Το δίδυμο Μπάτον-Αλόνσο προτιμούν στη ΜακΛάρεν για το 2016

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2015 18:18
           

Ο Τζένσον Μπάτον είναι το φαβορί για τη θέση του δεύτερου οδηγού αγώνων της ΜακΛάρεν πλάι στον Φερνάντο Αλόνσο για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα για το 2016, σύμφωνα με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Ερίκ Μπουγέ. Η ΜακΛάρεν έχει την οψιόν να κρατήσει τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2009 γι' ακόμη ένα χρόνο και ο Μπουγέ δηλώνει ότι η απόφαση για το δίδυμο των οδηγών της επόμενης χρονιάς θα ληφθεί γρήγορα, σε αντίθεση με τις διαπραγματεύσεις της περυσινής σεζόν.

«Υπάρχει προφανώς μια ημερομηνία για την οψιόν στον Τζένσον και ξέρουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα περιμένουμε για το τέλος του χρόνου» δήλωσε ο Μπουγέ στην ιστοσελίδα Formula1.com, επιβεβαιώνοντας ότι ο 35χρονος οδηγός δεσμεύεται με μονοετές συμβόλαιο με πιθανή μονοετή επέκταση.

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι η ΜακΛάρεν διαθέτει επίσης στις τάξεις της ως οδηγούς δοκιμών τον Δανό Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος «έτρεξε» στη Φόρμουλα Ένα το 2014 και έχασε στις... λεπτομέρειες τη θέση από τον Μπάτον για το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά και τον Βέλγο Στόφελ Βάντουρν, ο οποίος είναι με διαφορά επικεφαλής στη βαθμολογία του εφετινού GP2.

«Μέχρι στιγμής σκοπεύουμε να κρατήσουμε και τους δύο οδηγούς (αγώνων) που διαθέτουμε, αλλά δεν είναι ο μόνος που θα αποφασίσει» συνέχισε ο Μπουγέ, για να συμπληρώσει: «Για τον Κέβιν και τον Στόφελ, θα κάνουμε το μάξιμουμ που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτούς, προκειμένου να τρέξουν στη Φόρμουλα Ένα».

Ο Βάντουρν δήλωσε τον Ιούλιο ότι οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στο GP2 έχουν αποδείξει ότι είναι έτοιμος να κάνει το βήμα για τους αγώνες στη Φόρμουλα Ένα, ενώ πρόσφατα ο Μάγκνουσεν επέμεινε ότι δεν είναι προετοιμασμένος να περάσει άλλη μια σεζόν εκτός αγώνων το 2016.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass