Κρατούσε το καλό για το τέλος...

Η ΑΕΛ ΝΙΚΗΣΕ 3-1 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (1-1 κ.α., παρ.) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2021 21:30

Συνεπής στο ραντεβού της με την... πρόκριση αποδείχτηκε η ΑΕΛ, η οποία σε έναν θεσμό όπως αυτός του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο έχει «χτίσει» τη δική της παράδοση συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της. Έτσι, χθες στο στάδιο Αλκαζάρ οι «βυσσινί» ξεπέρασαν και το εμπόδιο του (κατά μία κατηγορία μεγαλύτερου) ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 5ης φάσης της διοργάνωσης, τον οποίο κέρδισαν με 3-1 στα πέναλτι, σ’ ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 1-1 τόσο στην κανονική διάρκεια (με δύο γκολ που σημειώθηκαν από τα 11 μέτρα) όσο και στην παράταση. Το κερασάκι στην τούρτα της... νίκης για την ΑΕΛ έβαλε ο Κολομπίνο που εκτέλεσε το τέταρτο κατά σειρά πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Επί της ουσίας η ΑΕΛ έδειξε καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα τελευταία φιλικά, ήταν μαχητική, είχε επιθετικό προσανατολισμό στο παιχνίδι της, δημιούργησε φάσεις και φυσικά θα μπορούσε να είχε φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα πιο εύκολα αφού, αν και προηγήθηκε στο σκορ και παράλληλα απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα (στο 47’) , δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί στον βαθμό που θα έπρεπε ούτως ώστε να πετύχει με λιγότερο άγχος τον στόχο της. Πάντως ήταν μία παλικαρίσια νίκη-πρόκριση η οποία αφενός δίνει τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να συνεχίσει στην 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και αφετέρου ενισχύει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παικτών ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός των «βυσσινί» Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέρτο, Ομάρ, Ηλιάδη και Μακσιμένκο στην άμυνα, τον Παπαγεωργίου σε ρόλο κλασικού αμυντικού μέσου, τους Κολομπίνο και Νικολιά επίσης στη μεσαία γραμμή, τους Μαυρία και Μπαντιμπανγκά στα άκρα της επίθεσης και τον Όγκμποε σε ρόλο «φουνταριστού».
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας απειλητικές διαθέσεις στο α’ ημίχρονο και δημιούργησε καλές στιγμές στο 12’ με την κεφαλιά του Νικολιά, στο 21’ με το σουτ του ίδιου που σταμάτησε σε σώμα αμυνομένου, στο 29’ με τον Μαυρία και στο 32’ με το φάουλ του Ομάρ.
Τελικά στην εκκίνηση του β’ ημιχρόνου η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 47’ μετά από κόρνερ του Μαυριά και κεφαλιά του Μπέρτου, ο Όγκμποε έπιασε το σουτ με τη μία, με την μπάλα να βρίσκει στον Γκαρντάβσκι, ο οποίος βρισκόταν πάνω στη γραμμή. Με υπόδειξη του β’ βοηθού ωστόσο, ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε την άσπρη βούλα (δεν υπάρχει VAR σε αυτήν τη φάση του Κυπέλλου), καθώς θεώρησε ότι η μπάλα ανακόπηκε από το χέρι του αμυνομένου κι απέβαλε τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, εν μέσω πολύ έντονων διαμαρτυριών από τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα οι οποίοι υποστήριξαν ότι η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του παίκτη τους.
Ο Μαυρίας ανέλαβε την εκτέλεση, αποδείχθηκε εύστοχος από τα 11 μέτρα και έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΛ (1-0). Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη για την ΑΕΛ, καθώς στο 61’ ο Ηλιάδης ανέτρεψε τον Περέα μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Παπαπέτρου να δείχνει ξανά το σημείο του πέναλτι και τους Λαρισαίους να διαμαρτύρονται αυτή τη φορά. Ο Κάργας πήρε την ευθύνη της εκτέλεσης και με ψύχραιμο χτύπημα, ισοφάρισε σε 1-1.
Από κει και πέρα οι «βυσσινί» ενέτειναν τις προσπάθειές τους για να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη, δεν μπόρεσαν όμως να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι. Οι Παπαγεωργίου (65’), Ακούνια (72’), Γιάκος (82’) και Ομάρ (86’) είχαν τις καλές στιγμές για την ΑΕΛ στο δεύτερο 45λεπτο.
Στην παράταση ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ πιο απειλητικός με τις ευκαιρίες των Σάλιακα (95’) και Σνάιντερ (120’), όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Θεοδωρόπουλος έδειξε εξαιρετικά ρεφλέξ αποκρούοντας την μπάλα. Η ΑΕΛ απείλησε με τους Γιάκο (92’), Γλυνό (95’), Ηλιάδη (102’) και Συμελίδη (118’).
Έτσι διατηρήθηκε το 1-1 για να φτάσουμε στη διαδικασία των πέναλτι όπου οι παίκτες της ΑΕΛ ήταν πολύ πιο ψύχραιμοι την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα αστόχησαν τρεις φορές (στο πρώτο πέναλτι του Σάλιακα, ο Θεοδωρόπουλος αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ, ενώ οι Κάργας και Παντελάκης σούταραν πάνω απ’ τα δοκάρια), με τον Κολομπίνο να «σφραγίζει» την πρόκριση των «βυσσινί» από την άσπρη βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Σάλιακας απόκρουση Θεοδωρόπουλου και δοκάρι
Ακούνια 1-0
Κάργας άουτ
Ηλιάδης 2-0
Πέερσμαν 2-1
Μπέρτος απόκρουση Λοντίγκιν
Παντελάκης άουτ
Κολομπίνο 3-1.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Παπαπέτρου (Αθηνών) για τον οποίο εκφράστηκαν παράπονα και από τις δύο ομάδες με σχετικές ανακοινώσεις(για τα πέναλτι που καταλόγισε). Βοηθοί του ήταν οι κ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Καλατζής (Θεσσαλίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Ηλιάδης, Κολομπίνο, ενώ στη φάση του πέναλτι της ΑΕΛ αποβλήθηκε με κόκκινη ο Γκαρντάβσκι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Ομάρ, Ηλιάδης, Μακσιμένκο, Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Μαυρίας (91’ Γλυνός), Μπαντιμπανγκά, (106’ Συμελίδης) Νικολιάς (66’ Γιάκος), Όγκμποε (66’ Ακούνια).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Ρίζος (67’ Πέερσμαν), Καραχάλιος (91’ Λιάσος), Σιόντης (84’ Μέντες), Γκαρντάβσκι, Μίνα (46’ Τριάδης), Περέα, Μιλιντσέανου (46’ Σνάιντερ).

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Ηλ. Φυντάνης: Θα κυνηγήσουμε και το Κύπελλο

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο τεχνικός της ΑΕΛ, Ηλίας Φυντάνης, ο οποίος είχε οδηγήσει την τελευταία φορά τους «βυσσινί» στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ΑΕΛ έχει ιστορία, έχει δύο κύπελλα, θα κυνηγήσουμε και το Κύπελλο αν και ξέρουμε ότι ο θεσμός είναι δύσκολος γιατί έχουν μείνει καλές ομάδες. Νομίζω όμως ότι με τέτοια εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο μας δίνει ώθηση να προχωρήσουμε».
«...Είμαι 15 μέρες στην ομάδα, δώσαμε ένα φιλικό για να δω την εικόνα που έχει. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Έχουμε καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και με τέτοιο κόσμο. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στο κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα».
Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, είπε:
«Δεν την είδα ακόμη τη φάση (σ.σ. για το πέναλτι). Μου λένε ότι δεν ήταν χέρι. Μου φαίνεται περίεργο που δεν υπάρχει VAR. Ο διαιτητής προχώρησε το παιχνίδι και μετά άλλαξε τη γνώμη του. Γίνονται αυτά και μετά θες 1-2 γκολ για να ανατρέψεις το παιχνίδι.
H αντίδρασή μας ήταν πάρα πολύ καλή, παίζαμε με έναν παίκτη λιγότερο, στην αρχή παίζαμε πολύ χαλαρά, περιμέναμε από το πουθενά να έρθει κάτι, με 10 όμως το παλέψαμε, είχαμε ευκαιρίες με την κεφαλιά του Σάλιακα και τη φάση του Σνάιντερ στο φινάλε όμως μετά τα πέναλτι είναι λαχείο».

 AEL1.jpg

AEL5.jpg

Τίμησαν τη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα...

Πριν την έναρξη του αγώνα σύσσωμη η «βυσσινί» ποδοσφαιρική οικογένεια αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Χαράλαμπου Μπλιώνα κατέθεσε λουλούδια στο σημείο της κερκίδας όπου πριν 35 χρόνια χάθηκε άδικα ο 29χρονος φίλαθλος των «βυσσινί», από μία δολοφονική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από οπαδό του ΠΑΟΚ. Ταυτόχρονα από τα μεγάφωνα του σταδίου Αλκαζάρ ακούγονταν η συγκινητική ανακοίνωση της ΠΑΕ.

 AEL9.jpg

...και του Θωμά Μπουχλαριώτη
Επίσης, μετά από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ το οποίο αποδέχτηκε η διοργανώτρια αρχή, ο χθεσινός αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 13χρονου φιλάθλου των «βυσσινί» Θωμά Μπουχλαριώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass