Διπλά εντός έδρας ματς για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 20:01

Εντός έδρας αγωνίζονται οι ελληνικές ομάδες της Euroleague, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και στους δύο αγώνες που δίνουν, βάσει προγράμματος, αυτήν τη «διαβολοβδομάδα». Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες υποδεχόμενος την Άλμπα Βερολίνου σημερα

Τρίτη (26/10), ενώ ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Αναντολού Εφές, αύριο (27/10), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Εν συνεχεία, για την 7η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ μεθαύριο Πέμπτη (28/10), ενώ με τη Βιλερμπάν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, την Παρασκευή (29/10). Και οι τέσσερις αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Euroleague αυτήν την εβδομάδα αρχίζουν στις 21:00.
Αναλυτικά:
Μετά το στραβοπάτημα στη Μόσχα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ (88-82), αλλά και τη νίκη του στην παράταση επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, ο Ολυμπιακός χρειάζεται τη νίκη απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Μετά το εκπληκτικό ξεκίνημά του σε Euroleague και Basket League, η αγωνιστική εικόνα των «ερυθρόλευκων» παρουσίασε μία χαλάρωση από πλευράς παικτών και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ευελπιστεί πως ήταν μόνο παροδική. Στα θετικά πάντως, παρά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, ήταν η εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ για την ομάδα του Πειραιά, καθώς σημείωσε 32 πόντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον νεαρό γκαρντ. Η άμυνα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ κρατά στους 62,7 πόντους τους αντιπάλους και αυτή αναμένεται να είναι η αρχή του παντός και κόντρα στους Γερμανούς που πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στην Euroleague μόλις την προηγούμενη αγωνιστική (63-78) επί του Ερυθρού Αστέρα. Ο Μαοντό Λο πέτυχε 17 πόντους για την Άλμπα στο παιχνίδι του Βελιγραδίου, ενώ μεγάλη ήταν και η συνεισφορά του Ταμίρ Μπλατ, του γιου του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, προερχόμενος από τον πάγκο. Ο πάουερ φόργουορντ της Άλμπα, Λιουκ Σίκμα, αποτελεί εγγύηση στα ριμπάουντ με 8,4 ανά αγώνα και θα προσπαθήσει να βάλει δύσκολα στον φορμαρισμένο φόργουορντ του Ολυμπιακού Σάσα Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός θα πάρει θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ 3 νίκες - 2 ήττες, ενώ η Άλμπα μετρά 2 νίκες - 3 ήττες. Η... παράδοση πάντως είναι υπέρ της ομάδας του Πειραιά, αφού έχει 7 νίκες και 1 μόνο ήττα απέναντι στην Άλμπα, ενώ πέρυσι νίκησε τόσο εντός όσο και εκτός την ομάδα του Ίσραελ Γκονθάλεθ.
Από εκτός έδρας ήττα προέρχεται και ο Παναθηναϊκός, καθώς στην 5η αγωνιστική είχε ηττηθεί στο Τελ Αβίβ (77-73) από τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε δυσμενή θέση στην αρχή της σεζόν, με 1 νίκη - 4 ήττες και θέλουν πάση θυσία θετικά αποτελέσματα εντός έδρας για να ξεφύγουν από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η αντίπαλός τους αύριο Τετάρτη (27/10), Αναντολού Εφές, δεν βρίσκεται σε καλύτερη... μοίρα. Η κάτοχος του τίτλου 2021 πέτυχε την πρώτη νίκη της την περασμένη εβδομάδα, 71-68 στην Κωνσταντινούπολη, επί της Ούνιξ Καζάν. Ως ισόβαθμοι, θα πάρουν λοιπόν θέση στο τζάμπολ, Παναθηναϊκός και Εφές. O Δημήτρης Πρίφτης περιμένει πολλά από τον Ντάριλ Μέικον, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους στην εκτός έδρας νίκη επί του Περιστερίου. Ο Παπαγιάννης που πέτυχε 14 πόντους κόντρα στους «κυανοκίτρινους» αναμένεται να έχει αποστολή να βάλει δύσκολα στη φροντ λάιν της Εφές των Ντάνστον, Πλάις, Σίνγκλετον και Άντερσον. Κυρίως, όμως όπως και στο Περιστέρι, η άμυνα θα είναι αυτή που θα αυξήσει τις πιθανότητες για μία δεύτερη νίκη στη διοργάνωση φέτος και μάλιστα επί τουρκικής ομάδας, καθώς η πρώτη και μοναδική επετεύχθη στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.
Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 6ης και της 7ης αγωνιστικής στην Euroleague έχει ως εξής:
6η Αγωνιστική (26-27/10)
ΣΗΜΕΡΑ
Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου 21:00
Μονακό - Ερυθρός Αστέρας
Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζάλγκιρις Κάουνας
Μπάγερν Μονάχου - Αρμάνι Μιλάνο
ΑΥΡΙΟ
Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 21:00
Ούνικς Καζάν - Μπασκόνια
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Ρεάλ
Βιλερμπάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αρμάνι Μιλάνο     5-0
Μπαρτσελόνα     5-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας     4-1
Ρεάλ Μαδρίτης     4-1
Ζενίτ Αγίας Πετρ.     3-2
Ολυμπιακός     3-2
Βιλερμπάν     3-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ     3-2
Μπασκόνια     3-2
Μονακό     2-3
Ερυθρός Αστέρας     2-3
Φενέρμπαχτσε     2-3
Άλμπα Βερολίνου     2-3
Παναθηναϊκός     1-4
Ούνικς Καζάν     1-4
Αναντολού Εφές     1-4
Μπάγερν Μονάχου     1-4
Ζαλγκίρις Κάουνας     0-5
7η Αγωνιστική (28-29/10)
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 21:00
Άλμπα Βερολίνου - Μπάγερν Μονάχου
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπαρτσελόνα
Αρμάνι Μιλάνο - Ερυθρός Αστέρας
Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου
Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν 21:00
Ούνικς Καζάν - Ρεάλ
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - Μπασκόνια
Μονακό - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Αναντολού Εφές - Ζάλγκιρις Κάουνας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass