Η Λάρισα αγκάλιασε τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Run for Autism»

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΩΔΕΙΟ ΚΑΙ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 12:00

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον 1ο Αγώνα Δρόμου «Run For Autism» που πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 2 Απριλίου στις 11 π.μ., στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.

Τον αγώνα διοργανώνουν o Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.
Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η ΚΕΔΕ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο Σύλλογος ΑΣ Πελασγός , ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας.
Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου 9 θέσεων, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ωφελούμενων των δομών του Συλλόγου (Κέντρο Ημέρας «ΧAΡΑ Ι» και Οικοτροφείο «Ελευθερία»).
Σημειώνεται ότι οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν. Θα υπάρχουν επιπλέον νούμερα αύριο το πρωί στον χώρο της εκκίνησης.


ΜΠΛΕ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΣΕ ΔΩΛ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ο Δήμος Λαρισαίων θα φωταγωγήσει με μπλε χρώμα το Δημοτικό Ωδείο και τα σιντριβάνια στην Κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ταχυδρομείου σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, μεταφέροντας το ζωντανό μήνυμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής.


ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση των 400 μ. Παιδιών θα δοθεί στις 11:00 π.μ. ενώ των 5.000 μ. Ανδρών-Γυναικών στις 11:30 π.μ. Οι δρομείς θα μπουν σε block ανάλογα με τη διαδρομή στην οποία θα τρέξουν.


ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Το δικαίωμα στη μετακίνηση είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, ωστόσο δεν είναι δεδομένο για όλους. Μετακινούμαι ελεύθερα, ανεμπόδιστα και με ευκολία σημαίνει ότι έχω πρόσβαση σε κέντρα και φορείς, σε υπηρεσίες Υγείας, σε εκδηλώσεις. Ειδικότερα για τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες με αυτισμό που φιλοξενούνται στις δομές του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, το 9θέσιο λεωφορείο, θα τους δώσει τη δυνατότητα να μετακινούνται με ασφάλεια σε νοσοκομεία και ιατρούς προκειμένου να λάβουν τις θεραπείες τους, να απολαμβάνουν εκδρομές, να επισκέπτονται μουσεία και θέατρα και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της κοινότητας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Όπως σημειώνει ο Σύλλογος «το μικρό λεωφορείο που θέλουμε να αγοράσουμε δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένα μέσο συμπερίληψης των παιδιών μας στην κοινότητα που συμβάλλει στην καταπολέμηση του στίγματος και διευρύνει τους ορίζοντές τους. Γεφυρώνοντας αποστάσεις, ενώνουμε κοινότητες».


ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΩΡΕΑΣ

ALPHA BANK IBAN GR16 0140 7380 7380 0200 2008 686
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN GR87 0171 0940 0060 9404 0030 367
Με την εμφάνιση της δωρεάς στο σύστημα, εκδίδεται απόδειξη είσπραξης και αποστέλλεται μαζί με το ευχαριστήριο του συλλόγου.


ΧΟΡΗΓΟΙ
Coffee Deal - Όλυμπος - Ζάβαλος Cartontec - Βιολάρ - Intercomm Foods - Μεταλλεμπορική Θ. Μακρής - Iek Akmh - Νεσυθέρμ - Bretas - Αδάμου Α.Ε.Β.Ε. - Κασίδης – Μπίζιος - Costasgagos architecture& Design - Σιτος Ανδρέας - Alphaproject - Προσυφλα - Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας – Διαδης - Solis - Deltaktima - Α. Δαβλέρης - Brassform – Papageorgiou food service - Ena Is Enough – Τσακνάκης – Κάγιας - Σιδηρομπετόν - Betomix – Σ.Ο.Φ.Λα. – Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» - Ιωάννης Νταβαρούκας & Υιοι - Praktiker – Delmonte - Ζυμώσεις Πουρνάρα.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
ΣΘΕΒ– Ιασώ– Απολλώνιο - Cursor Design Studio.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass