Θύματα ξυλοδαρμού παίκτες της ΑΕΛ!

Τι λέει ποδοσφαιριστής που δέχθηκε επίθεση - Η Super League 2 δεσμεύεται ότι θα διερευνήσει άμεσα και διεξοδικά το περιεχόμενο της καταγγελίας

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2022 21:15

«Δύο άτομα με πιάνουν από τον λαιμό και μου κόβουν τον σταυρό και μετά επιτέθηκαν στον Αγγελούλη και του έσκισαν τα χείλη. Έκαναν φασαρία οι άνθρωποι της Ξάνθης από την αρχή και μας έβριζαν...».

Αυτά καταγγέλλει στην «ΕτΔ» παίκτης της ομάδας Κ20 της ΠΑΕ ΑΕΛ που αγωνίσθηκε χθες στην Ξάνθη στο γήπεδο των Πηγαδίων στο πλαίσιο των προημιτελικών της Super league 2.
Τα γεγονότα συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα Ξάνθη-ΑΕΛ 1-1, όπου η λαρισινή ομάδα ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κοτσανούλη στο 65’.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία-ανακοίνωση: «Αλήτικη συμπεριφορά από τον Τσαλίκη και τους ανθρώπους της Ξάνθης εις βάρος των ποδοσφαιριστών μας της U20 της ΑΕΛ.
Μετά το τέλος του 1ου προημιτελικού αγώνα στην Ξάνθη μεταξύ της U20 της ΠΑΕ Ξάνθη και της U20 της ΠΑΕ ΑΕΛ που έληξε με σκορ 1-1, στα αποδυτήρια ομάδα αλητών παρουσία του Κώστα Τσαλίκη, ο οποίος έβριζε χυδαία τους 16χρονους, 17χρονους και 18χρονους ποδοσφαιριστές μας, τους χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας σοβαρότερα στο κεφάλι τον 19χρονο ποδοσφαιριστή μας Αγγελούλη, ο οποίος αυτήν τη στιγμή οδηγείται στο Νοσοκομείο Ξάνθης.
Περιμένουμε τις νόμιμες ενέργειες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και τη σύλληψη του Τσαλίκη και των υπολοίπων δραστών.
Η ΑΕΛ παρά το ότι ήταν πολύ καλύτερη σε όλο τον αγώνα και παρά τις ελλείψεις των Νίνο, Μιλτιάδη, Τσέλα, Τσουμάνη και του πρώτου σκόρερ Ζαχαράκη, περιορίστηκε σε ισοπαλία, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι στον δεύτερο αγώνα που θα γίνει στη Λάρισα θα πάρουμε την πρόκριση και με μεγάλο σκορ ως συνήθως για την πρόκριση στο Final Four που πιθανότατα θα γίνει στην Αθήνα τη μεθεπόμενη Κυριακή.
Βεβαίως περιμένουμε τον Τσαλίκη και τους ψευτονταήδες στη Λάρισα για να τους φιλοξενήσουμε, παρά τις αλητείες τους, με την πατροπαράδοτη λαρισινή φιλοξενία.
Τα ίδια έκανε ο Τσαλίκης και στον πρόσφατο αγώνα του δευτέρου γύρου της Super League 2 των πρώτων ομάδων.
Ο Αγγελούλης και η ΠΑΕ ΑΕΛ θα υποβάλει μήνυση κατά του Τσαλίκη και των υπολοίπων δραστών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και για παραβάσεις του αθλητικού νόμου και εφόσον δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες θα κάνουμε καταγγελία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Καταγγελία θα καταθέσουμε και στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα».
«Η Super League 2 δεσμεύεται ότι θα διερευνήσει άμεσα και διεξοδικά το περιεχόμενο της καταγγελίας». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε χθεσινή ανακοίνωση η διοργανώτρια αρχή. Συγκεκριμένα: «Σήμερα γίναμε αποδέκτες μιας σοκαριστικής καταγγελίας, της ΠΑΕ ΑΕΛ, στην οποία επισυνάπτεται φωτογραφία του 19ου ποδοσφαιριστή της Αγγελούδη και αναφέρεται σε ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστών της μετά το τέλος του προημιτελικού αγώνα του πρωταθλήματος SL2 - Κ20 ανάμεσα στις ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθη και ΠΑΕ ΑΕΛ.
Η Super League 2 δεσμεύεται ότι θα διερευνήσει άμεσα και διεξοδικά το περιεχόμενο της καταγγελίας, καταδικάζει κάθε είδους επεισόδια και ζητά από την Αστυνομία να κινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να συλληφθούν οι ένοχοι του συγκεκριμένου συμβάντος».
Ο τεχνικός της ομάδας Αποστόλης Ευαγγέλου στο χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με τους: Αντωνόπουλο, Αγγελούλη, Μπαργιώτα, Χατζή, Αποτολάκη, Κοτσιανούλη, Μητσούλη, Νινίκα, Δάκτυλα, Βλησσαρούλη, Κρικώνη, ενώ έπαιξαν και οι: Πινακάς, Πιτσιδήμος.

 

ΚΑΙ Η ΕΡΑΣ. ΑΕΛ
Στο πλευρό των νεαρών ποδοσφαιριστών στέκεται και η Ερασιτεχνική ΑΕΛ που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Δυστυχώς για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τονίζουμε τα αυτονόητα, δηλαδή την καταδίκη της βίας στον ελληνικό αθλητισμό.
Σήμερα ερασιτέχνες και νεαροί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Κ20 της ΑΕΛ αγωνίστηκαν στην Ξάνθη με αντίπαλο το αντίστοιχό της τμήμα και δέχθηκαν επίθεση μετά το τέλος του αγώνα, με συνέπεια αθλητής της ΑΕΛ να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Το αποδεδειγμένο γεγονός της βιαιοπραγίας και ξυλοδαρμού παικτών της ΑΕΛ ομολογείται και από την ΠΑΕ Ξάνθη.
Δεν μας ενδιαφέρει ποιος ή ποιοι ήταν οι δράστες, ούτε τα κίνητρα ή οι δικαιολογίες τους. Μας ενδιαφέρει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν, μέρος της τιμωρίας τους πρέπει να είναι και η αποβολή τους από κάθε αθλητικό περιβάλλον».

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΞΑΝΘΗ
Θέση για όσα καταγγέλλει η ΑΕΛ πήρε η Ξάνθη με επίσημη ανακοίνωσή της που αναφέρει τα εξής: «Ο Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ ανακοινώνει πως ουδεμία σχέση έχει με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος του αγώνα της Κ20 επί της αντίστοιχης ομάδας της ΑΕΛ (Κυριακή 22/05).
Όσον αφορά τον κ. Τσαλίκη, δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν αυτό.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν 10’ μετά τη λήξη της αναμέτρησης έξω από τα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας, όπου παρευρίσκονταν γονείς και παίκτες του ΑΟΞ και της ΑΕΛ.
Όλο το δυσάρεστο γεγονός ξεκίνησε από τις προκλήσεις του προπονητή της ΑΕΛ, ο οποίος ήταν προκλητικός καθόλη τη διάρκεια και του αγώνα σε γονείς, αλλά και σε διαιτητές.
Ο Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να βοηθήσει την Αστυνομία, ώστε να βρεθεί ο δράστης, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ!
Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας εντός και εκτός γηπέδου!».

 

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Νίκη Βόλου - ΝΠΣ Βέροια    2-0
Κηφισιά - Χανιά    3-0
Α.Ο. Ξάνθη - ΑΕΛ    1-1
Θεσπρωτός - Αιγάλεω    1-2

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass