Τέλος από την ΠΑΕ ΑΕΛ ο Κώστας Φραντζέσκος

ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2021 21:01

Τελικά όπου καπνός και φωτιά… Ήταν γνωστό ότι οι σχέσεις του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ ΑΕΛ και του τεχνικού Κώστα Φραντζέσκου είχαν διαταραχθεί και, μετά από ένα εξώδικο, χθες έγινε λύση κοινή συναινέσει και αποχώρηση με ευχαριστήριες δηλώσεις.


Χθες το πρωί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έστειλε εξώδικο στον Κώστα Φραντζέσκο όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι καταγγέλλει τη σύμβαση των δύο πλευρών για τους εξής λόγους (περιληπτικά): έπρεπε να προπονεί όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μας (κάνοντας αναφορά γι’ αυτούς που παίζουν στις ομάδες under 20 - under 17), έκανε λάθος μεταγραφικές επιλογές και ανάγκασε τη διοίκηση να κάνει κι άλλες μεταγραφές, προσέβαλε τους Κολομπίνο και Ακούνια, ότι με την επιλογή των πρωινών προπονήσεων δεν μπορούσαν να μετέχουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές με την Εθνική Νέων Ζησούλης Κυριάκος και Αντωνόπουλος Λάμπρος.
Συνεχίζει αναφέροντας: «Τις τελευταίες μέρες έχεις χάσει κάθε έλεγχο των αποδυτηρίων, αφού στον τελευταίο φιλικό αγώνα απέναντι στην αδύναμη ομάδα της Ελασσόνας, εκτός του ότι οι αγωνισθέντες ποδοσφαιριστές είχαν τραγική εικόνα, στο τέλος είχες πολύ σοβαρό επεισόδιο με τον εξαιρετικού ήθους ποδοσφαιριστή μας Θανάση Παπαγεωργίου, τον οποίο ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών προσέβαλες περί του ότι δήθεν δεν γνωρίζει τη θέση, στην οποία αγωνίζεται επί 15 χρόνια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο συγκεκριμένος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής μας να σε προσβάλει ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών και όλων των προπονητών, λέγοντάς σου ότι δεν έχεις δικαίωμα να του κάνεις κριτική, για τον τρόπο που αγωνίζεται, αφού ουδέποτε έχεις διδάξει στους ποδοσφαιριστές ποδοσφαιρική τακτική και αγωνίζονται μόνο με το ταλέντο και τη μεγάλη ποδοσφαιρική αξία τους για τα δεδομένα της κατηγορίας που αγωνίζεται η ΑΕΛ την τρέχουσα περίοδο».
Επιπλέον, σύμφωνα με το εξώδικο, οι συνεργάτες του μετέφεραν στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Κούγια ότι, εκτός του ότι ουδέποτε έχεις διδάξει τακτική, δεν έχεις διδάξει ούτε σε μία προπόνηση επί 3 μήνες που διαρκεί η προετοιμασία, τι θέσεις πρέπει να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές στις επιθετικές και αμυντικές στημένες φάσεις, όπου όπως είναι γνωστό οι ποδοσφαιρικές ομάδες σημειώνουν και δέχονται το 48% των γκολ που επιτυγχάνονται σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα.
Τέλος, η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει ότι ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα ο Νίκος Γκοτζαμανίδης και ότι αγνοούσε ο ίδιος και ο συνεργάτης του Ηλίας Κώτσιος τον Μιχάλη Ζιώγα.

 

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ
Λίγο αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα… «λύθηκαν κοινή συναινέσει τα συμβόλαια της ΑΕΛ, τόσο με τον κ. Κώστα Φραντζέσκο, όσο και με τον κ. Ηλία Κώτσιο ο οποίος μετά την αποχώρηση του Φραντζέσκου δεν θέλησε να παραμείνει στο προπονητικό τιμ. Τόσο ο κ. Κούγιας, όσο και το υπόλοιπο Δ.Σ. της ΑΕΛ, τους ευχόμαστε ότι καλύτερο στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και ποιος ξέρει, αφού ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι μικρός και όλα από τη μία μέρα στην άλλη αλλάζουν, μπορεί να ξανασυναντηθούμε».
 Μετά την ανακοίνωση αυτή ο Κώστας Φραντζέσκος δήλωσε: «Εύχομαι στην ΑΕΛ κάθε επιτυχία να ανέβει εκεί που τις αξίζει να είναι, να γεμίσει το γήπεδο της με ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ και κάθε επιτυχία και υγεία σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ευχαριστώ για την προσέγγιση και επιλογή μου από τον πρόεδρο κ. Αλέξη Κούγια και θα ήθελα να προσφέρω τα καλύτερα σε αυτόν τον οργανωμένο σύλλογο όπως και έκανα. Όλοι ξέρουν από τον κάθε παίκτη και κάθε Λαρισαίο φίλαθλο ποιος είναι ο Κώστας Φραντζέσκος και τους ευχαριστώ για την αποδοχή και τη στήριξη που μου δείξανε».
Δήλωση έκανε και ο άμεσος συνεργάτης του Φραντζέσκου Ηλίας Κώτσιος που είπε τα ακόλουθα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της ΑΕΛ και τον πρόεδρο της κ. Αλέξη Κούγια για την τιμή που μου έκανε να υπηρετήσω και πάλι την ΑΕΛ μετά από χρόνια, όπως είχα κάνει και σαν ποδοσφαιριστής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Φραντζέσκο που με επέλεξε να είμαι στο πλευρό του σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια, γιατί η ΑΕΛ είναι μεγάλο καράβι με πολλές ευθύνες. Ευχαριστώ για ό,τι έζησα και είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές θα οδηγήσουν την ΑΕΛ στην άνοδο γιατί το αξίζει».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass