Ιτούδης ενόψει …Λάρισας

*«Η ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙΣ»

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2022 20:00

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους του Τύπου με την ιδιότητα του Ομοσπονδιακού προπονητή, στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ενόψει του αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία (30/6) στη Λάρισα.


Ο έμπειρος προπονητής δήλωσε υπερήφανος που μαζί με τους συνεργάτες του θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας, εξήγησε πως οι διεθνείς διαθέτουν τον εαυτό τους στην Εθνική λόγω της αγάπης τους γι’ αυτήν και όχι λόγω της δικής του παρουσίας, ενώ δικαιολόγησε τους απόντες Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο (σ.σ. ο Κώστας έχει αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα αυτό το διάστημα).
«Ξέρω τα παιδιά, με ξέρουν, αλλά θέλω να τους γνωρίσω και να με γνωρίσουν. Το ξέρω και γνωρίζω έχει μια απόσταση» είπε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης, εξηγώντας πως υπάρχει λίγος χρόνος προετοιμασίας μέχρι το ματς με τους Βρετανούς.
Ανατρέχοντας στους διεθνείς του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του ‘87 και αυτούς του αντίστοιχου το 2005 υπενθύμισε πως βάση τους ήταν η δίψα ν’ αναδειχτούν και ν’ αναδείξουν.
Αυτήν τη δίψα αναζητά ο Ιτούδης και στους διεθνείς σήμερα.
«Μεγάλη υπόθεση να παρασύρει ξανά γενιές η Εθνική» τόνισε ο Ιτούδης, όταν του υπενθύμισαν τη δήλωση του Λιόλιου πως «η Εθνική θα ξαναβγάλει τους Έλληνες στους δρόμους».
 Κλείνοντας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης έστειλε και ένα μήνυμα στη FIBA, ζητώντας μάλιστα από τους δημοσιογράφους να το τονίσουν στα δημοσιεύματά τους.
«Να δώσει το δικαίωμα στις Εθνικές η FIBA να δηλώνουν 14 παίκτες» ζητά ο Ιτούδης, αφού οι αλλαγές του μπάσκετ και οι διοργανώσεις σε επίπεδο Εθνικών είναι σύντομες και επιτάσσουν την παρουσία περισσότερων παικτών.
ΛΙΟΛΙΟΣ: ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, παρενέβη, τονίζοντας τα εξής: «Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ’ όλα ότι ο αγώνας με τη Βρετανία είναι το μόνο στο μυαλό μας.
Είναι σημαντικό ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Τα εισιτήρια έχουν τρομακτική ζήτηση, ο κόσμος θα είναι μαζί μας.
Όσον αφορά τη δήλωσή μου ότι θέλουμε να ξαναβγάλουμε τους Έλληνες στους δρόμους, θέλω να τονίσω ότι είμαστε πάντα υπερήφανοι για την Εθνική ομάδα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Πόσο μάλλον αν μας βγάλει και στους δρόμους.
Τώρα είτε θα μας βγάλει λόγω επιτυχίας ή θα με κυνηγάνε …με κάποιον τρόπο θα βγούνε!».

ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΘΛΙΩΝ
Μία έκπληξη περίμενε τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ, Λαρισαίο Δήμο Ντικούδη, στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής ανδρών, ενόψει του αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία, στις 30 Ιουνίου στη Λάρισα, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.
Αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου και του ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Ιτούδη, προς τους παίκτες, πριν την έναρξη της προπόνησης ...εμφανίστηκε μία τούρτα. Ο παλαίμαχος διεθνής συμπλήρωσε χθες τα 45, αφού έχει γεννηθεί στις 24 Ιουνίου 1977.
Ο Ντικούδης δεν περίμενε αυτήν την έκπληξη και η χαρά του ήταν μεγάλη, με τους διεθνείς να του τραγουδούν «Να ζήσεις Ντικούδη και Χρόνια Πολλά».
 Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, έδωσε το σύνθημα και ο Δήμος Ντικούδης άκουσε τα πιο ...γαλανόλευκα «Χρόνια πολλά»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass