Με τέσσερα στους «οκτώ» η Δανία

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΝΤΟΛΜΠΕΡΓΚ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2021 20:15

Με τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ να βάζει «φαρδιά πλατιά» την... υπογραφή του, η Δανία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους προημιτελικούς του Euro 2020, όπου θ’ αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα, ανάμεσα στην Ολλανδία και στην Τσεχία.


Η πρώτη συνάντηση με την Ουαλία σε κορυφαίο τουρνουά, ανέδειξε μεγάλους νικητές τους Σκανδιναβούς με 4-0, χάρις σε δύο γκολ του επιθετικού της Νις, Κάσπερ Ντόλμπεργκ (27’, 48’), ο οποίος στα 23 του χρόνια απέδειξε ότι είναι ένας γεννημένος σκόρερ, ενώ στα τελευταία λεπτά οι Μέλε (88’) και Μπρεϊθγουέιτ (90’+5) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ομάδας τους.
Μετά τις Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία, η ομάδα του Χιούλμαντ έγινε η τέταρτη που κατάφερε να παραβιάσει περισσότερες από μία φορά την εστία του Γουόρντ στα τελευταία 24 ματς, αρχικά με «δράστη» τον νεαρό στράικερ της Νις κι εν συνεχεία με τους Μέλε και Μπρεϊθγουέιτ.
Η επιστροφή του Ντόλμπεργκ στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες στιγμές με τον Άγιαξ (119 συμμετοχές σε 3 χρόνια, με 45 γκολ από το 2016 έως το 2019) συνδυάστηκε με μία μεγαλειώδη εμφάνιση από την πλευρά του. Αρχικά με το πανέμορφο σε εκτέλεση τέρμα στο 27ο λεπτό, όταν βρήκε όσο χώρο χρειαζόταν για να στείλει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γουόρντ και στο 48’ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Γουίλιαμς κι από κοντά δεν είχε κανένα πρόβλημα να «εκτελέσει» τον γκολκίπερ των «δράκων».
Οι Δανοί είχαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 86’ για να φτάσουν στο 3-0, αλλά το πλασέ του Μπρεϊθγουέιτ σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας το σουτ του Άντερσεν βρήκε σε πόδι αμυντικού της Ουαλίας κι έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, όμως, ο Μέλε ανέβασε το δείκτη του σκορ, για να «γράψει» το 4-0 στις καθυστερήσεις ο Μπρεϊθγουέιτ με σουτ κι αφού η φάση ελέγχθηκε από το VAR.
Στην 96η συμμετοχή του με τη φανέλα της Εθνικής Ουαλίας, ο Γκάρεθ Μπέιλ, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του πιο μακριά από τη φάση των ομίλων, ενώ από την άλλη ο Σμάιχελ, διαφύλαξε για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία του στη διοργάνωση!
Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ροντόν, Μουρ, Μπρουκς
Κόκκινες: 90’ Γουΐλσον
Οι συνθέσεις:
ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς (40’ Γουίλιαμς), Ρόντον, Μέιφαμ, Ντέιβις, Μορέλ, Άλεν, Τζέιμς (78’ Μπρουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Μουρ (78’ Ρόμπερτς)
ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγάερ (77’ Άντερσεν), Βέστεγκααρντ, Στρίγκερ Λάρσεν (77’ Μποϊλεσεν), Χόιμπγερκ, Ντιλέινι (60’ Γένσεν) , Μέλε, Ντάμσγκααρντ (60’ Νόργκααρντ), Ντόλμπεργκ (69’ Κορνέλιους), Μπρεϊθγουέιτ.

 

Ντέρμπι Βέλγιο-Πορτογαλία

Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Οι αγώνες για τους «16», της πρώτης νοκ-άουτ φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, συνεχίζονται σήμερα, με την Ολλανδία να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Τσεχία στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης (19:00). Τρεις ώρες αργότερα (22:00) ακολουθεί το πρώτο μεγάλο «ντέρμπι» της φάσης των «16» στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης, ανάμεσα στο Βέλγιο των Κέβιν ντε Μπρόινε και Ρομέλου Λουκάκου και την Πορτογαλία του σπουδαίου Κριστιάνο Ρονάλντο των αμέτρητων ρεκόρ.
Στις 19:00 στη Βουδαπέστη, η Ολλανδία μπαίνει στο γήπεδο από θέση ισχύος απέναντι στους Τσέχους. Η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ τερμάτισε πρώτη στον Γ’ Ομιλο, με το απόλυτο νικών κόντρα σε Ουκρανία (3-2), Αυστρία (2-0) και Β. Μακεδονία (3-0), σημείωσε τα περισσότερα γκολ στη φάση των ομίλων και δείχνει έτοιμη για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση. Η μεγαλύτερη απώλεια για τους «οράνιε» είναι ο Λουκ ντε Γιονγκ που θα χάσει το υπόλοιπο του τουρνουά, λόγω τραυματισμού στο γόνατο.
Οι Τσέχοι είνα το αουτσάιντερ, αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τους Ολλανδούς. Τερμάτισαν στην τρίτη θέση του Δ’ Ομίλου με 4 βαθμούς και δείχνουν πολύ σκληρή και συγκροτημένη ομάδα. Ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι δεν έχει προβλήματα απουσιών, πέραν του τιμωρημένου Μπόριλ, και θα βασιστεί ξανά στην εκτελεστική δεινότητα του Πάτρικ Σικ.
Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Δανία που νίκησε την Ουαλία, στις 3 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού.
Στο έτερο ζευγάρι της ημέρας, οι Βέλγοι εντυπωσίασαν στον Β’ Ομιλο, τερματίζοντας στην κορυφή με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα σε Ρωσία, Δανία και Φινλανδία. Και με πολύ πειστικές εμφανίσεις, δείχνοντας πληρότητα σε όλες τις γραμμές, ειδικά απ’ τη στιγμή που εντάχθηκαν στο αγωνιστικό πλάνο και οι Κέβιν ντε Μπρόινε, Εντέν Αζάρ και Άξελ Βίτσελ. Μοιάζουν φαβορί και σίγουρα δείχνουν πλέον πολύ πιο «ώριμοι» σαν ομάδα, μετά την πορεία τους ως τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.
Απ’ την άλλη πλευρά οι Πορτογάλοι, αν και ξεκίνησαν με νίκη επί της Ουγγαρίας στον ΣΤ’ Ομιλο, δοκιμάστηκαν «γερά» μετά τη βαριά ήττα με 4-2 από τη Γερμανία, αλλά πήραν εντέλει το εισιτήριο για τους «16» ως 3οι στο γκρουπ, μετά τo ισόπαλο 2-2 με τη Γαλλία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο των ρεκόρ (πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στο Euro 2020 με 5 γκολ) παραμένει το «Α» και το «Ω» για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που καλείται να πάρει περισσότερα πράγματα κι απ’ τους υπόλοιπους σταρ της.
Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Αυστρία στις 2 Ιουλίου στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.
Το πρόγραμμα της Κυριακής 27 Ιουνίου για τη φάση των «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:
19:00 Puskas Arena (Βουδαπέστη), Ολλανδία-Τσεχία
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ - Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ - Ντάμφρις, Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ - Ντεπάι, Μάλεν.
***Χάνουν το επόμενο ματς αν «κιτρινιστούν»: Ντε Ρουν.
ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ - Τσούφαλ, Τσελούτσκα, Κάλας, Καντεράμπεκ - Σούτσεκ, Χόλες - Μάσοπουστ, Νταρίντα, Γιάνκτο - Σικ.
***Χάνουν το επόμενο ματς αν «κιτρινιστούν»: Μάσοπουστ, Χλόζεκ.
22:00 La Cartuja (Σεβίλλη), Βέλγιο-Πορτογαλία
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).
Πιθανές Συνθέσεις:
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά - Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν - Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Τοργκάν Αζάρ - Καράσκο, Εντέν Αζάρ, Λουκάκου.
***Χάνουν το επόμενο ματς αν «κιτρινιστούν»: Τοργκάν Αζάρ.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο - Σεμέδο, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο - Μουτίνιο, Ρενάτο Σάντσες, Παλίνια – Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζότα.
***Χάνουν το επόμενο ματς αν «κιτρινιστούν»: Ρούμπεν Ντίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass