ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Ανακλήθηκαν τα πέντε δελτία των χειμερινών μεταγραφών!

Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ - ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΜΕ ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ  ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2024 12:30

Του Σωτ. Κέλλα

Απόφαση-σοκ για την ΑΕΛ χθες από την Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών καθώς ανακλήθηκαν τα πέντε δελτία των χειμερινών μεταγραφών της ομάδας και συγκεκριμένα των Στίνα, Φατάι, Τσουμάνη, Κόσιτς, ενώ διέταξε και τη λύση του δανεισμού του Μορέιρα από την Άρσεναλ Σαραντίν της Αργεντινής.


Η απόφαση την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Π. Διακοφώτης, ο εισηγητής κ. Βισβίκης και η γραμματέας κ. Παλλάδα αναφέρει τα εξής:
Προς:
* Αθλητικό σωματείο με την επωνυμία Π.Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ
* Πληρεξούσια δικηγόρο του σωματείου Π.Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ, Κα Τσαγκαράκη Δόξα
 Κοινοποίηση:
* Διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, SUPER LEAGUE 2.
Θέμα : Διατακτικό απόφασης της Ε.Ι.Π.Αριθμός Απόφασης 374/2024
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Η Ε.Ι.Π. ομόφωνα ΚΡΙΝΕΙ ότι η Π.Α.Ε. με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε.Λ., από την έναρξη της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου 2024, δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησης ποδοσφαιριστών, κατ’ άρθρο 3 παράρτημα Γ του ΚΙΜΠ, λόγω ανάκλησης της από 11/01/2024 βεβαίωσης περί μη οφειλής της Ε.Π.Ο. με το με αριθμ. 6363/12-03-2024 έγγραφο ανάκλησης της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Ε.Π.Ο.
ΑΝΑΚΑΛΕΙ, κατ’ άρθρο 11 περ. α’ και δ’, παράρτημα Γ του ΚΙΜΠ, τα κάτωθι αναφερόμενα δελτία αθλητικής ιδιότητας, ως εκδοθέντα παράτυπα, ήτοι:
1. του ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΜΙΧΑΗΛ με αρ. δελτ. Ε.Π.Ο. 1429231
2. του FATAI KEHINDE-FEYI με αρ. δελτ. Ε.Π.Ο. 2053438
3. του STINA VICTOR με αρ. δελτ. Ε.Π.Ο. 2017470
4. του KOCIC SRDAN με αρ. δελτ. Ε.Π.Ο. 2053777
ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τη λύση του δανεισμού του MOREIRA LEANDRO RAUL με αρ. δελτ. 2053435 και την επιστροφή του στη δανείζουσα ομάδα Arsenal de Sarandi, Αργεντινή.
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 13-03-2024.Σύμφωνα με πληροφορίες παρότι λίγες ώρες πριν την απόφαση της ΕΙΠ η οικονομική διεύθυνση της ΕΠΟ είχε προχωρήσει στη βεβαίωσης μη οφειλής προς την ΑΕΛ, δεν λήφθηκε υπόψιν, καθώς διαπιστώθηκε εκχώρηση του ποσού, κάτι που με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ (αν είχε πληρωθεί μέχρι 29 Φεβρουαρίου δεν θα υπήρχε πρόβλημα) απαγορεύεται όπως και οι μεταχρονοληγημένες επιταγές (κάτι που επισήμανε και ηλεκτρονική εφημερίδα συμφερόντων του ΠΑΟΚ και δεν διαψεύστηκε). Βέβαια προκύπτει ένα σοβαρό ερώτημα πώς εκδόθηκαν αρχικά τα δελτία.
Η προθεσμία που είχε η ΑΕΛ για να καλύψει την οφειλή (πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό ήταν 12.000 ευρώ) χωρίς πρόβλημα, ήταν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, ενώ υπήρχε και περιθώριο ακόμη πέντε εργάσιμων ημερών. Στις 8 Μαρτίου που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία, οι “βυσσινί” ενημερώθηκαν και έσπευσαν να πληρώσουν πέντε ημέρες αργότερα κι αφού προχθές έγινε άρση της βεβαίωσης μη οφειλής.
Η ΑΕΛ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση και θα το πράξει με στόχο να ανατρέψει την απόφαση, με δεδομένο ότι είχε πληρωθεί το ποσό πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Η ΠΑΕ ΑΕ πριν την εκδίκαση της υπόθεσης είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της να δοθούν στοιχεία για όλες τις ομάδες αν έχουν αποπληρώσει τις οφειλές τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση η ΠΑΕ: «Επίσης επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι η νομιμότητα σε μία πολιτεία ισότιμη δεν είναι alacarte. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τη διαδικασία που ορίζει η Ε.Π.Ο. ως ανεξάρτητη αρχή και είναι για εμάς απολύτως σεβαστή, όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στη SL2 έως και σήμερα θα πρέπει να έχουν αποπληρώσει αντίστοιχα όλες τις οφειλές τους. Κατόπιν τούτου η ΠΑΕ ΑΕΛ συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία της με μοναδικό στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία».

 

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Αλλαγή υπήρξε στο διοικητικό συμβούλιο της Super league 2, καθώς αντί για σήμερα (14/03) θα γίνει τελικά την Τρίτη (19/03) και ώρα 14:30 και μετά το τέλος του συμβουλίου  η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super league 2:
«Σας ενημερώνουμε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:30 στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42- 4ος όροφος), με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων
Εκλογή Α΄ & Β΄ Αντιπροέδρου
Επικύρωση βαθμολογικών πινάκων Α΄ & Β΄ Ομίλου της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024
Κλήρωση Πρωταθλήματος playoff & playout
Διάφορα Θέματα».

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
Ο πίνακας των σκόρερ στην Super League 2 πριν τα πλέι οφ και πλέι άουτ έχει ως ακολούθως:
Bόρειος όμιλος
7 γκολ: Mιράντα (Νίκη Βόλου), Σιμόνι (Μακεδονικός), Κονίλιο (Αναγέννηση Καρδίτσας)
6 γκολ: Κούστα (Ηρακλής), Τζιώρας (Νίκη Βόλου), Κ. Παπαγεωργίου (ΑΕΛ), Νίκας (Λεβαδειακός), Πεντρόσο (ΑΕΛ), Ρομό (Λεβαδειακός)
Νότιος όμιλος
11 γκολ: Μάναλης (Χανιά)
10 γκολ: Ντάουντα (Ιωνικός)
9 γκολ: Λουκίνας (Καλλιθέα)
8 γκολ: Μανιάς (Διαγόρας)
7 γκολ: Πατρινός (Παναχαϊκή), Κυνηγόπουλος (Καλλιθέα), Μπα (Ολυμπιακός Β’).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass