Κίνδυνος αναστολής των τοπικών πρωταθλημάτων

Εάν η Πολιτεία εμμείνει στην απόφαση για τον αγωνιστικό αποκλεισμό σωματείων που δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΓΓΑ - Κρίσιμη η Γ.Σ. της ΕΠΟ τον Σεπτέμβριο στην Ξάνθη

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2022 20:15

Ορατός είναι ο κίνδυνος αναστολής των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το θέμα έχει να κάνει με τις επιπτώσεις που έχουν τα σωματεία, τα οποία δεν μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ. Σύμφωνα με την ΕΠΟ, δεν πρέπει η Πολιτεία να επιβάλει αγωνιστικές ποινές σε τυχόν σωματεία που δεν μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο της ΓΓΑ, αλλά οι επιπτώσεις προς αυτά να είναι μόνο οικονομικές. Με άλλα λόγια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δηλώνει κάθετα αντίθετη και φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει τον οποιονδήποτε αγωνιστικό αποκλεισμό από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ομάδας που δεν έχει εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις σε σωματείο μη εγγεγραμμένο στο Μητρώο της ΓΓΑ θα πρέπει να είναι μόνο οικονομικές, δηλαδή να μη δικαιούται επιχορήγησης.
Εάν η Πολιτεία εμμείνει στην απόφασή της, τότε το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε σε αναστολή των φετινών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα, κάτι που θα αποφασιστεί στη Γ.Σ. της ΕΠΟ τον Σεπτέμβριο στην Ξάνθη.
Ένα ακόμα πρόβλημα στα όσα ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο λίγο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, η οποία φαντάζει αβέβαιη σε όλες τις κατηγορίες, επαγγελματικές κι ερασιτεχνικές.
Αν πάρουμε για παράδειγμα την ΕΠΣΛ, εάν ξεκινούσαν τώρα τα νέα πρωταθλήματα, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, μόνο είκοσι συνολικά σωματεία θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής, καθώς μόνο τόσα είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ. Από τα υπόλοιπα, τα 49 περίπου έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους, αλλά εκκρεμεί η επικαιροποίηση των στοιχείων τους.
Πάντως από την ΕΠΣΛ επισημαίνουν ότι -άσχετα με το τι εξέλιξη θα έχει το θέμα- όλα τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι τις 17 Αυγούστου 2022, όπου λήγει η προθεσμία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass