Στη Λάρισα χτυπά η «καρδιά» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τένις

ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 ΜΑΪΟΥ

Δημοσίευση: 27 Απρ 2024 12:29

Στη Λάρισα χτυπά η καρδιά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τένις juniors που ξεκίνησε από τις 23 Απριλίου και θα διαρκέσει ως τις 2 Μαΐου. Οι αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν περίπου 1.080 αθλητές, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την υποστήριξη των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ και της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Λάρισας.


Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές.
Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Σπύρος Ζανιάς εξήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Κουρέτα, και τους δημάρχους Λαρισαίων κ. Θανάση Μαμάκο και Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, ενώ ο Δημήτρης Σταματιάδης-πρόεδρος Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης τόνισε: «Η καρδιά του ελληνικού τένις χτυπά στη Λάρισα» και αναφέρθηκε στις ποιοτικές υποδομές που διαθέτει η περιοχή και που εγγυώνται τη διεξαγωγή ενός επιτυχημένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Σωτήρης Σουλούκος καλωσόρισε όλους τους εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας και τους αθλητές, ενώ κάλεσε τους Θεσσαλούς να δώσουν το «παρών» στη σπουδαία διοργάνωση που θα βοηθήσει παράλληλα στην εξωστρέφεια της περιοχής.
Η Λάρισα είναι μια πόλη με μεγάλη αθλητική παράδοση και δικαιωματικά βρίσκεται στις πρώτες επιλογές της Πολιτείας και των Ομοσπονδιών για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διοργανώσεις, τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΕΦΟΑ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Χρέος μας, πρόσθεσε, είναι να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη σχέση της πόλης με τον αθλητισμό, και κάλεσε όλες και όλους, να ενισχύσουν τις προσπάθειες των αθλητών.
Εκ μέρους του δημάρχου Κιλελέρ, ο αντιδήμαρχος κ. Αχιλλέας Χατζούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πλέον το Τένις είναι ένα άθλημα για όλα τα παιδιά από όλες τις κοινωνικές τάξεις, κάνοντας ειδική αναφορά στην τοπική ομάδα της Νίκαιας.
Στο πρόγραμμα των αγώνων αναφέρθηκε αναλυτικά ο διευθυντής Αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κ. Δημήτρης Καφφές.
Παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τερζούδης, Ηρακλής Γερογιώκας, ο ταμίας της ΕΦΟΑ κ. Κώστας Γιακουμής, ο έφορος Αγωνιστικού κ. Γιάννης Αθαναϊλίδης, ο κ. Ιορδάνης Σγούρος μέλος Δ.Σ. και τεχνικός διευθυντής της ΕΦΟΑ, καθώς εκπρόσωποι των διοργανωτών Σωματείων.

 

Επιτυχίες των αδελφών Τάχα

ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΣΣΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη το πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα των αγώνων στις κατηγορίες κάτω των 12, 14, 16 ετών.
Ολοκληρώθηκε η κατηγορία κάτω των 10 ετών. Καλύτερες επιδόσεις Λαρισαίων: Τάχας Ηλίας στους «8» καλύτερους, Γερονικολός Γιάννης, Τάχας Αθανάσιος στους «16» καλύτερους, Μόζα Ιωάννα στις «16» καλύτερες.
Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών η Τεντολούρη Αθανασία με δύο νίκες στα προκριματικά προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.
Με δύο νίκες στα προκριματικά, πρόκριση και είσοδος στο κυρίως ταμπλό γιε τον Λάκη Δημήτρη στην κατηγορία κάτω των 16 ετών.
*Ανάλογα και η Εύα Ριζούλη με δύο νίκες στους προκριματικούς γύρους, πρόκριση στο κυρίως ταμπλό στην κάτω των 16 ετών.
Νίκες στον πρώτο γύρο και είσοδο στους «32» για τους Μεσσή Ανδρέα και Νούλα Αλέξανδρο στα αγόρια κάτω των 16 ετών.
Σήμερα ξεκινάει στον ΟΑ Νίκαιας Λάρισας η πιο απαιτητική κατηγορία των αγοριών κάτω των 18 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass