Κολοσσός η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

Κέρδισε μέσα στη Ρόδο με 71-63 και με νίκη στην «καυτή» Νεάπολη πηγαίνει φάιναλ-φορ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2022 21:11

Ο Κολοσσός της Ρόδου θεωρείται ως ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο.

Όμως ένα ακόμα από τα θαύματα της φετινής σεζόν έκανε η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κερδίζοντας την ομάδα του Κολοσσού Ρόδου με 71-63 και βρίσκεται μια νίκη μακριά από το φάιναλ-φορ του ελληνικού πρωταθλήματος.
Η λαρισινή ομάδα που αρχικά κατάφερε να σωθεί, στη συνέχεια μπήκε στα πλέι οφ, τερμάτισε στην έκτη θέση και από χθες συνεχίζει απτόητη για την τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Χθες πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη στον πρώτο αγώνα της σειράς της πρώτης φάσης των πλέι οφ χάρη στην καταπληκτική άμυνα (στο δεύτερο και τέταρτο δεκάλεπτο) και στην αποφασιστικότητα στο τέλος, όπου ανέτρεψε όλα τα δεδομένα.
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ αποδεικνύεται πλέον μια ομάδα που δεν έχει ταβάνι και ετοιμάζεται να χαρίσει μέχρι τον Ιούνιο στιγμές μπασκετικής ομορφιάς, αφού θα παίξει μάλλον με τον Παναθηναϊκό (σε σειρά τριών νικηφόρων αγώνων) και έναν εκ των αντιπάλων που θα αντιμετωπίσει για τη διεκδίκηση της 3ης -4ης θέσης.
Και αν ο Κολοσσός της Ρόδου ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο, μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα π.Χ., η φετινή ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ χτίστηκε από τον προπονητή Φώτη Τακιανό σε συνεργασία με τον μεγαλομέτοχο Θόδωρο Ριζούλη και τους άμεσους συνεργάτες του, Νέστορα Κόμματο (πρόεδρο) και Άρη Γκαμπέτα (τεχνικό διευθυντή).
Η ομάδα του Φώτη Τακιανού θα έχει δύο ευκαιρίες για τη νίκη-πρόκριση, προκειμένου να γίνει μόλις η έκτη ομάδα στην ιστορία των προημιτελικών των πλέι οφ από το 2002-03 όταν καθιερώθηκε το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής, που πέρασε στα ημιτελικά παρά το μειονέκτημα της έδρας. Είναι κάτι που έγινε πέντε φορές σε 68 σειρές.
Ο Κολοσσός βρίσκεται πια με την πλάτη στον τοίχο, αφού θα πρέπει να κάνει το 2/2 για να βρεθεί στα ημιτελικά, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ολυμπιακού του 2003, του Άρη του 2011, της ΑΕΚ του 2016 και του Προμηθέα της περσινής σεζόν, που έχασαν το πλεονέκτημα στο πρώτο ματς αλλά απάντησαν με δύο νίκες.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η αρχή αποδείχθηκε ότι δεν ήταν το ήμισυ του παντός καθώς ο Κολοσσός ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 7-0(3’) και 11-2 (4’), Η είσοδος του Μπέρζινς ήταν ένα καλό νέο για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ που μπήκε στο παιχνίδι, 11-8 (6’) αλλά στο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 28-19 δείχνοντας ότι θα έχουν εύκολη δουλειά.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ χάρη σε Μούντι και Κρουμπάλι έφερε το παιχνίδι στα ίσια (30-30, 16’) αλλά το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Ρόδου προηγούμενη με 36-31’ ενώ στο 22’ ήταν μπροστά με 44-35.
Κάπου εκεί όλα αλλάζουν... Τσαϊρέλης και Ζάρας παίρνουν τα... «όπλα» τους και όχι μόνο ισοφαρίζουν αλλά προηγείται η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ με 50-48 (29’). Το τρίτο δεκάλεπτο βρίσκει τον Κολοσσό Ρόδου προηγούμενο με 53-50.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ μετά το 34’ κυριάρχησε απόλυτα (55-56), αφού πήγε τη διαφορά στους δέκα πόντους χάρη στους Κρουμπάλι και Ζάρα (59-69 στο 38’).
Κάπου εκεί, παρά τα λάθη της λαρισινής ομάδας (κάποια απ’ αυτά παιδικά θα τα χαρακτηρίζαμε), η αστοχία των περιφερειακών σουτ των παικτών του Κολοσσού ήταν αυτή που συντέλεσε ώστε η Λάρισα ΚΑΕ να πάρει τη νίκη με 71-63.
Από το χθεσινό παιχνίδι ξεπήδησε μία σπουδαία επίδοση από τη Λάρισα που τελείωσε το παιχνίδι με 52 ριμπάουντ, που είναι η μεγαλύτερη επίδοση στην τριετή διαδρομή της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Παράλληλα αποτελούν ρεκόρ περιόδου στη Basket League, αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 51 που είχε ο Απόλλων στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή που κρίθηκε όμως σε διπλή παράταση.
Πρώτος ριμπάουντερ ήταν ο Κρουμπάλι με 11, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι βοήθεια στον τομέα αυτό δίνουν οι περιφερειακοί παίκτες. Ο Μούντι είχε έξι και ο Καράμπελας 5. Ο Τσαϊρέλης πήρε 7 και ο Μάριτς 8.
Τα δεκάλεπτα: 28-19, 36-31, 53-50, 63-71.
Η διαιτησία των Πουρσανίδη Γ., Ζαχαρή, Θεονά δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καντζούρης): Μομίροβ, Γουίλιαμς 11 (1), Μίλερ 9 (1), Τιλί 6, Ποτ 11 (1), Μαργαρίτης 11 (1), Φλόιντ 9 (1), Σλαφτσάκης 6, Οικονομόπουλος.
ΛΑΡΙΣΑ (Τακιανός): Κρουμπάλι 16 (1), Ζάρας 9 (1), Καράμπελας 2, Μάριτς 6, Μούντι 20 (4), Τσαϊρέλης 11, Γκριν, Παπαντωνίου, Μπερζίνς 7 (1).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στην πρεμιέρα της Α’ φάσης των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών / Basket League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κολοσσός Ρόδου-Λάρισα     63-71
Παναθηναϊκός-Άρης     109-79
ΣΗΜΕΡΑ 23/5
20:00 ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας (Παπαπέτρου-Τσαρούχα-Καλδίρης)
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/5
19:30 Ολυμπιακός-Περιστέρι (Τζιοπάνος-Μαγκλογιάννης-Παπαφωτίου)

 

ΘΟΔΩΡΟΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ:
Τη νίκη θα μας τη δώσει ο κόσμος

Μετά το τέλος του αγώνα ο μεγαλομέτοχος της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Θόδωρος Ριζούλης μιλώντας στην «Ε» είπε τα εξής: « Εμείς πήραμε τη νίκη στη Ρόδο, ελπίζω τη νίκη στη Λάρισα να μας τη δώσει ο κόσμος γεμίζοντας το κλειστό της Νεάπολης και παροτρύνοντας την ομάδα. Αυτή η νίκη θα είναι του κόσμου για να μπούμε στην τετράδα».

 

ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ:
Η άμυνα...

Ο προπονητής της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες μας με τη λογική ότι εναντίον μίας πάρα πολύ καλής ομάδας, εκτός έδρας και σε μία δύσκολη αποστολή, μπορέσαμε να φανούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού όπως έπρεπε. Καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι δύο φορές, όταν πήγαινε αυτό να ξεφύγει, μέσα από την άμυνά μας. Πολλές φορές υπερβάλλαμε όσον αφορά τα ψυχικά μας αποθέματα. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε στα playoffs και ότι αυτό σημαίνει σειρά αγώνων. Δεν πρέπει να υπερβάλλουμε από τη νίκη. Είναι σπουδαία νίκη, αλλά δεν μας εξασφαλίζει κάτι περισσότερο από το 1-0. Παίζουμε με μία σπουδαία ομάδα και θα πρέπει φεύγοντας από το γήπεδο, να αφήσουμε τη χαρά και τη νίκη εδώ και να συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι της Τρίτης στην έδρα μας. Έχουμε δύσκολη επιστροφή. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε περισσότερο και να χρησιμοποιήσουμε τα ψυχικά αποθέματα για να τα δώσουμε όλα και στο επόμενο παιχνίδι».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass