Στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν και πάλι οι εξέδρες των γηπέδων

ΑΠΟ ΤΙΣ 6/3 ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΠΟ 9/4 Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2024 7:07

Το χρονοδιάγραμμα για τη θέση σε ισχύ, των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης, κατά τη β’ ανάγνωση του σχετικού σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


Ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 ανοίγουν για τους φιλάθλους και πάλι τα γήπεδα. Από την Τετάρτη 6 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η λειτουργία των νέων καμερών σε όλα τα γήπεδα της Super League και του μπάσκετ. Από τnν Τρίτη 9 Απριλίου 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα των τακτοποιημένων εισιτηρίων. Το χρονοδιάγραμμα αυτό προβλέπεται στις νομοθετικές προσθήκες και βελτιώσεις που κατέθεσε στο νομοσχέδιο ο αναπληρωτής Υπουργός.
Ο αναπληρωτής Υπουργός, επίσης, ανέφερε ότι «δεν τελειώνουμε με αυτά», καθώς «θα έρθει και το μεγάλο νομοσχέδιο για τον νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος θα έχει την καινοτομία ότι θα χτιστεί από τα κάτω προς τα πάνω. Ήδη με email έχουμε ζητήσει τις προτάσεις όλου του αθλητικού κόσμου, οι οποίες συγκεντρώνονται από μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Στον νέο αθλητικό νόμο θα υπάρξει και κωδικοποίηση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Χρονικός ορίζοντας είναι το τέλος του 2024, όπου φιλοδοξούμε μετά από 25 χρόνια να έχουμε έναν νέο αθλητικό νόμο, συνδιαμορφωμένο από όλες τις πτέρυγες της Βουλής».
Σχετικά με το e-Kouros, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε την Επιτροπή πως στις 21 Φεβρουαρίου «θα ανακοινώσουμε την πρώτη έκθεση του e-Kouros, όπου για πρώτη φορά η Ελλάδα θα μάθει συνολικά τα στοιχεία του αθλητισμού στη χώρα μας».
Ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι με τη δέσμη αυτών των μέτρων, «δεν διακόπτεται -όπως και δεν διακόπηκε- το Πρωτάθλημα, δεν ακουμπάμε την αθλητική διαδικασία, δεν θίγουμε τη βαθμολογία των ομάδων, αυτά τα σεβόμαστε», αλλά αυτό που στρατηγικά κάνουμε «είναι να κλείνουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους, εάν και οι ΠΑΕ δεν κατανοήσουν, δεν διαβάσουν τον νόμο, δεν προετοιμαστούν και δεν βάλουν πλάτη σε αυτήν τη διαδικασία».
Ο κ. Βρούτσης ευχαρίστησε τα κόμματα για το θετικό τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισαν το νομοσχέδιο, δείχνοντας πως «είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι στην παραβατικότητα στους αθλητικούς χώρους», σημειώνοντας ότι «με νομοθετικές παρεμβάσεις μπορεί να μη νικιέται η εγκληματικότητα, αλλά σφραγίζουμε κάθε χαραμάδα όπου μπορεί να εκκολαφθεί το οργανωμένο έγκλημα μέσα στα γήπεδα».
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί αύριο Τετάρτη στην ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. Στην Επιτροπή, υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκε η ΝΔ. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια, πλην του ΚΚΕ που το καταψήφισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass