Πέρασε με ΧΑΡΗ από την Αριδαία

*Ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΓΚΟΛ (0-1) ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2022 21:14

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Είχε τη χάρη του Θεοχάρη Ηλιάδη η ΑΕΛ χθες στο δημοτικό γήπεδο Αριδαίας και με γκολ που πέτυχε ο νεαρός αμυντικός στο 27’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γιάκου, κέρδισε εκτός έδρας τον Αλμωπό με 1-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας του Βορείου Ομίλου της Super League 2 και βρέθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η λαρισινή ομάδα, για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, κρατάει το μηδέν στην άμυνα και πετυχαίνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες ανόδου. Για τους γηπεδούχους ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα.
Η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη ήταν σαφώς καλύτερη και, εκτός από το γκολ, είχε ένα δοκάρι (Μαυριάς 58’), ενώ έχασε δύο τετ-α-τετ. Παράλληλα, νίκησε και τον δυνατό αέρα που φυσούσε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και μπορούσε ανά πάσα στιγμή, αφού ήταν κόντρα στους παίκτες της ΑΕΛ, να φέρει τους αντιπάλους στην εστία του Θεοδωρόπουλου.
Για μια ακόμα φορά κορυφαίο ήταν το δίδυμο Ηλιάδη-Γκοτζαμανίδη, ενώ σπουδαία δουλειά έκαναν ο Γιάκος με τον Κολομπίνο. Η ΑΕΛ βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και αν το συνδυάσει με νίκη της Κυριακής στο Αλκαζάρ κόντρα στη Νίκη Βόλου, ίσως βρεθεί ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.
Στα αξιοσημείωτα η πρώτη εμφάνιση του Αργεντίνου Ραμίρεζ, που έδειξε αγωνιστικά έτοιμος, και η επιστροφή του Μαξιμένκο. Και οι δύο μπήκαν ως αλλαγές.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε τον αγώνα με τη γνωστή τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη (σέντερ μπακ), Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο, Γιάκο και στην επίθεση τους Γλυνό (δεξιά), Όγκμποε, Ακούνια (αριστερά).
Από την αρχή η ΑΕΛ, με σύμμαχο τον αέρα, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυριολεκτικά το γήπεδο έδειχνε να έχει κλίση προς την εστία της ομάδας της Αριδαίας. Οι «βυσσινί» στο 25’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία όταν ο Όγκμποε, με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Παϊτέρη (25χρονος Λαρισαίος που έχει αγωνιστεί στον Απόλλωνα Λάρισας και έκανε πέρασμα και από την ΑΕΛ), σούταρε αλλά απέκρουσε ο Ασλαμπάλογλου πάνω στη γραμμή της εστίας. Τελικά στο 27’, από κόρνερ του Γιάκου, ο Ηλιάδης με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 0-1.
Στο 32’ ο Παναγιώτης Παϊτέρης έκανε εκπληκτική διπλή απόκρουση σε διαδοχικά σουτ (βρέθηκαν τετ-α-τετ) των Κώστα Παπαγεωργίου και Γλυνού κρατώντας τον Αλμωπό στο παιχνίδι.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αλμωπού είχε σύμμαχο τον αέρα που δυνάμωσε και με συνεχή γεμίσματα προσπαθούσε να βγει μπροστά και να δημιουργήσει ευκαιρία. Όμως δεν τα κατάφερε και την καλύτερη ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου έκανε η ΑΕΛ στο 58’, όταν σε σουτ του Μαυριά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε το δοκάρι των γηπεδούχων.
Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη να κάνει συντήρηση δυνάμεων, αλλά και διαχείριση της νίκης που είναι αρκετά σημαντική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Κορυφαίοι από την ΑΕΛ οι: Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Γιάκος, Κολομπίνο, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα δύσκολο τερέν και με άσχημες καιρικές συνθήκες.
Από τον Αλμωπό Αριδαίας κορυφαίος ο τερματοφύλακας Παϊτέρης κυρίως για τη διπλή απόκρουση διαδοχικά τετ-α-τετ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κακουλίδη (Θράκης) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Γιουκούδη, Σέχου - Ογκμποε. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Τζιότζιος (Θράκης), Σάββας (Σερρών).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Παρασκευάς, Σέχου, Κολλαράς, Πρίκας, Καράμπελας (87′ Αδαμίδης), Κέρθι, Ασλαμπάλογλου (90’+1′ Μαγγίζης), Μπακουτσής (78′ Πέττας), Γιουκούδης, Ρίβας (78′ Σουλιώτης).
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ-Ομάρ, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Κ. Παπαγεωργίου (90′ Ραμίρεζ), Κολομπίνο, Γλυνός (54′ Μαυριάς), Όγκμποε, Γιάκος (90’+4′ Μαξιμένκο), Ακούνια.

ael3.jpg

Λαρισαίοι πιστοί για την ΑΕΛ
Το γήπεδο της Αριδαίας μπορεί να ήταν άδειο από κόσμο όπως μαρτυρά και η φωτογραφία, αλλά υπήρχαν κάποιοι Λαρισαίοι. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΕΑΚ Γιάννης Κουρδής με την «ψυχή» των εργαζομένων Γιώργο Τσουκαρέλα, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης μαζί με τον Χρήστο Μπουχωρίδη και ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Δημήτρης Αβραμούλης.

AKP_1998.jpg

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Αυτά είναι τα δύσκολα παιχνίδια...
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Παναγιώτης Γκουτσίδης, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην «Ελευθερία» είπε τα εξής: «Είπα στους παίκτες μου πριν τον αγώνα ότι αυτά τα παιχνίδια είναι πιο δύσκολα σε σχέση με τον αγώνα με την Ξάνθη γιατί ο αντίπαλός μας παίζοντας με την ΑΕΛ δεν θα δώσει το 100% των δυνάμεών του, αλλά το 200%. Δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά μόνο να κερδίσει από αυτά τα παιχνίδια.
Γι’ αυτό έπρεπε να έχουμε πειθαρχία σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο και με πολύ δυνατό αέρα. Ήμασταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί με 0-3, αλλά τελικά δεν το καταφέραμε. Παρότι ο αντίπαλός μας ευνοήθηκε από τον αέρα στο δεύτερο μέρος, εμείς είχαμε την καλύτερη ευκαιρία για το 0-2. Αν το κάναμε θα είχαμε λιγότερο άγχος μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα το παιχνίδι. Κερδίσαμε, είναι σημαντικό, γιατί οι νίκες σε αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές είναι πιο δύσκολες από αυτές των ντέρμπι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass