ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΣΕΝ ΒΕΝΓΚΕΡ

Να αποκλειστούν οι ομάδες που παραβίασαν τους κανονισμούς

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2014 15:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:30

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ψάχνει να βρει τη μεσοβέζικη λύση, ώστε να μην αποκλειστούν οι ομάδες, που παραβίασαν τους όρους του οικονομικού fair play (FFP), και συνάμα να μην πλήξει την αξιοπιστία της. Δεν είναι εύκολο και γίνεται πιο δύσκολο, από τη στιγμή που φουντώνουν οι φωνές για τήρηση απαρέγκλιτα, και με κάθε κόστος, των κανόνων του παιχνιδιού. Μια από αυτές τις φωνές είναι και αυτή του Αρσέν Βενγκέρ. Ο διάσημος Γάλλος τεχνικός της Αρσεναλ δεν μάσησε τα λόγια του και ζήτησε από την UEFA να τηρήσει τις ίδιες τις αποφάσεις της.

 

«Οταν συμμετέχεις σ' ένα παιχνίδι αποδέχεσαι τους κανόνες του παιχνιδιού. Αν τους παραβιάσεις τότε δεν έχεις θέση στο παιχνίδι. Ολοι το καταλαβαίνουν αυτό. Είναι απλό. Οι κανονισμοί υπάρχουν για να τηρούνται. Για να τους σέβονται οι ομάδες. Και κυρίως να τους σέβεται η UEFA, που τους θέσπισε», τόνισε σχετικά ο Βενγκέρ και κατέληξε στο ίδιο ύφος, ζητώντας ουσιαστικά τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι και της Παρί Σεν Ζερμέν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Δεν υπάρχουν περιθώρια. Οσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς, πρέπει να αποκλείονται.»

 

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τους κανόνες του FFP, οι ζημιές ενός συλλόγου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 45 εκατ. ευρώ σε βάθος διετίας. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε συνολικές απώλειες άνω των 150εκ., κάποιες από τις οποίες διαγράφηκαν καθώς τα έξοδα εγγράφηκαν για δαπάνες σε υποδομές, ακαδημίες και άλλες δραστηριότητες που δεν υπάγονται στο FFP. Η Παρί Σεν Ζερμέν μόνο το 2013 παρουσίασε ζημιές 130εκ. που ισχυρίζεται ότι εκμηδένισε, μέσω χορηγίας από την αρχή τουρισμού του Κατάρ, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

 

 

 

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass