Νίκες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΑΕΚ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2023 12:55

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη του μέσα στο 2023, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 της κατόχου του Conference League, Γουέστ Χαμ από την Premier Leagueου στο πλαίσιο 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Europa League. Ταυτόχρονα, σημείωσε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη σε φάση Ομίλων ύστερα από 11 αγώνες.


Ο Φορτούνης στο 33’ άνοιξε το σκορ (1-0), στο 45’+2’ ο Ροντινέι έκανε το 2-0, ενώ στο 87’ ο Πακετά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (74’ Κίνι), Πορόσο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Αλεξανδρόπουλος (85’ Μασούρας), Καμαρά, Έσε, Ποντένσε (85’ Σολμπάκεν), Φορτούνης (90’+5’ Σκάρπα), Ελ Κααμπί (90’+5’ Γιόβετιτς).
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Nτέβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κερέρ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Σούτσεκ, Γουόρντ-Πράους (72’ Άλβαρες), Κούντους (72’ Κορνέ), Φορνάλς (58’ Αντόνιο), Μπενραμά (58’ Όουεν), Ινγκς (58’ Πακετά).
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ    2-1
Μπάτσκα Τόπολα-Φράιμπουργκ    1-3
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γουέστ Χαμ    6
Φράιμπουργκ    6
Ολυμπιακός    4
Μπάτσκα Τόπολα    1

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΒΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
Την πρώτη της ήττα στον 2ο Όμιλο του Europa League γνώρισε η ΑΕΚ, που έχασε 3-1 από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ». Ο Βιτίνια (27’), ο Χαρίτ (60’ πέν.) και ο Βερτού (69’ πέν.) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ είχε ισοφαρίσει στο 53’ ο Πινέδα για την Ένωση, που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο λόγω αποβολής του Στάνκοβιτς.
ΜΑΡΣΕΪΓ (Τζενάρο Γκατούζο): Μπλάνκο, Κλος (88’ Ναντίρ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (88’ Μεϊτέ), Λόντι, Κοντογκμπιά, Ρονζιέ, Χαρίτ (75’ Σαρ), Βερτού (88’ Μουρίγιο), Εντιαγέ, Βιτίνια (75’ Ομπαμεγιάνγκ).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46’ Πόνσε), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (44’λ.τρ. Μοχαμαντί), Γιόνσον, Σιμάνσκι (75’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Μάνταλος (59’ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75’ Ελίασον), Τσούμπερ.
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαρσέιγ-ΑΕΚ    3-1
Μπράιτον-Άγιαξ    2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μαρσέιγ    5
ΑΕΚ    4
Μπράιτον    4
Άγιαξ    2

Η ΡΕΝ «ΠΛΗΓΩΣΕ» ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Δύο «παγωμένα» γκολ της Ρεν στις εκκινήσεις των δύο ημιχρόνων (7’ Γκουιρί, 49’ Καλιμουεντό) έφεραν σε θέση ισχύος τη γαλλική ομάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό και της χάρισαν τη νίκη με 2-1 στην 3η αγωνιστική των Ομίλων του Europa League. Μία νίκη που έφερε τους Γάλλους στην κορυφή πλέον του 6ου Ομίλου, με τον Παναθηναϊκό να αναζητά πλέον υπερβάσεις στα επόμενα τρία ματς για να «χτυπήσει» την πρωτιά. Το εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη στο 60’ έβαλε ξανά τους «πράσινους» στο ματς, όμως παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε γκολ ισοφάρισης και γνώρισε την πρώτη ήττα του στον Όμιλο.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (62’ Βιλένα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (74’ Σπόραρ), Μπερνάρ (62’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.
ΡΕΝ (Μπρούνο Ζενεσιό): Μανταντά, Ασινιόν, Ομάν, Μπελοσιάν, Τρουφέρ (80’ Τεάτ), Μπουριγκό (30’ λ.τρ. Σανταμαρία), Μάτιτς, Λε Φε (46’ Ρίντερ), Μπλα, Γκουιρί (90’+1’ Τεριέ), Καλιμουεντό (79’ Ντεζιρέ Ντουέ).
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Βιγιαρεάλ-Μακάμπι Χάιφα    5/12
Παναθηναϊκός-Ρεν    1-2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεν    6
Παναθηναϊκός    4
Βιγιαρεάλ    3-2 αγ.
Μακάμπι Χάιφα    1-2 αγ.

ΕΠΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Με πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή ανατροπή, κερδίζοντας με 3-2 την Αμπερντίν στο «Πιτόντρι», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής για τον 7ο Όμιλο του UEFA Europa Conference League, κάνοντας το «3x3». Οι Σκοτσέζοι προηγήθηκαν με 2-0, με τους Μπόγιαν Μιόφσκι (50’) και Ντάντε Πολβάρα (58’), αλλά οι «ασπρόμαυροι» έφεραν το ματς στα ίσια με τους Κίριλ Ντεσπόντοφ (73’) και Αντελίνο Βιεϊρίνια (84’). Ο Σβαμπ, με πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, βοηθώντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου να γιορτάσει με νίκη μία ιστορική βραδιά – ο Ρουμάνος έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους αγώνες στην ιστορία του ΠΑΟΚ, φτάνοντας τους 213, ξεπερνώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη.
ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, Ντέβλιν, Πολβάρα (72’ Χέις), Σίνι, ΜακΚένζι, ΜακΓκραθ (73’ Κλάρκσον), Μιόφσκι (72’ Λόπες), Μπάρον.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (63’ Μπάμπα), Σβαμπ, Τσιγγάρας (63’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα).
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Άιντραχτ Φρ.-Ελσίνκι    6-0
Αμπερντίν-ΠΑΟΚ    2-3
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΚ    9
Άιντραχτ Φρ.    6
Αμπερντίν    1
Ελσίνκι    1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass