Ηττα με θετικά μηνύματα από Χάντσον και Γκριν

ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΑΠΟ ΤΟN ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ 101-70

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2021 21:07

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ήταν γνωστό ότι χθες στο κλειστό της Νεάπολης θα έδινε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό που εντυπωσιάζει φέτος στην Ευρωλίγκα και η ήττα ήρθε εύκολα με 101-70.


Αυτό το παιχνίδι όπως και το επόμενο που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, πάλι στο κλειστό της Νεάπολης, θεωρούνται μάλλον προπονητικού χαρακτήρα και αν καταφέρει κάποιος να κερδίσει έναν εκ των δύο τότε μιλάμε για «θαύμα».
Το ζητούμενο για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ σε ένα παιχνίδι με ικανοποιητικό αριθμό φιλάθλων (παρά την πανδημία) ήταν να δείξει τι μπορεί να αλλάξει με τον νέο προπονητή Φώτη Τακιανό για να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία, αφού και με δεδομένη την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Ηρακλή υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού.
Ο αγώνας σε σχέση με τον νικητή δεν αντέχει σε κριτική...
*Ο Στέφαν Μούντι παρότι αποκτήθηκε από τη Λάρισα ΚΑΕ δεν αγωνίστηκε χθες, ενώ δεν ήταν ούτε στον πάγκο αφού θεωρήθηκε ανέτοιμος. Θα αποκτήσει έναν ψηλό στη θέση «5» και θα ολοκληρώσει τις κινήσεις ενίσχυσή της.
*Ο Νταβόντε Γκριν και ο Χάντσον ήταν πολύ καλοί χθες και ειδικά ο πρώτος εντυπωσίασε, γεγονός που δείχνει ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα και θα κάνει καλό δίδυμο με τον Μούντι.
*Καλά πήγε και ο νεαρός Καράμπελας που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.
*Η λαρισινή ομάδα έχει την ευκαιρία για ένα ακόμα παιχνίδι να προσαρμοστεί με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Με την 7η νίκη του σε 8 αγώνες, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο ελληνικό πρωτάθλημα και πλέον μετρά αντίστροφα για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (9/12) στην Euroleague, ενώ η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ παρέμεινε με μία νίκη (στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό Ρόδου) στο πρωτάθλημα και μετράει επτά συνεχόμενες ήττες.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Φώτης Τακιανός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαντωνίου, Γκριν, Χάντσον, Τσαϊρέλη και Κρουμπάλι. Η ομάδα της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ βρέθηκε μπροστά με 9-5 στο 4’.45’’ και φαινόταν μέχρι το 9 (18-19) ότι τουλάχιστον για ένα ημίχρονο θα είχε αντοχές. Η κίνηση του Μπαρτζώκα να βάλει στον αγώνα τον Πρίντεζη ήταν καταλυτική, καθώς άλλαξε ουσιαστικά το παιχνίδι και με ένα «πεταχτάρι» στον εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά με 23-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός διατηρούσε ένα προβάδισμα στο σκορ, αλλά χωρίς να μπορεί να φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων, αφού η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ήταν αρκετά καλή στην άμυνα και ο Ολυμπιακός είχε καλά ποσοστά μόνο στις βολές.
Στο δεύτερο μέρος η παράσταση ήταν μόνο για τον Ολυμπιακό που ξεπέρασε τον μέσο όρο πόντων στο πρωτάθλημα (95), ενώ η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ χάλασε τα ποσοστά της.
Το τελικό 70-101 ήρθε φυσιολογικά, με τους φιλάθλους να χειροκροτούν από πλευράς Ολυμπιακού τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ και Λαρεντζάκη.
Πάντως σίγουρα η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έχει μόνο να κερδίσει από τέτοια παιχνίδια και θα είναι αξέχαστο για τον Αστεριάδη που έκανε την πρώτη του εμφάνιση, ενώ ο Βησσαρίου πέτυχε ένα εκπληκτικό τρίποντο.
Παρηγοριά ότι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ήταν κυρίαρχη στα ριμπάουντ.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 9-5 (4’.45’’), 18-23 (10’), 21-30 (12’), 35-42 (ημίχρονο), 39-57 (22’), 48-74 (28’), 53-77 (30’), 55-83 (32’.15’’), 70-101

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Είχε κάποια λάθη η διαιτησία των κ.κ. Ζαχαρή, Λόρτου, Κωνσταντινίδου, αλλά σίγουρα ανούσια με βάση την εξέλιξη του σκορ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Τακιανός): Χάντσον 16 (7/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ), Κρουμπάλι 4 (2/8 σουτ, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τσαϊρέλης 2, Γκριν (4/7 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπαντωνίου 4 (1/7 σουτ, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 λάθη), Βησσαρίου 3 (1), Σπυρόπουλος 2, Σαχπατζίδης, Ζάρας 6 (2/7 σουτ), Καράμπελας 13 (1/1 δίποντα, 3/5 τρίποντα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6 (3/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Έισι (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές), Ντόρσεϊ 20 (5/6 τρίποντα, 5/5 βολές), Φαλ 4, Βεζένκοβ 17 (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), Λούντζης 8 (2/2 τρίποντα), Λαρεντζάκης 14 (1/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές), Σλούκας 6 (1), Μάρτιν 2, Πρίντεζης 8 (2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), Ζαν-Σαρλ 10 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), ΜακΚίσικ 6 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών/Basket League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Απόλλων Π.-ΠΑΟΚ     95-91
ΑΕΚ-Προμηθέας Π.     81-77
Άρης-Περιστέρι     87-68
Κολοσσός Ρ.-Ηρακλής     76-59
Λάρισα-Ολυμπιακός     70-101
Παναθηναϊκός-Λαύριο Σήμερα 19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός    15 β.     8 αγ.
Προμηθέας Πατρών    15    9
ΑΕΚ    14    9
Κολοσσός Ρόδου    14     9
Παναθηναϊκός    13    7
Άρης    12     8
Λαύριο    12    8
Περιστέρι    12    8
Απόλλων Πατρών    11    8
ΠΑΟΚ    10    8
Ιωνικός Νικαίας    9     7
Λάρισα    9    8
Ηρακλής    5     7
* Με την υπ’ αριθ. 6/2021 απόφαση του ΜΔΟ, επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Ηρακλής ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.
* Με την υπ’ αριθ. 7/2021 απόφαση του ΜΔΟ επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού.
* Με την υπ’ αριθ. 8/2021 απόφαση του ΜΔΟ, επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Απόλλων Πατρών ποινή αφαίρεσης ενός (1) βαθμού.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ηρακλής - ΑΕΚ    17:00
Προμηθέας - Λαύριο    17:00
ΠΑΟΚ - Αρης    20:00
12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Περιστέρι - Ιωνικός     17:00
Ολυμπιακός - Απόλλων Π.     17:00
ΛΑΡΙΣΑ - Παναθηναϊκός     20:00

 

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΡΑΚΛΗ-ΙΩΝΙΚΟΥ Ν.
Στις 15 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η εξ αναβολής αναμέτρηση Ηρακλής-Ιωνικός Νικαίας, της 8ης αγωνιστικής της Basket League, στο Ιβανώφειο. Το τζάμπολ θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3, όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ. O αγώνας είχε αναβληθεί με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, η οποία ελήφθη κατά τη συνεδρίασή της μέσω τηλεδιάσκεψης στις 19 Νοεμβρίου ελέω κρουσμάτων κορονοϊού στους φιλοξενούμενους. Αρχικά, το παιχνίδι Ηρακλής-Ιωνικός ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου. Πάντως, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας των «κυανόλευκων».

 

Οι Λαρισαίοι του Ολυμπιακού

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει “άρωμα” Λάρισας, παρόλο που σταμάτησε την καριέρα του ο Βασίλης Σπανούλης και έφυγε από την τεχνική ηγεσία ο Βαγγέλης Κουτσοκέρας. Γενικός διευθυντής είναι ο Λαρισαίος Νίκος Λεπενιώτης (για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια γιόρτασε με την οικογένειά του την ονομαστική του γιορτή) και ο γυμναστής Ανδρέας Γκατζούλης που θεωρείται «μέντορας» του Βασίλη Σπανούλη για τον οποίο μας είπε ότι είναι στα... καλύτερά του και έχει ηρεμήσει από το άγχος των αγώνων.
Στενή σχέση με τη Λάρισα έχει ο τεχνικός Γιώργος Μπαρτζώκας που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την Ολύμπια (στην κρατική τηλεόραση για τον λόγο αυτόν φιλοξενήθηκε ο τότε πρόεδρος και κουμπάρος του προπονητή της Περαϊκής ομάδας Γιώργος Μαλάκος που μίλησε για την επιλογή του), αλλά και ο Γιώργος Πρίντεζης που έπαιξε δανεικός εκείνη τη χρονιά στην Ολύμπια με προτροπή του τότε γενικού αρχηγού των «ερυθρολεύκων» Σταύρου Ελληνιάδη.

 

Αστεριάδης τρίτης γενιάς…

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

Ο Αστέριος Αστεριάδης έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α1 με τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και έγραψε ιστορία με κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας και μία από τις σπάνιες φορές παγκοσμίως!
Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 27 δευτερόλεπτα στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο κλειστό της Νεάπολης Λάρισας, αλλά ο Αστέριος Αστεριάδης πέρασε στην ιστορία κάνοντας περήφανους τον παππού του Αστέριο και τον πατέρα του Θεόδωρο.
Για πρώτη φορά μπασκετμπολίστας 3ης γενιάς έπαιξε στο πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας ακολουθώντας τα χνάρια παππού και πατέρα.

 

ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ:

Ο Μούντι είναι ο 4ος ξένος μας

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Φώτης Τακιανός αποκάλυψε την απόκτηση του Μούντι. Είπε αναλυτικά: «Ο Μούντι είναι ο 4ος ξένος μας. Δικαιούμαστε μία αλλαγή στον Α’ Γύρο και τρεις στον Β’ Γύρο. Ψάχνουμε να βρούμε έναν ψηλό. Έχουμε μια λίστα που θα την εξετάσουμε, μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες θα αποφασίσουμε».
Για την πορεία της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Σε ποια θέση βρίσκεται η ομάδα το ξέρουμε όλοι. Πρέπει να κάνουμε υπέρβαση, το ξέρουμε. Μας ενδιαφέρει να χτίσουμε κάτι και να κάνουμε βήματα προς τα μπροστά. Σήμερα είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δουλέψαμε σωστά. Είχαμε ταχύτητα.
Στο δεύτερο μέρος ήρθε η κούραση, παίξαμε με τρεις ξένους, δεν είχαμε το ροτέισιον που έπρεπε για να αντέξουμε την ποιότητα και την ταχύτητα του Ολυμπιακού. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση των παικτών μου».Ανακοίνωσε και επίσημα τον Στέφαν ΜούντιΗ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ανακοίνωσε και επίσημα τον Στεφάν Μούντι. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Αμερικάνος ύψους 1.78 είχε αγωνιστεί στην Basket League για λογαριασμό του Ρεθύμνου τη σεζόν 2017-2018. Ο 28χρονος γκαρντ αγωνιζόταν τα τελευταία δύο χρόνια στο Ουγγρικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της DEAC και τη σεζόν 2020-2021 είχε μέσο όρο 16,2 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 1,9 κλεψίματα μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass