Η Ελβετία έκανε το θαύμα

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (5-4) ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΒΟΡΙ, ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (3-3 κ.α., παρ.)

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2021 20:08

Με ήρωα τον Γιαν Σόμερ η Ελβετία πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στα χρονικά του Euro, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Γαλλίας, η οποία είχε «μοιραίο» παίκτη στη «ρώσικη ρουλέτα» τον Κιλιάν Μπαμπέ.


Η ομάδα του Πέτκοβιτς βρέθηκε να χάνει με 3-1 στο 75’, αλλά κατάφερε να σταθεί όρθια και να στείλει το ματς στην παράταση, «άντεξε» και στον επιπλέον χρόνο του αγώνα και με απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι (5 στα 5) και τον Σόμερ να αποκρούσει το τελευταίο των Γάλλων πήρε ιστορική πρόκριση στους «8» του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στις 2 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη.
Η Ελβετία κατάφερε να αιφνιδιάσει τη γαλλική άμυνα στο 15’, με τον Σεφέροβιτς να νικά στον αέρα τον Λενγκλέ και να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-0, ενώ στο 55’ έχασε πέναλτι με τον Ροντρίγκεζ. Στο 57’ ο Μπενζεμά από ασίστ του Μπαπέ πρόλαβε στην έξοδο τον Σόμερ και ισοφάρισε, ενώ δύο λεπτά μετά και πάλι ο στράικερ της Ρεάλ «έγραψε» το 2-1. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 75’ για τους Γάλλους με το πανέμορφο γκολ του Πογκμπά.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι «τρικολόρ» δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα για να πάρουν το «εισιτήριο», η Ελβετία τα έπαιξε όλα για όλα στα τελευταία λεπτά και μείωσε αρχικά με τον Σεφέροβιτς στο 81’, ενώ στο 90’ με τη «χρυσή» αλλαγή του Πέτκοβιτς, Μάριο Γκαβράνοβιτς, ισοφάρισε 3-3 κι έστειλε το ματς στην παράταση στην οποία παρέμεινε το ίδιο σκορ.
Στα πέναλτι η Ελβετία είχε απόλυτη ευστοχία, ενώ ο Σόμερ έκανε σπουδαία επέμβαση στην εκτέλεση του Μπαπέ (5-4) χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του.
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Βαράν, Λενγκλέ (46’ Κομάν - 111’ Τιράμ), Κιμπεμπέ, Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Γκριεζμάν (88’ Σισοκό), Μπενζεμά (94’ Ζιρού), Μπαπέ.
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ (86’ Μεχμέντι), Ακάνζι, Ελβέντι, Βίντμερ (73’ Μπαμπού), Φρόλιερ, Τσάκα, Ζούμπερ (77’ Φάσναχτ), Σακίρι (73’ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (79’ Βάργκας), Σεφέροβιτς (97’ Σερ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass