ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ-ΑΕΛ (0-0)

Μπορούσε τη νίκη αλλά...

ΕΙΧΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΧΗΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2022 21:07

Σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας, η ΑΕΛ ήρθε ισόπαλη (0-0) με τον Θεσπρωτό, σε εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα από τους διώκτες της, Ξάνθη και Αναγέννηση Καρδίτσας.


Η λαρισινή ομάδα σαν να μην έφτανε ότι είχε να αντιμετωπίσει άσχημες γηπεδικές συνθήκες, δύο φορές στο τέλος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά την πρώτη φορά ο Ηλιάδης στο 85’ και τη δεύτερη ο Ακούνια στις καθυστερήσεις, αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.
Το τελικό 0-0 αδικεί την ΑΕΛ που άξιζε τη νίκη (δεν είναι τυχαίο ότι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μετά το τέλος του αγώνα), όμως είναι παρήγορο το γεγονός ότι για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα δεν παραβιάστηκε η εστία της λαρισινής ομάδας, ενώ παραμένει αήττητη για εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος.
Η ΑΕΛ έφυγε από την Ηγουμενίτσα με την απώλεια των δύο βαθμών, αλλά και αυτή του Νικολιά που τραυματίστηκε και μάλλον δεν θα αγωνιστεί στον Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου την ερχόμενη Κυριακή.
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Παπαγεωργίου Α. (δεξιά), Ομάρ (αριστερά), Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη (σέντερ μπακ), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Κολομπίνο, και πιο μπροστά τον Νικολιά με τον Γιάκο και στην επίθεση τους: Γλυνός (δεξιά), Όγκμποε, Ακούνια (αριστερά).
Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα ξεκίνησε απειλητικά για την ΑΕΛ, αλλά οι δύο εκτελέσεις φάουλ από τον Κωνσταντίνου στο 10’ και το 15’ σταμάτησαν στον τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλο.
Η ΑΕΛ απείλησε την εστία του Κάναλη στο 16’ που σε εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, ο Όγκμποε έπιασε κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 26’ η λαρισινή ομάδα χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κολομπίνο κάνει από κοντά σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κίναλη.
Ο Νικολιάς, που έδειξε να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια, έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων στο 30’, που στη συνέχεια εξουδετέρωσε και κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη (34’).
Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και στο δεύτερο μέρος, αλλά μετά από ένα άστοχο φάουλ του Ακούνια από καλή θέση (54’) οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο φορές σε θέση βολής με τους Γεωργούση και Κωνσταντίνου.
Στο 59’ τραυματίζεται ο Νικολιάς που ως τότε ήταν ο καλύτερος παίκτης και μπαίνει ο Ραμίρεζ που δείχνει να ανεβαίνει και να προσαρμόζεται στην ομάδα.
Στο τελευταίο ημίωρο η ΑΕΛ κάνει ένα “πάρτι ευκαιριών” χωρίς αποτέλεσμα. Αναλυτικά:
*68’: Ο Γλυνός βρίσκεται απέναντι από τον Κίναλη, αλλά το σουτ καταλήγει πάνω στον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού.
* 85’: Ο Ηλιάδης βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά αστοχεί.
*94’: Ο Ακούνια τετ-α-τετ με τον Κίναλη, αλλά αστοχεί.
Στο διάστημα αυτό ο Θεσπρωτός είχε ένα σουτ στο εξωτερικό μέρος των διχτυών του Θεοδωρόπουλου με τον Μπονίγια στο 90’+2’.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
«Πρώτα θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον άγνωστο σε εμάς διαιτητή κύριο Βλάχο, στους βοηθούς του και στον τέταρτο διαιτητή για την αψεγάδιαστη διαιτησία τους σε ένα πολύ δύσκολο γηπεδικό περιβάλλον που αμφισβητούσε κάθε σφύριγμα». Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ δείχνει να μην θέλει σχολιασμό η διαιτησία της συγκεκριμένης αναμέτρησης.
Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί του Αθανάσιος Δέλλιος (Πέλλας) και ο Μιχαήλ Μάνασης (Τρικάλων).
Κίτρινη κάρτα είδαν οι Ραμίρεζ, Κίναλης, Κωνσταντίνου.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Ρότσα): Κίναλης, Βαλιέντε, Ντ’Αλέσιο, Βασιλάκης, Σαραντίδης (80’Διγκόζης), Λύγκας (70’ Ρομέρο) Κωνσταντίνου, Ραμίρεζ (80’ Γώγος), Γεωργούσης (63’ Μπονίγια), Ζιώγας, Γκανσιέρ.
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Α., Ομάρ, Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης, Κολομπίνο, Γλυνός (90’ Μαυριάς), Νικολιάς (59’ λ.τρ. Ραμίρεζ), Ογκμπόε, Γιάκος (82’ Παπαγεωργίου Κ.) Ακούνια.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Απόλλων Πόντου – Π.Ο.Τ. Ηρακλής     1-1
Πιερικός – Ολυμπιακός Πειραιώς Β’     1-2
Θεσπρωτός – ΑΕΛ     0-0
Αλμωπός Αριδαίας-Νίκη Βόλου     0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια     24 (11 αγ.)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. ΑΕΛ     23 (12)
3. Ξάνθη     22 (9)
4. Αναγέννηση Καρδίτσας     19 (9)
5. Θεσπρωτός     18 (12)
6. Ολυμπιακός Πειραιώς Β’     18 (12)
7. Νίκη Βόλου     16 (11)
8. Αλμωπός Αριδαίας     15 (11)
9. Τρίκαλα     13 (11)
10. ΠΟΤ Ηρακλής     13 (10)
11. Απόλλων Πόντου     12 (11)
12. ΠΑΟΚ Β’     10 (9)
13. Πιερικός     10 (12)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
14. Πανσερραϊκός     10 (10)
15. Ολυμπιακός Βόλου     9 (10)
16. Απόλλων Λάρισας     5 (11)
17. Καβάλα     2 (9)

 

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η ΠΑΕ Θεσπρωτός,  τίμησε την ομάδα της ΑΕΛ για την ένδοξη ιστορία της και την προσφορά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της λαρισινής ομάδας κ. Αλέξης Κούγιας, από τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.
Αριστερά στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θεσπρωτός, κ. Νίκος Τσιάπος.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Αναγκαστήκαμε σε ανορθόδοξο παιχνίδι

Στις γηπεδικές συνθήκες εστίασε τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης που είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι πραγματικά που δεν μπορούσες να ζητήσεις κάτι παραπάνω από τις δύο ομάδες. Ένα παιχνίδι που στηρίχθηκε στη δύναμη, στις μεγάλες πάσες και στη διεκδίκηση εκεί στις μονομαχίες των παικτών. Είναι ένα πολύ ωραίο μέρος, μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δυστυχώς αυτό το γήπεδο ήταν τραγικό. Δε μπορούσε ούτε η μία ομάδα, ούτε η άλλη να προσπαθήσει να παίξει μπάλα. Γι’ αυτό αναγκάστηκαν οι δύο ομάδες να παίζουν ένα ανορθόδοξο παιχνίδι, να μεταφέρουν μεγάλες πάσες στην αντίπαλη ομάδα, να γίνονται διεκδικήσεις και να καταφέρουν έτσι να κάνουν γκολ. Δυστυχώς σε τέτοια γήπεδα δεν πρέπει να γίνονται παιχνίδια. Αυτό είχαμε, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε, έστω και στο 90’. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες του γηπέδου, αυτά έχει το ποδόσφαιρο».
* Το παιχνίδι εννοείτε ότι κρίθηκε στον κακό αγωνιστικό χώρο;
«Ε βέβαια. Αδικεί και τις δύο ομάδες, γιατί και ο Θεσπρωτός θεωρώ ότι έχει μια ομάδα που έχει παίκτες ποιοτικούς, ειδικά μεσοεπιθετικά, θα μπορούσαν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν λέω μόνο για τη δική μας την ομάδα. Όποιος περπατούσε στο γήπεδο θα καταλάβαινε, ανά πάσα στιγμή σε πουλούσε η μπάλα και αναγκαστικά οι παίκτες από το να κάνουν το λάθος, προσπαθούσαν τουλάχιστον να τελειώσουν τη φάση, μ’ ένα γέμισμα, με μια μεγάλη μπαλιά, ένα διώξιμο. Αν αυτό εσείς το λέτε ποδόσφαιρο, εγώ το λέω κάτι άλλο».
* Το τελικό αποτέλεσμα θεωρείτε είναι δίκαιο για τις δύο ομάδες;
«Κοιτάξτε στο ποδόσφαιρο κάποια ομάδα έχει παραπάνω ευκαιρίες, κάποια λιγότερες, πιστεύω είχαμε τις πιο κλασικές ευκαιρίες, αν και δεν βρήκαμε εστία. Από εκεί και πέρα αν εξαιρέσουμε αυτές τις δύο ευκαιρίες ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».
* * *
Η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωσή της ευχαριστεί τη διοίκηση και τους οπαδούς του Θεσπρωτού για την υποδειγματική φιλοξενία τους. Επίσης τονίζει ότι: «Η ΑΕΛ πρέπει να μάθει να κερδίζει και πρέπει να αξιοποιεί τις τρομερές ευκαιρίες που έχασε στο τέλος που ήταν ανεπανάληπτα τετ-α-τετ χωρίς αντίπαλο».
Τέλος, για τον στόχο της ανόδου αναφέρει: «Με ηρεμία συνεχίζουμε για να κατακτήσουμε τον στόχο της ανόδου με μία ομάδα που προπονητής, παίκτες και διοίκηση είμαστε πλέον οικογένεια».

 

ΧΟΥΑΝ ΡΟΤΣΑ:
Μέτριο το παιχνίδι...

Ο τεχνικός του Θεσπρωτού Χουάν Ραμόν Ρότσα σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα είπε τα εξής:
«Λοιπόν έγινε ένα παιχνίδι από τεχνικής πλευράς πολύ μέτριο, λόγω του ότι ίσως η κρισιμότητα του παιχνιδιού, ίσως ο αντίπαλος ο μεγάλος, ίσως ο τρόπος παιχνιδιού που χρησιμοποίησε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Έγινε ένα παιχνίδι σώμα με σώμα και το σημαντικό για εμάς ότι πήραμε έναν βαθμό, γίνεται πιο ανδρική ομάδα, παρότι έχουμε πιο νεαρά παιδιά. Γιατί αντέξανε 94 λεπτά ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, που κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είναι στην Α’ Εθνική! Νομίζω είχαμε και την τύχη στην τελευταία φάση, αλλά έγινε ένα παιχνίδι άτεχνο, αλλά με πολύ ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».
* Για την ανανέωση σε παίκτες και ότι παίρνετε από όλους τους ποδοσφαιριστές ό,τι καλύτερο μπορούν να δώσουν. Υπάρχει κάποιο μυστικό;
«Όχι μυστικό, αυτό είναι ξεκάθαρη ομιλία που είχα με τους ποδοσφαιριστές στην αρχή της χρονιάς, ένα πολύ δύσκολο και πολύ μεγάλο πρωτάθλημα, είναι πολλές αγωνιστικές. Πρέπει να είναι έτοιμοι όλοι, ανά πάσα στιγμή μπορεί να παίξουν όλοι να μη χαλάσουν τις ισορροπίες και την καλή παρουσία μας μέσα στα γήπεδα. Γι’ αυτό νομίζω όποιος μπαίνει είτε βασικός είτε αλλαγή προσπαθεί να είναι στο δικό μας το πλαίσιο και αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Έχουν τη δυνατότητα να παίξουν όλα τα παιδιά που είναι στο ρόστερ. Τώρα έχουμε ένα ρόστερ με 32 ποδοσφαιριστές, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει μια ενδεκάδα κάθε τρεις μέρες. Νομίζω αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα ως προπονητής, γιατί τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι εγώ δεν τους λέω ψέματα ούτε παραμύθια, αυτά είναι πραγματικότητά μας. Παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις, είμαστε λίγοι σαν σωματείο, αλλά καλοί».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ
Φωτ. Τατιάνα Στοΐτσεβα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass