ΑΕΛ

«Καθάρισε» σε ένα επτάλεπτο…

ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Β’ ΜΕ 2-1 ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ -9 ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2024 11:00

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας
Η ΑΕΛ έκανε το καθήκον της χθες στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και κέρδισε τον ΠΑΟΚ Β’ με 2-1 στο εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2 και πλησίασε στο -9 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό με έναν αγώνα λιγότερο.


Σε ένα παιχνίδι άσχημο ποιοτικά, η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος είχε υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει κοντά στο γκολ, ενώ στο δεύτερο μέρος στο πρώτο επτάλεπτο έκανε το 0-2 χάρη σε τέρματα των Κοσσονού (48’) και Στίνα (52’) για να μειώσουν οι γηπεδούχοι με τον Τσοπούρογλου (62’). Στο τέλος η ΑΕΛ πιέστηκε, αλλά κράτησε τη νίκη, ενώ ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης για πρώτη φορά χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Φατάι και έδωσε ολιγόλεπτη ευκαιρία σε Κόσιτς και Μορέιρα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τραυματίστηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κοσσονού και σήμερα θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Τώρα το μυαλό όλων είναι στον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό (14.00).

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης έκανε μια έκπληξη στο αρχικό σχήμα βάζοντας δίπλα από τον Ηλιάδη τον έμπειρο Θανάση Παπαγεωργίου και όχι τον Γιανναράκη που είναι κλασικό σέντερ μπακ. Στο 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια είχε τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Μαϊδανό (αριστερά), Ηλιάδη, Θ. Παπαγεωργίου (σέντερ μπακ), Καλουτσικίδη (δεξιά), στη μεσαία γραμμή οι: Θωμαΐδη, Κ. Παπαγεωργίου, Στίνα και στην επίθεση τους: Μαυριά (δεξιά), Φατάι, Κοσσονού (αριστερά).
Η λαρισινή ομάδα από την αρχή πίεσε με σουτ που επιχείρησαν Μαυριάς και Στίνα, αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε όταν από σέντρα του Καλουτσικίδη έπιασε κεφαλιά ο Στίνα και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Στο 21’ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Β’ Ταλιχμανίδης κάνει λάθος, στέλνει την μπάλα στον Στίνα που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στέλνει την μπάλα άουτ.
Από κει και πέρα, είχαμε υποψία ευκαιριών. Στο 26’ σουτ του Φατάι μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Β’, στο 35’ μακρινό σουτ του Γκούμα η μπάλα στην αγκαλιά του Σουλούκου, στο 41’ Δρέλας κάνει σέντρα, αλλά άσχημη κεφαλιά του Κανίς από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Τέλος, ο Καλουτσικίδης από δεξιά έκανε γύρισμα στη μικρή περιοχή, αλλά το πλασέ του Φατάι μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 48’ ο Στίνα τροφοδότησε στον Κοσσονού που με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.
Οι «βυσσινί» πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα και αν ο Μαυριάς στο σουτ που έκανε στο 50’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ, δεν συνέβη το ίδιο όταν σούταρε ο Στίνα μέσα από τη μικρή περιοχή ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου από τα δεξιά.
Αλλά στο 62’ ο Τσοπούρογλου μείωσε με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σε 1-2 και το παιχνίδι πήρε νέο ενδιαφέρον.
Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η ΑΕΛ στηριζόταν στις αντεπιθέσεις. Παράλληλα ο Δερμιτζάκης άρχισε και τον «χορό» των αλλαγών βάζοντας Νίνο, Γιανναράκη, Κόσιτς, Μορέιρα είτε για να ξεκουράσει παίκτες είτε γιατί τραυματίστηκαν αυτοί που αγωνίζονταν όπως ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κοσσονού.
Οι φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι ήταν στο 71’ (σουτ του Κανίς άουτ), 75’ (εκτέλεση φάουλ του Κανίς απέκρουσε ο Σουλούκος στη δεξιά του γωνία), 90’+1’ (σουτ του Σπυράκου μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο σώμα του Ηλιάδη), 90’+4’ (σουτ του Πανίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ).

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Στίνα που έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Πολύ καλός για μια ακόμα φορά ο Ηλιάδης, ενώ και ο Θανάσης Παπαγεωργίου κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Ο Καλουτσικίδης με τον Μαϊδανό είχαν και καλύτερα παιχνίδια, ενώ ο Θωμαΐδης παρά το γεγονός ότι του λείπουν παιχνίδια έχει σημαντική προσφορά. Ο Κώστας Παπαγεωργίου ήταν καλός, ενώ ο Κοσσονού πέτυχε το πρώτο γκολ και γενικά πάντα είναι μέσα στις φάσεις. Ο Μαυριάς λίγα πράγματα, ενώ ο Φατάι -στην πρώτη του ουσιαστικά εμφάνιση- δεν μπορεί να κριθεί.
Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές, αφού όλοι έπαιξαν λίγο, με εξαίρεση τον Νίνο που όμως μπήκε όταν η ομάδα αμυνόταν.
Από τον ΠΑΟΚ κορυφαίος ο Τσοπούρογλου και ακολούθησαν οι: Κωττάς, Γιαξής.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο πρωτοεμφανιζόμενος διαιτητής τη σεζόν 2022-2023, στους πίνακες της Super League 2, Γιάννης Τομαράς, από την Ένωση Θράκης, είχε πρόβλημα στον πειθαρχικό έλεγχο. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Κ. Παπαγεωργίου, Θ. Παπαγεωργίου, Κοσσονού και Σουλούκο.
Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και ο Νίκος Σάββας (Σερρών).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ Β’ (Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Τασιούρας, Παναγιώτου (55’ Πανίδης), Παντεκίδης, Φίλων, Κωττάς, Γιαξής, Σνάουτσνερ (30’ λ.τ. Τσοπούρογλου), Γκούμας (55’ Σπυράκος), Δαρέλας (81’ Σαποβάλοφ), Κανίς (81’ Κουαλιάτα).
ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδανός (79’ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Θωμαΐδης, Καλουτσικίδης, Θ. Παπαγεωργίου, Κ. Παπαγεωργίου (79’ Γιανναράκης), Φατάι (86’ Κόσιτς), Μαυριάς (70’ Νίνο), Στίνα, Κοσσονού (86’ λ.τ. Μορέιρα).

 

Στη Μυτιλήνη η Κ-19

Η ομάδα Κ-19 της ΑΕΛ στο πλαίσιο του Β’ ομίλου του οικείου πρωταθλήματος της Super League 2 θα αγωνισθεί στη Μυτιλήνη με τον Αιολικό μεθαύριο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου (13.00).
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου την Κυριακή 25.02.2024 θα παίξουν Αναγέννηση Καρδίτσας - Νίκη Βόλου (15:30)
Ρεπό έχει ο Λεβαδειακός

 

151.000 ευρώ αύριο στο ταμείο της ΑΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος της εβδομάδας, πιθανότατα την Παρασκευή, αναμένεται να μπουν λεφτά στα ταμεία των ομάδων.
Θυμίζουμε ότι, με βάση το ποσοστό που αντιστοιχεί στην κατηγορία, κάθε ΠΑΕ θα πάρει 151.000 ευρώ.
Το πόσο έχει εγκριθεί επίσημα μέσω ΚΥΑ και απομένει η μεταφορά των χρημάτων στα iban των ομάδων.
Με τα χρήματα αυτά, τα οποία περιμένουν με αγωνία όλες οι ομάδες, θα τακτοποιήσουν και οφειλές που δημιουργήθηκαν από την αρχή της σεζόν λόγω οικονομικής στενότητας!

 

Κίνδυνος από κίτρινες…

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα και συγκεκριμένα οι: Κώστας Παπαγεωργίου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού και Στέφανος Σουλούκος. Στο όριο και την επόμενη φορά που θα «κιτρινιστούν» θα χάσουν ένα παιχνίδι είναι οι: Κοσσονού, Θαν. Παπαγεωργίου και Σουλούκος. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η συμπλήρωση εκ νέου τριών (δηλαδή έξι, εννέα, δώδεκα κ.λπ. κίτρινες κάρτες) επισύρουν ποινή μίας αγωνιστικής.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ
Φαμπρίτσιο Πεντρόσο 7, Κοσσονού 5, Στάμου, Πλέγας 4, Αντράντα, Μαϊδανός 3, Θαν. Παπαγεωργίου, Σουλούκος 2, Παπαδόπουλος, Μαξιμένκο, Καλουτσικίδης, Οτορμίν, Ηλιάδης, Βλιώρας, Όγκμποε, Κ. Παπαγεωργίου 1.

 

Νίκη και για τη… Νίκη

Με νίκες των θεσσαλικών ομάδων ολοκληρώθηκαν οι χθεσινές (21/2) εξ αναβολής αναμετρήσεις για τον Α’ όμιλο της Super League 2. Η ΑΕΛ επιβλήθηκε 2-1 του ΠΑΟΚ Β’, ενώ η Νίκη Βόλου συνέτριψε 5-0 τον Απόλλωνα Πόντου στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής, και παραμένει στο -10 από την ΑΕΛ. Τα τέρματα της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου σημείωσαν οι Γαβριηλίδης (24’), Μιράντα (34’, 62’), Παναγιωτίδης (58’) και Κρητικός (88’).
Τα αποτελέσματα στις σημερινές εξ αναβολής αναμετρήσεις για τον Α’ όμιλο της Super League 2 και η βαθμολογία έχουν ως εξής:
18η αγωνιστική
Νίκη Βόλου-Απόλλων Πόντου        5-0
21η αγωνιστική
ΠΑΟΚ Β’-ΑΕΛ        1-2

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    ΑΓ.    ΒΑΘ.
1. Λεβαδειακός    20    51
2. ΑΕΛ    19    42
3. Νίκη Βόλου    19    32
4. Μακεδονικός    19    27
5. ΠΟΤ Ηρακλής    19    25
6. ΠΑΟΚ Β’    19    24
7. ΑΕΚ Β’    18    24
8. Κοζάνη    20    21
9. Αναγέννηση Καρδ.    19    20
10. Αιολικός    19    19
11. Καμπανιακός    19    17
12. Απόλλων Π.    18    11
13. Αλμωπός Αριδαίας    0    0
* Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023.
Θέσεις 1-5        Play off
Θέσεις 6-11        Play out
Θέση 12η    ..............Απευθείας Υποβιβασμός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass