Ο ΠΟΕ βάζει «φωτιά» στη μάχη της σωτηρίας

*ΣΤΗΝ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ *ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ *ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΜΕ 17 ΓΚΟΛ Ο Κ. ΤΣΙΑΚΟΣ *ΣΤΙΣ 8-9/4 Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣ Β’ ΕΠΣΛ *ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΡΥΜΟΣ *ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (17:00)

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2023 12:29

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η υποχώρηση του ΠΟ Ελασσόνας στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, δηλαδή εντός της ζώνης του υποβιβασμού, αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της σωτηρίας στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, καθώς οι ομάδες συνολικά που χάνουν το τρένο της παραμονής αυξάνονται κατά μία, ήτοι από τέσσερις σε πέντε. Αυτό φυσικά δεν είναι μόνιμο, καθώς εάν ο ΠΟ Ελασσόνας κερδίσει βαθμολογικό έδαφος στη συνέχεια του πρωταθλήματος και βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, τότε ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων από την «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ θα μειωθεί ξανά στις τέσσερις. Άρα, προς το παρόν και σύμφωνα με την τρέχουσα βαθμολογική κατάσταση στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής (υπενθυμίζεται ότι ο Δωτιέας Αγιάς βρίσκεται στην τελευταία θέση), από την «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ υποβιβάζονται πέντε συνολικά ομάδες.
Η εξέλιξη αυτή βάζει σε περιπέτειες την Πελασγιώτιδα, που παρά την ισοπαλία με τον Δαμασιακό βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού (12η θέση), ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κίσσαβο Συκουρίου που μετά την ήττα στο Μαυροβούνι υποχώρησε στη 13η θέση (ισοβαθμεί με την Πελασγιώτιδα, αλλά υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία).
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μετά την αποχώρηση του Απόλλωνα Λάρισας από το πρωτάθλημα της Super League 2 το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ είναι ανοιχτό στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική. Το ερώτημα που γεννιέται σ’ αυτήν την περίπτωση είναι εάν θα παρασύρει κι άλλη ομάδα στον υποβιβασμό από την «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ ή όχι. Η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να παρασύρει επιπλέον ομάδα στον υποβιβασμό και θα αγωνιστεί στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ ως υπεράριθμος (πρωτάθλημα με 17 ομάδες αντί για 16).
ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΚΟΣ
Αλλαγή σκηνικού σημειώθηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ μετά τη διεξαγωγή και της 23ης αγωνιστικής της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Τσιάκος του Φαλανιακού με το γκολ που πέτυχε στο 1-1 της ομάδας του με τη Δήμητρα Γιάννουλης έφτασε τα 17 τέρματα και βρίσκεται μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ηλίας Χριστοδούλου της ΑΕ Κιλελέρ με ένα γκολ λιγότερο, ήτοι 16, ενώ την τρίτη θέση με 14 γκολ μοιράζονται οι Κουβελάς (ΑΕ Κιλελέρ) και Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.).
Αναλυτικά οι πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ μετά τη διεξαγωγή και της 23ης αγωνιστικής:
17 γκολ: Τσιάκος (Φαλανιακός)
16 γκολ: Χριστοδούλου (Κιλελέρ/ Παναγροτικός)
14 γκολ: Κουβελάς (Κιλελέρ), Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.)
12 γκολ: Γκανάβας, Μανακούσιος Δ. (Παναγροτικός), Γελαλής (Βλαχογιάννι)
11 γκολ: Χασομέρης, Αναγνώστης (Κιλελέρ), Τσούτσας (Οικονόμος/ Δαμασιακός)
10 γκολ: Μπλατσέρης (Αχιλλέας Φ.)
9 γκολ: Παπακωνσταντίνου (Αχιλλέας Φ.)
8 γκολ: Βαγενάς (Κιλελέρ), Μάντζαρης (Γόννοι), Οσμάνι (Πελασγιώτιδα)
7 γκολ: Σπανός, Μπέτσης (Μαυροβούνι), Νικόλι (Μελισσοχώρι), Χαζίζι, Νεπιέτρι (Σμόλικας)
6 γκολ: Δεληχάς (Δαμασιακός), Ραμάι (Συκούριο), Κουσιώρας (Πελασγιώτιδα), Κακαζούκης (Μαυροβούνι), Δραχαλίβας (Οικονόμος)
5 γκολ: Γκαραλιάκος, Μακρής (Αχιλλέας Φ.), Μπατζέλας Ν. (Μαυροβούνι), Τσατσελάρι Λ. (Τύρναβος), Τσέλα (Πελασγιώτιδα), Γαγάρας (Γόννοι), Περδίκης (Μελισσοχώρι), Κώτσιας (Συκούριο), Κυρίτσης (Φαλανιακός), Αλατάς (Δήμητρα Γιάνν.), Βλαχάκης (Οικονόμος)
ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ
Ανοίγει σήμερα η αυλαία της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, οι αγώνες της οποίας είναι διπλοί. Σήμερα στις 17:00 στο Μαυροβούνι θα διεξαχθεί ο α’ αγώνας μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Οικονόμου Τσαριτσάνης. Ο επαναληπτικός αγώνας των δύο ομάδων στην Τσαριτσάνη έχει οριστεί για τις 19/4.
Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών ΠΟΕ-Αχιλλέας Φ. θα παίξει στην Ελασσόνα στις 19/4 (α’ αγώνας) και στα Φάρσαλα στις 26/4 (β’ αγώνας).
ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Το προσεχές Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β’ τοπικής κατηγορίας με τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να ξεκινήσουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ που θα κρίνουν την άνοδο και τον υποβιβασμό το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο, ήτοι 8-9 Απριλίου. Για τον λόγο αυτόν την Τρίτη 4 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των ομάδων της Β’ ΕΠΣΛ με τη διοργανώτρια αρχή προκειμένου να συζητηθούν τα διαδικαστικά (υπάρχουν αρκετές ομάδες που χρησιμοποιούν κοινά γήπεδα) και να γίνουν οι κληρώσεις.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΡΥΜΟΣ
Την παραίτησή του από τη συνέχεια των αγωνιστικών του υποχρεώσεων γνωστοποίησε με έγγραφό του στην ΕΠΣΛ ο Κεραυνός Δρυμού που μετέχει στον 1ο Όμιλο της Β’ τοπικής κατηγορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass