Η ΑΕΛ φέρνει τον Ουρουγουανό Σέργιο Νούνιεζ...

23 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Ο ΦΟΡΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΝΙΑΡΟΛ ΚΑΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ - ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΕΝΤΙΣΟΝ ΚΟΛΑ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2023 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ αρχίζει και κινείται δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι και όπως αποκάλυψε χθες η «Ε» συζητάει με τον Ελληνοαλβανό 22χρονο σέντερ μπακ Έντισον Κόλα που βρίσκεται στη Λάρισα και κάποιες πληροφορίες θέλουν να έχει συμφωνήσει με τους «βυσσινί» για να συνεχίσει την καριέρα του στη λαρισινή ομάδα.


Όμως, η ΑΕΛ συμφώνησε και έρχεται σήμερα στη Λάρισα ο Ουρουγουανός 23χρονος (γεννημένος στις 30 Ιουνίου 2000) επιθετικός της Πενιαρόλ, που αγωνίζεται στην Primera Division, όπου έπαιξε επτά φορές ως αλλαγή και σύνολο 223 λεπτά. Η ομάδα του τερμάτισε στην 8η θέση.
Είχε παίξει δανεικός από την Πενιαρόλ στην Τσερίτο (9 συμμετοχές, έξι στη βασική ενδεκάδα και τρεις φορές μπήκε ως αλλαγή) το 2021, ενώ το 2020 αγωνιζόταν πάλι στην Πενιαρόλ, όπου ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας 9 συμμετοχές (οκτώ φορές μπήκε ως αλλαγή).
Θεωρείται από τα καλά ταλέντα του Ουρουγουανικού ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στο Παισαντού, έχει ύψος 1.77, είναι δεξιοπόδαρος και ζυγίζει 75 κιλά.
Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Πενιαρόλ και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 16 Αυγούστου 2020 στη νίκη της Πενιαρόλ με 2–0 εναντίον της Μπόστον Ρίβερ. Φοράει τη φανέλα με το νούμερο 21.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πενιαρόλ θα έχει και 20% ποσοστό μεταπώλησης.
Την προώθησή του στην πρώτη ομάδα είχε εισηγηθεί ο Ντιέγκο Φορλάν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής κατάγεται από φτωχή οικογένεια και πουλούσε ζαχαρωτά, λουκουμάδες και κέικ, αφού οι γονείς του ήταν άνεργοι!
Λέει σε συνέντευξή του: «Συνάντησα θερμοσίφωνα εδώ στο μικρό σπίτι στο Πενιαρόλ. Στο σπίτι, τον χειμώνα, λουζόμασταν με έναν κουβά… Όταν έβρεχε, η στέγη έσπασε και έπρεπε να σηκωθούμε όλοι για να μετακινήσουμε τα κρεβάτια».
«Πεινάω για δόξα, επειδή σε ηλικία δύο ετών έπαθα ένα ατύχημα με φορτηγό, κόντεψα να χάσω ένα πόδι, έχω μοσχεύματα και νοσηλεύτηκα σοβαρά για 13 ημέρες. Το ότι περπατάω σήμερα και ζω είναι θαύμα. Και ήδη με το να είμαι στην πρώτη ομάδα νιώθω αρκετά καλά, αν και έχω πολλά περισσότερα να δώσω».

 

Ο ΕΝΤΙΣΟΝ ΚΟΛΑ
Ο Έντισον Κόλα, όπως γράψαμε και χθες, έλυσε τη συνεργασία του με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας και είχε συνεργάτη με τον Ταουσιάνη στον Εργοτέλη. Πληροφορίες θέλουν ότι η λύση συμβολαίου με την ομάδα της Ιεράπετρας έγινε υπό τον όρο ότι δεν θα πήγαινε σε ομάδα της Super League 2 του Νοτίου Ομίλου. Είχε στην ομάδα της Κρήτης προπονητές τους πρώην παίκτες της ΑΕΛ Άγγελο Διγκόζη και Βαγγέλη Στουρνάρα (που τώρα είναι στον Απόλλωνα Λάρισας).

 

ΔΩΡΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΑΕΛ βρέθηκε στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εκπαιδευτικού προγράμματός της «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», στο πλαίσιο δέσμευσης στη διευθύντρια, κ. Μίνα Λίταινα, και στα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτής, οι ποδοσφαιριστές Κώστας Θεοδωρόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου, Πέτρος Καλουτσικίδης και Γιώργος Μαϊδανός, συνοδευόμενοι από στελέχη της ομάδας, έδωσαν από την ψυχή τους στα παιδιά δώρα που αφορούσαν αθλητικό υλικό και πολλή χαρά, δεχόμενοι τις ευχαριστίες της διεύθυνσης, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των γονέων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass