ΑΕΛ

«Λαχτάρησε» στο 58’, αλλά «καθάρισε» στο 83’

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ ΜΕ 3-1 ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΜΕ -3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ* *ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ *ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 13:46

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας
Η ΑΕΛ ήταν γνωστό ότι εύκολα ή δύσκολα θα περνούσε το εμπόδιο

του υποβιβασμένου Απόλλωνα Πόντου και το έκανε με 3-1 (Πεντρόσο 17’, Φατάι 48’, Νίνο 83’- Σαχόλλι 58’), αλλά το γεγονός της ημέρας ήταν ο τερματοφύλακας Κώστας Θεοδωρόπουλος που αγωνίστηκε μετά από δεκατρείς μήνες και έντεκα μέρες κάτω από τα δοκάρια. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 29 Ιανουαρίου 2023 εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου (κέρδισε η λαρισινή ομάδα με 3-0) και χθες επανήλθε με τον ίδιο αντίπαλο (πάλι οι «βυσσινί» πέτυχαν τρία γκολ). Ο παίκτης υπενθυμίζουμε είχε χειρουργηθεί στις 7 Μαρτίου και δεν είχε παίξει σε κανένα παιχνίδι τη φετινή σαιζόν.
Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίνο καθάρισε το παιχνίδι με δικό του γκολ στο 83’ όπως έκανε και με τη Νίκη Βόλου την περασμένη αγωνιστική και αφού η λαρισινή ομάδα μέχρι τότε είχε «λαχταρήσει» με τη μείωση του αποτελέσματος σε 2-1 από τον Σαχίλλι στο 58’.
Επίσης αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ένας γνώριμος της ΑΕΛ καθόταν στον πάγκο του Απόλλωνα Πόντου, ο Καλί, που πέρασε σαν παίκτης από την ΑΕΛ.
Χθες μετά το τέλος του αγώνα η ΑΕΛ έμαθε και τους αντιπάλους στα πλέι οφ και θα είναι οι: Λεβαδειακός που προηγείται με τρεις βαθμούς της δεύτερης ΑΕΛ, η Νίκη Βόλου, η ΑΕΚ Β και ο Μακεδονικός, αφού ο ΠΑΟΚ Β παρά τη νίκη του με 4-0 επί της Νίκης Βόλου θα παίξει στα πλέι άουτ.
Τώρα πλέον αρχίζει ένα νέο μίνι πρωτάθλημα η κλήρωση του οποίου αναμένεται αύριο ή μεθαύριο και η έναρξη στις 24 Μαρτίου (προτίμηση του προπονητή είναι ο πρώτος αγώνας να γίνει εντός έδρας). Ο Λεβαδειακός έχει το πάνω χέρι, αλλά σίγουρα η ΑΕΛ με τέσσερις βαθμούς θα έχει τις πιθανότητες με το μέρος της.
Σχετικά με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας σε ένα άδειο από φιλάθλους γήπεδο δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά η νίκη «σκεπάζει» κάθε αδυναμία.Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο προπονητής της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε με δυο αλλαγές, τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια στη θέση του Σουλούκου και τον Θανάση Παπαγεωργίου σαν σέντερ μπακ στη θέση του Ηλιάδη. Αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος στην άμυνα οι: Καλουτσικίδης (δεξιά), Θ. Παπαγεωργίου, Γιανναράκης (σέντερ μπακ), Μαϊδανός (αριστερά), στη μεσαία οι: Πλέγας, Αντράντα σαν αμυντικά χαφ και ο Στίνα σε ρόλο ηγέτη. Τέλος στην επίθεση ήταν οι: Μαυριάς (δεξιά), Πεντρόσο (αριστερά) και στην κορυφή ο Φατάι.
Η ΑΕΛ από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 17’ από κόρνερ του Στίνα πιάνει κεφαλιά ο Γιανναράκης και με νέα κεφαλιά ο Πεντρόσο κάνει το 0-1. Είχαν προηγηθεί μια άστοχη κεφαλιά του Γιανναράκη (5) και ένα άστοχο σουτ του Μαυριά.
Η λαρισινή ομάδα πίεσε για ένα δεύτερο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 25’ σουτ του Στίνα από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει άουτ, ενώ στο 30’ από σέντρα του Πεντρόσο ο Φατάι πιάνει σουτ από το σημείο του πέναλτι και αποκρούει ο Κίναλης σε κόρνερ.
Στο 34’ για πρώτη φορά οι γηπεδούχοι απείλησαν με την εκτέλεση ενός φάουλ του Σαχόλλι που καταλήγει άουτ.
Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε τρία καλά σουτ από τους: Πλέγα (35’), Μαυριά (38’) και Πεντρόσο (42’). Το πρώτο κατέληξε άουτ και τα άλλα δυο τα μπλόκαρε ο Κίναλης.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Φατάι από υπέροχη πάσα του Αντράντα με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 0-2 και ο Δερμιτζάκης κάνει τρεις αλλαγές σε μια χρονική στιγμή θέλοντας να δει περισσότερο τον Κόσιτς.
Όμως δύο λεπτά αργότερα ο Σαχόλλι με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που κοντράρει στον Μαϊδανό και κάνει το 1-2.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ έπαιξε προσεχτικά γιατί οι γηπεδούχοι είχαν μετά το γκολ μια καλή φάση όταν σουτ του Ίννου έξω από τη μεγάλη περιοχή που καταλήγει άουτ.
Στο 77’ ο Νίνο τροφοδοτεί τον πολύ καλό για μια ακόμα φορά Κώστα Παπαγεωργίου, αλλά το σουτ του δεύτερου μέσα από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ.
Και στο 83’ ο Νίνο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 1-3, ενώ στο 90’ σουτ του ίδιου παίκτη έξω από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ.
Δίκαιη η νίκη της ΑΕΛ απέναντι σε έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο που εδώ και αρκετές αγωνιστικές έχει υποβιβαστεί και είναι βαθμολογικά αδιάφορος.Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι Πλέγας, Αντράντα που έκαναν καλή δουλειά όχι μόνο σαν αμυντικά χαφ. Ακολούθησε ο Πεντρόσο που είναι σε όλες τις φάσεις ενώ και ο Στίνα ήταν καλός. Από τις αλλαγές Νίνο και Κώστας Παπαγεωργίου έκαναν τη διαφορά, ενώ ο Κόσιτς λίγα πράγματα.
Ο Θεοδωρόπουλος δεν χρειάστηκε να επέμβει και δεν ευθύνεται στο γκολ, ο Καλουτσικίδης με τον Μαϊδανό πάλευαν, ενώ τα δύο σέντερμπακ Γιανναράκης και Θανάσης Παπαγεωργίου δεν είχαν πολλή δουλειά.
Ο Φατάι πέτυχε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα τέρμα, ενώ ο Μαυριάς μπορεί καλύτερα. Ο Θωμαϊδης προσπαθεί, ενώ ο Παρασκευάς έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από τον Απόλλωνα Πόντου καλύτεροι οι: Κίναλης, Σαχόλλι, Ακένα και Αλμπάνης.ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γιάννης Στεργιώτης από την Ένωση Αθηνών πήγε πολύ καλά και καμία απόφασή του δεν αμφισβητήθηκε από τους αντιπάλους. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης).ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Απόλλων Πόντου (Σιρίλ Καλί-Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κίναλης, Καλογέρης, Ίννος (62’ Αποστολάκης), Αλμπάνης (62’ Σκάλα), Αμαραντίδης, Σαχόλλι, Ντιαλόσι, Μπούμπας (46’ Ακένα), Αγκουάντο (84’ Νοβίκοφ), Λαμπίρης, Κάρδαρης.
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (86’ Παρασκευάς), Μαϊδανός, Θ. Παπαγεωργίου, Γιανναράκης, Πλέγας (56’ Θωμαΐδης), Αντράντα, Στίνα (68’ Κ. Παπαγεωργίου), Μαυριάς (56’ Νίνο), Πεντρόσο (56’ Κόσιτς), Φατάι.

 

 ΠΛΕΪ ΟΦ

Ο Μακεδονικός πήρε το τελευταίο εισιτήριο

Ο Μακεδονικός πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι-οφ στον Α’ όμιλο της Super League 2, μετά τα χθεσινά (11/3) παιχνίδια της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» της Θεσσαλονίκης απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από την ΑΕΚ Β’ στο Σεραφίδειο και εξασφάλισαν την προνομιούχο πέμπτη θέση, ένα βαθμό μπροστά από τον ΠΑΟΚ Β’, ο οποίος συνέτριψε 3-0 τη Νίκη Βόλου, με τέρματα των Δαρέλα, Φίλωνα, Σοπαβάλοφ και Μπράντονιτς.
Στα πλέι-άουτ, εκτός του ΠΑΟΚ Β’, με προβάδισμα παραμονής θα μπουν ο Ηρακλής, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 του Αιολικού με χατ-τρικ του Αρόγιο, και η Αναγέννηση Καρδίτσας, η οποία νίκησε 1-0 στη Χαλάστρα τον Καμπανιακό.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής στον Α’ όμιλο της Super League 2:
ΑΕΚ Β’-Μακεδονικός    0-0
Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ    1-3
ΠΟΤ Ηρακλής-Αιολικός    3-0
Καμπανιακός-Αναγέννηση Καρδίτσας    0-1
ΠΑΟΚ Β’-Νίκη Βόλου    4-0
ΡΕΠΟ: Λεβαδειακός, Κοζάνη
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 22 αγώνες)
1. Λεβαδειακός    55
2. ΑΕΛ    49
3. Νίκη Βόλου    32
4. ΑΕΚ Β’    32
5. Μακεδονικός    31
6. ΠΑΟΚ Β’    30
7. Αναγέννηση Καρδίτσας    29
8. ΠΟΤ Ηρακλής    29
9. Κοζάνη    24
10. Καμπανιακός    23
11. Αιολικός    19
12. Απόλλων Πόντου    11
13. Αλμωπός Αριδαίας    0-0 αγ.
* Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023.
ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Οι αρχικές βαθμολογίες σε πλέι-οφ και πλέι-άουτ, όπου οι ομάδες μεταφέρουν το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην Α’ φάση του πρωταθλήματος, διαμορφώνονται ως εξής:
ΠΛΕΪ ΟΦ
=======
1. Λεβαδειακός    28
2. ΑΕΛ    25
3. Νίκη Βόλου    16
4. ΑΕΚ Β’    16
5. Μακεδονικός    16
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
=========
6. ΠΑΟΚ Β’    15
7. Αναγέννηση Καρδίτσας    15
8. ΠΟΤ Ηρακλής    15
9. Κοζάνη    12
10. Καμπανιακός    12
11. Αιολικός    10

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass