ΕΑΛ

Ο Σύλλογος που δίδαξε αθλητοπρέπεια

*ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΜΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΝ ΣΠ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» (19.30)

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 12:40

Ο Μέγας Βασίλειος αναφέρει στην εισαγωγή του στην έκτη ομιλία του στην Εξαήμερο τα εξής: «Ο θεατής των αθλητικών αγώνων έπρεπε να έχει και ο ίδιος κάποια σωματική δύναμη. Τούτο διαπιστώνεται από τους κανονισμούς των αγώνων, που ορίζουν όσοι παρακολουθούν στο στάδιο να κάθονται με γυμνό το κεφάλι. Το ορίζουν κατά τη γνώμη μου για να είναι ο καθένας όχι μόνο θεατής των αθλητικών, αλλά και αθλητής καθ’ όσο τον αφορά». Τι σημαίνει αυτό;


Μα προφανώς, πως οι φίλαθλοι που βρίσκονται στην εξέδρα και παρακολουθούν τους αγώνες ως φίλοι των αθλημάτων θα πρέπει, όπως και οι αθλητές που βρίσκονται μέσα στον στίβο, να εμφορούνται από την ίδια αθλητοπρέπεια!
Την αθλητοπρέπεια υπήρξαν σύλλογοι που την καλλιέργησαν στην πόλη της Λάρισας και ένα παράδειγμα αποτελεί η ΕΑΛ-Πήγασος (Ένωση Αθλοπαιδιών Λάρισας) που επί 54 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στο κοινωνικό σύνολο.
Οι ιδρυτές της ΕΑΛ το 1968, άνθρωποι μορφωμένοι και διανοούμενοι, κάποιοι εξ αυτών εύποροι, αλλά κανείς τους ξεκομμένος από την κοινωνία, τα προβλήματά της, τις ανάγκες της, ίδρυσαν την ΕΑΛ. Ένα γεγονός όμως και μια πραγματικότητα συνάμα, που δικαιολογεί και εξηγεί απόλυτα το τεράστιο «δέσιμο» αυτού του ιστορικού συλλόγου με την τοπική κοινωνία και κάνει κατανοητή την αναφορά ότι είναι κάτι παραπάνω από απλά μια ομάδα. Είναι ένα σύμβολο, ένα κομμάτι της καθημερινότητάς του, ένα κομμάτι από την ιστορία της Λάρισας, ένα κομμάτι από την «ταυτότητα» κάθε Λαρισαίου, κάθε ανθρώπου που κατάγεται από αυτήν την περιοχή. Η ιστορία των πενήντα χρόνων της ΕΑΛ θα ξεδιπλωθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 19.30 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό κέντρο στην παρουσίαση του βιβλίου που έγραψε ο επί εικοσαετίας πρόεδρος της ομάδας Σπύρος Μπαρμπούτης και το οποίο έγινε πράξη χάρη στη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και την Περιφερειακής Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο μακροβιότερος δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης και ο ιατρός-ιστοριοδίφης Νικόλαος Παπαθεοδώρου, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει το μέλος της διοίκησης Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών, δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass