ΑΘλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2022 16:00

Επίσημη πρώτη για τον Ηρακλή Λάρ.

Την προετοιμασία του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ξεκινάει επίσημα σήμερα στις 18:39 στο AEL FC Arena ο Ηρακλής Λάρισας.


Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο Ηρακλής Λάρισας ανακοινώνει την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 6.30 μ.μ. στο AEL FC ARENA.
Η πρώτη προπόνηση της ομάδας θα είναι ανοιχτή σε δημοσιογράφους και κόσμο».

 

Μαζί Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ελλάδα για το Μουντιάλ 2030

Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Ελλάδα θα υποβάλουν συνυποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας cairo24.com, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση για να καθοριστούν οι τελικές ρυθμίσεις για την υποψηφιότητα ανάληψης της διοργάνωσης, καθώς οι τρεις χώρες συμφώνησαν να καταθέσουν κοινή υποψηφιότητα για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό «ραντεβού» του πλανήτη σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Αιγύπτου, Ασράφ Σόμπχι, εξέφρασε την πρόθεση να κατασκευαστεί ένα μεγάλο γήπεδο στο Ελ Αλαμέιν, προκειμένου να προστεθεί στα στάδια της χώρας που είναι ικανά να «φιλοξενήσουν» αγώνες της διοργάνωσης, ενώ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.
Εφόσον ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, η Ελλάδα θα μπορούσε να «στεγάσει» αγώνες του Μουντιάλ σε αρκετά νέα γήπεδα, καθώς, εκτός από την «OPAP Arena», μέχρι το 2030 αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί αυτά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν ακόμα το ΟΑΚΑ και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 

Παράταση σε Κύπελλο Ελλάδας και Γ’ Εθνική
ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αν και το Κύπελλο Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου, με την πρώτη φάση, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής έως τις 17 Αυγούστου, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Εθνικές κατηγορίες. Η παράταση δόθηκε κυρίως, καθώς υπάρχουν ομάδες που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται.
Η κλήρωση της α’ φάσης του θεσμού, στην οποία θα συμμετέχουν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ, θα γίνει στις 19 Αυγούστου.
Η Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής δόθηκε και στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ήτοι έως τις 22 Αυγούστου. Η κλήρωση της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και η έναρξη του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 25/9.
Οι 76 ομάδες, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, θα χωριστούν σε 4 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Οι τέσσερις πρωταθλητές θα προβιβάζονται απευθείας και χωρίς μπαράζ στη Super League 2, ενώ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζεται θα καθοριστεί μόλις «κλειδώσει» ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να αρθεί ο περιορισμός της ηλικίας των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Γ’ Εθνική, που ήταν έως 28 ετών, ενώ θα επιτρέπεται να δηλώνονται 5 ποδοσφαιριστές άνω των 34 ετών.

 

Αντίθετη η ΠΑΕ Βόλος στην πρόσληψη Κλάτενμπεργκ

Την αντίθεσή της στην πρόσληψη του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τη Super League εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Βόλος.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΠΑΕ Βόλος είναι κάθετα αντίθετη με την ανακοίνωση της πρόσληψης του κυρίου Κλάτενμπεργκ για τη θέση του συμβούλου, εκπαιδευτή και π... μπλε, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται ούτε στο οργανόγραμμα ούτε στο καταστατικό της Λίγκας.
Ως εκ τούτου η πρόσληψή του είναι παράνομη.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στις ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, τις οποίες πραγματικά χρειαζόμαστε, γιατί δυστυχώς αντί να ασχολούμαστε με το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ασχολούμαστε με τον Κλάτενμπεργκ, ο οποίος το μόνο που κατάφερε όσο βρισκόταν στην ΚΕΔ ήταν να δημιουργήσει Κουτσιαύτηδες και Παπαπέτρους, με σκοπό να κερδίζουν οι «μεγάλοι», ώστε να μη διαμαρτύρονται.
Ας ελπίσουμε ότι από δω και στο εξής τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι το κυρίαρχο θέμα μας και όχι η εύνοια του κάθε Κλάτενμπεργκ».

 

Ο Ελ Αραμπί «έσωσε» την παρτίδα για τον Ολυμπιακό
ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΜΕ ΤΗ ΣΛΟΒΑΝ

Στο ισόπαλο 1-1 έμεινε ο Ολυμπιακός με τη Σλόβαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, κι όλα θα κριθούν την επόμενη Πέμπτη (11/8) στη ρεβάνς της Μπρατισλάβας, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δείξουν πολύ καλύτερο πρόσωπο για να πάρουν την πρόκριση στα play off.
Οι «γερόλυκοι» Ματιέ Βαλμπουενά (ασίστ) και Γιουσέφ Ελ Αραμπί (γκολ ισοφάρισης στο 86’) έδωσαν τη λύση κι «έσωσαν» την παρτίδα για τους περσινούς πρωταθλητές Ελλάδας (στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο τους), που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέρμα του Γκριν στο 63’.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (69’ Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (78’ Γκάρι Ροντρίγκες), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (69’ Ελ Αραμπί).
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα, Ζμραλ (85’ Μεντβέντεφ), Κακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (82’ Ραμίρες), Γκριν.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League έχουν ως εξής:
ΑΕΚ Λάρνακας-Παρτιζάν 2-1
Φενερμπαχτσέ-Σλοβάτσκο 3-0
Μάλμε-Ντούντελανζ 3-0
Μάριμπορ-Ελσίνκι 0-2
Λίνφιλντ-Ζυρίχη 0-2
Σάμροκ Ρόβερς-Σκούπι 3-1
Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1

 

«Σκληρή» ήττα για Παναθηναϊκό

ΜΕ 2-0 ΑΠΟ ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από 5 χρόνια απουσίας δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, καθώς οι «πράσινοι» γνώρισαν την ήττα 2-0 από τη Σλάβια στην «Eden Arena» της Πράγας, στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό του Europa Conference League, και πλέον καλούνται να ανέβουν ένα ...βουνό στη ρεβάνς της Λεωφόρου (11/8, 20:30), για να μην αποχαιρετίσουν από πολύ νωρίς τη διοργάνωση. Πολλά παράπονα των «πράσινων» για τη διαιτησία του Γάλλου Μπουκέ που απέβαλε στο 40’ τον Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη για «θέατρο».
Οι Στρανζ (45’+2’) και Ούσορ (56’) τα δύο γκολ των Τσέχων, ενώ στο 53’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σάντος.
ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Μάντους, Ντουντέρα (46’ Ούσορ), Ουσού, Σάντος, Ντορλέι, Τιέχι (46’ Έβερτον), Χόλες, Σρανζ (71’ Μάζοπουστ), Τραορέ (88’ Πρόβοντ), Ολαγίνκα, Λινγκρ (57’ Σέβτσικ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (88’ Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Γκάνεα, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (72’ Καμπετσής), Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ (46’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (46’ Σπόραρ).

 

Εκτός έδρας ήττα και για τον Αρη
ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΕ 2-0 ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ

Βάσεις πρόκρισης για τα πλέι οφ του Europa Conference League έβαλε στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι απέναντι στον Άρη, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε με 2-0, έχοντας σκόρερ στο 29’ τον Τζόρτζε Γιοβάνοβιτς και στο 84’ τον Έραν Ζαχάβι. Οι Ισραηλινοί θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα τέρματα, αν δεν όρθωνε ψηλά το ανάστημά του για τους Θεσσαλονικείς ο Χουάν Κουέστα.
Στο 87’ οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν κοντά στο να σκοράρουν, αφού ο Πέρετζ έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ντουκουρέ, και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν γκολ στις καθυστερήσεις με τον Καμάτσο, ο τελευταίος, ωστόσο, μόνος απέναντι σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις ...διαφορές τους την ερχόμενη Πέμπτη (11/8), στον αγώνα ρεβάνς, στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
ΜΑΚΑΜΠΙ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετζ, Ζεράλδες, Γεϊνί, Σομπορίτ, Χοζέζ (62’ Κλοχ), Μπίτον (63’ Ναχμίας), Γκλέιζερ, Φαν Όβεριμ (90’+ Ρίκα), Κούβας (67’ Ζαχάβι), Κανισόβσκι, Γιοβάνοβιτς (66’ Πέριτσα).
ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (63’ Πάλμα), Ιτούρμπε (63’ Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Γκρέι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass