλιος (65’ Ελευθεριάδης), Κρίζμαν, Λώλης (83’ Τριάδης).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 7ης αγωνιστικής των play out της Super League:
ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα    2-0
(23’ Ακούνια, 39’ Κολομπίνο)
Απόλλων Σμύρνης - Λαμία    0-1
(10’ Ρόμανιτς)
Ατρόμητος - ΝΠΣ Βόλος    1-0
(62’πέν. Ούμπιιδες)
ΟΦΗ - Παναιτωλικός    2-2
(17’ Σαρδινέρο, 79’ Στάρτζεον - 70’ Βέργος, 81’ Ταχάρ)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OUT:
7. Βόλος    43
8. Ατρόμητος    37
9. ΠΑΣ Γιάννινα    35*
10. Λαμία    35
11. ΟΦΗ    32
12. Απόλλων Σμύρνης    31*
13. Παναιτωλικός    28
14. ΑΕΛ 27
Με (*) οι ομάδες που έχουν έναν αγώνα λιγότερο

 

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Μία και μοναδική εκκρεμότητα υπάρχει στην τελευταία αγωνιστική των play off και play out της Super League: αν θα τερματίσει στην τρίτη θέση ο Άρης ή η ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή στον β’ προκριματικό γύρο του Conference League, ΑΕΚ και Άρης θα διεκδικήσουν -για το ονόρε και την τιμή τους- την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες με τους Θεσσαλονικείς -που αγνοούν το «τρίποντο» στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους- να παίζουν για δύο αποτελέσματα και τον «Δικέφαλο» να χρειάζεται μόνο τη νίκη. Στο ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός θα ψάξει για μια νίκη γοήτρου, ώστε να γλυκάνει μία αποτυχημένη σεζόν και ο Ολυμπιακός για να μπει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην τελική ευθεία για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όσο για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση; Περιμένει στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης που συμπλήρωσε 11 αγώνες δίχως να γευτεί τη χαρά της νίκης.
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής των PLAY OFF της Super League:
ΣΗΜΕΡΑ
19:30 Ολυμπιακό Στάδιο, ΑΕΚ - Άρης (NS3)
19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης (NS4)
19:30 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (NS2)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός    78-18    87
2. ΠΑΟΚ    60-33    64
3. Άρης    41-26    60
4. ΑΕΚ    53-45    59
5. Παναθηναϊκός    40-30    53
6. Αστέρας Τρίπολης    35-38    48

 

Συνθήματα έξω από το γήπεδο

Χθες νεαροί οπαδοί της ΑΕΛ συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία προς το γήπεδο του Αλκαζάρ, φωνάζοντας συνθήματα έξω από αυτό, στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννενα, κατά του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ:
Εγιναν μόδα οι δήθεν ρατσιστικές επιθέσεις…
«ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ»

Ήταν το 8ο λεπτό του χθεσινού αγώνα όταν μετά από ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Κάστρο στον Νικολιά ο παίκτης της ΑΕΛ Μανώλης Μπέρτος πήγε να του πει να παίξει πιο ήρεμα. Ο Κάστρο κατηγόρησε τον Μπέρτο για ρατσιστικό σχόλιο, επιχείρησε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, όμως έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις, ο αγώνας συνεχίστηκε. Οι δύο παίκτες πήραν από μία κίτρινη κάρτα, με τον ΠΑΣ να εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια -μέσω ανακοίνωσης- για τους Αλέξη Κούγια και Ευάγγελο Μανούχο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:
«Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι για το χαμηλό επίπεδο της φιλοξενίας από τον κ. Κούγια και την ομάδα του, αλλά κυρίως από τη διαιτησία που τιμώρησε με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή μας που δέχθηκε άνανδρη ρατσιστική επίθεση.
Αντί να προστατεύσει το ποδόσφαιρο και να αποβάλει άμεσα τον παίκτη της Λάρισας, στο ημίχρονο στις διαμαρτυρίες της ομάδας μας δήλωσε ότι δεν άκουσε τίποτα.
Η συγγνώμη την ώρα του αγώνα στον Κάστρο που είδαμε στην κάμερα πρέπει να ήταν μάλλον για αυτό που δεν άκουσε... Αυτός δεν άκουσε αλλά εμείς είδαμε και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν μπορεί να είναι ανεκτό να υποτιμάται και να προσβάλλεται κάποιος άνθρωπος λόγω φυλής ή χρώματος. #sayNOtoRACISM».
Μετά το τέλος του αγώνα η «Ε» μίλησε με τον Μανώλη Μπέρτο που μας είπε τα εξής: «Δεν του είπα απολύτως τίποτα ρατσιστικό, είναι όλα ψέματα. Απλώς λεκτικά τού ζήτησα να παίξει πιο ήρεμα για να μην τραυματιστεί ο συμπαίκτης μου. Έχουν γίνει μόδα οι δήθεν ρατσιστικές επιθέσεις και δεν μπορεί μόλις πεις κάτι να σε κατηγορούν για ρατσισμό. Ο ίδιος τι έλεγε στους συμπαίκτες μου στον αγώνα;
Αν είναι δυνατόν να κατηγορηθώ για ρατσιστική επίθεση, όταν μένουμε στο ίδιο δωμάτιο με άτομα από κάθε κράτος ή τρώμε μαζί. Σε όλες τις ομάδες δεν υπάρχουν διακρίσεις. Θεωρώ αδικαιολόγητο αυτό που έκανε γιατί δεν του είπα τίποτα ρατσιστικό!».
Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ για το περιστατικό ανακοίνωσε τα εξής: «Αυτή η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που δεν γνωρίζει ποιον έχει ιδιοκτήτη, τόλμησε να εκδώσει ανακοίνωση περί δήθεν ρατσιστικής επίθεσης του κοσμήματος ποδοσφαιριστή και ανθρώπου Μανώλη Μπέρτου, σε έναν από τους πιο βρώμικους ποδοσφαιρικά λόγω των απάνθρωπων και επικίνδυνων κτυπημάτων σε αντιπάλους, τον περιβόητο Castro. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα απαντήσει στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με μηνύσεις και αγωγές».

 

Στη γιαγιά του Καρανίκα…

Ένα Φ σχημάτισε με τα δάχτυλά του μετά το γκολ που πέτυχε ο Ματίας Ακούνια. Ήταν μια αφιέρωση στη γιαγιά του Νίκου Καρανίκα, Φωτεινή, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία που είχε ανήμερα του Πάσχα από τη συγκεκριμένη οικογένεια. Άλλωστε, της είχε υποσχεθεί ότι αν πετύχαινε τέρμα θα της το αφιέρωνε…

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass