WRC

Το ξεχωριστό ράλι της Σαρδηνίας

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2023 10:10

Το Ράλι Σαρδηνίας αποτελεί τον 6ο γύρο του WRC, με τα 74 πληρώματα να καλούνται να καλύψουν 19 ειδικές διαδρομές και 320,88 αγωνιστικά χιλιόμετρα.
Το φετινό Ράλι Σαρδηνίας είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθώς είναι το επετειακό 20ό Ράλι Σαρδηνίας.


Ο αγώνας στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου αποτελεί κομμάτι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) από το 2004 και φέτος γιορτάζει την 20ή διεξαγωγή του. Πρώτος νικητής του αγώνα δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητή του 2003 Petter Solberg. Βάση του αγώνα είναι η παραθαλάσσια πόλη Olbia, η οποία θα φιλοξενήσει τα 74 πληρώματα που θα λάβουν μέρος στο απαιτητικό Ράλι Σαρδηνίας. Ερωτηματικό παραμένει ο καιρός, αφού κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων την Τρίτη η βροχή έκανε την εμφάνισή της, με τις προβλέψεις να δείχνουν πιθανότητα βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που σίγουρα θα ανακατέψει την τράπουλα.
Τις περισσότερες νίκες στο Ράλι Σαρδηνίας τις έχουν οι Sebastien Loeb και Sebastien Ogier με 4, με τον Ogier να έχει την ευκαιρία φέτος να φτάσει τις 5, αφού θα συμμετέχει στον αγώνα, από 2 νίκες μετρούν οι Thierry Neuville, Dani Sordo και ο περσινός νικητής Ott Tanak. Από μία νίκη μετρούν οι Petter Solberg, Marcus Gronholm, Jari-Matti Latvala και ο Juho Hanninen το 2010, όταν και ο αγώνας δεν προσμετρούσε στο WRC.
Στο φετινό Ράλι Σαρδηνίας η Toyota θα συμμετέχει με τον Kalle Rovanpera, ο οποίος θα εκκινεί πρώτος στις ειδικές της Παρασκευής, τον Elfyn Evans, που έρχεται από έναν δύσκολο αγώνα στην Πορτογαλία και τον Sebastien Ogier, που σίγουρα θέλει την 5η του νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα, και τον Katamoto Katsuta, που δεν θα συλλέξει βαθμούς για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η Hyundai θα συμμετάσχει με τους Thierry Neuville, Esapekka Lappi και Dani Sordo, και με τον Neuville να θέλει ένα καλό αποτέλεσμα για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία και τους Lappi και Sordo που θέλουν να δουν βελτίωση στην απόδοση του i20N Rally1 σε σύγκριση με το Ράλι Πορτογαλίας.
Η M-Sport Ford θα συμμετάσχει με δύο Puma Rally1, των Ott Tanak και Pierre-Louis Loubet, και με τους δύο οδηγούς να θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Σήμερα το Ράλι Σαρδηνίας κλείνει με 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, οι οποίες είναι οι ίδιες με το 2021, με το δεύτερο πέρασμα της ειδικής Sardegna να αποτελεί και την Power Stage του αγώνα. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα της τελευταίας ημέρας φτάνουν τα 46,02.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass