Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» από την ΑΕΛ

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΑΝΤΙΜΠΑΝΓΚΑ, ΤΑΧΑΡ ΚΑΙ ΝΙΝΟ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2021 17:11

Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ την τελευταία μέρα, κινούμενη με άκρα μυστικότητα, καθώς απέκτησε τους Ζιγκί Μπαντιμπανγκά (30 χρονών Βελγοκογκολέζο) που είναι γνώριμος από τη θητεία του σε Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης, τον Αϊμέν Ταχάρ (32 χρονών, Αλγερινό) που αγωνίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια στον Παναιτωλικό με μεγάλη επιτυχία και Μάρκο Νίνο (19 χρονών) που αποκτήθηκε με μεταγραφή από τον Πανιώνιο και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Ο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1991 στο Έβερε του Βελγίου και έχει καταγωγή από το Κονγκό. Γνώριμος στο ελληνικό κοινό, καθώς αγωνίστηκε στον Εργοτέλη (2013-2014, 29 συμμετοχές Super League 1) και στον Αστέρα Τρίπολης (2014-2015 14 συμμετοχές Super League 1).
Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Άντερλεχτ το 2009 (σε ηλικία 17 χρονών) όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια, καταγράφοντας συνολικά 26 συμμετοχές. Προς το τέλος της θητείας του στη βελγική ομάδα δόθηκε δανεικός σε Ντε Γκράαφσαπ (6 συμ.) και Σαρλερουά (24 συμ.) και το 2013 κατηφόρισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Εργοτέλη.
Μετά την Ελλάδα πήγε στην Ομόνοια όπου έπαιξε 24 παιχνίδια για να συνεχίσει την καριέρα του στη Σέριφ της Μολδαβίας (40 παιχνίδια, 11 γκολ).
Τα τρία τελευταία χρόνια παίζει το πρωτάθλημα του Καζακστάν αρχικά με την Ορνταμπάσι (43 συμμετοχές , 5 γκολ) και τελευταία με τη Σαχτάρ Καργκαντά (6 συμμετοχές).
Έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της Μολδαβίας και μία φορά το πρωτάθλημα του Βελγίου και ένα κύπελλο Κύπρου.

 

Ο ΑΪΜΕΝ ΤΑΧΑΡ
Ο παίκτης είναι γνώριμος στο λαρισινό κοινό αφού αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια στη μεσαία γραμμή του Παναιτωλικού και έκανε 51 συμμετοχές πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1989 στην Αλγερία και στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Πορτογαλική Μποαβίστα (30 συμμετοχές), στη Λιθουανική Γκαζ Μετάν (104 συμμετοχές), στην Ιαπωνική Σαγκάν Τόσου και στις αγγλικές Μπλάκμπουλ, ΚΠΡ, Τρανμίρ, Κρου, Χάντερσφιλντ.
Στην Ελλάδα ήρθε όταν πρώην συμπαίκτες του που είχαν περάσει από τη χώρα όπως ο Ράφαελ Μπρακάλιτου είπαν τα καλύτερα λόγια.

 

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΝΙΝΟ
Ο Μάρκος Νίνο είναι 19 χρονών (γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2002) και έχει παίξει 12 παιχνίδια στη Super League 1 με την ομάδα Κ19 του Πανιωνίου και 4 στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και η λαρισινή ομάδα τον απέκτησε δίνοντας ένα σεβαστό οικονομικό ποσό.

 

ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Ένα ακόμα δυνατό φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δίνει σήμερα η ΑΕΛ. Αυτή τη φορά το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Κώστα Φραντζέσκου αντιμετωπίζει στη Ρόδο (18:00) την ομώνυμη ομάδα του Αγιώτη τεχνικού Σωτήρη Αντωνίου, στη ρεβάνς του 0-0 στο στάδιο Αλκαζάρ πριν από δύο εβδομάδες.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass