ΕΛΕΓΧΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Το ντέρμπι της... «φωτιάς»

* Βαγγ. Πλεξίδας: «Δεν ξέρω γιατί πυροδοτούν ορισμένοι τον αγώνα»

Δημοσίευση: 03 Απρ 2015 13:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43

Του Σωτ. Κέλλα

Το παιχνίδι μεταξύ Ηρακλή-ΑΕΛ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 2ου ομίλου της Β' Εθνικής κατηγορίας (στο οποίο η ΑΕΛ θέλει τη νίκη για τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ) πήρε «φωτιά» με την ομάδα του Ηρακλή να ανακοινώνει χθες ότι κατέθεσε αίτημα στη διοργανώτρια αρχή για τη διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ. Ο μεγαλομέτοχος των «κυανολεύκων» Σπύρος Παπαθανασάκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους κάνει όλες εκείνες τις κινήσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΛ λέγοντας: «Ουσιαστικά το μόνο που ζητάμε είναι δίκαιο παιχνίδι για την ομάδα μας την Κυριακή. Και ως προς αυτό ανταποκρινόμαστε, όπως θα έκανε κάθε ομάδα προκειμένου να διασφαλίσει, ότι δεν θα υπάρξει αθέμιτη επιρροή εντός ή εκτός γηπέδου πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα».

Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η ΠΑΕ Λαμία, μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ για απόρριψη του αιτήματος για την επιστροφή των βαθμών από το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Στην σχετική ανακοίνωση της αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «έπεσαν οι μάσκες» και ότι οι άνθρωποι του συλλόγου θα φύγουν από το ποδόσφαιρο με το κεφάλι ψηλά. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαμίας:

«Τελικά σήμερα έπεσαν οι μάσκες των χειρουργών της Λαμίας.

Ό,τι δεν επετεύχθη με τα χειρουργεία στους αγώνες:

Λαμία – Λάρισα 1 - 0

Α. Καλαμαριάς – Λαμία 1 - 0

Αγροτικός Αστέρας – Λαμία 3 - 1

Πιερικός – Λαμία 0 - 0

Λαμία – A. Καλαμαριάς 1 – 1

το πέτυχαν με τα χειρουργεία στις αθλητικές δικαστικές αίθουσες.

Κύριοι του ποδοσφαίρου καταδικάσατε μια ομάδα με χιλιάδες φιλάθλους, μια πόλη γιατί σέβεται τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Δεν κατηγορηθήκαμε ποτέ για χειραγώγηση αγώνων. Προσπαθούσαμε να είμαστε εντάξει στις οικονομικές υποχρεώσεις, κατακρίναμε τη βία στα γήπεδα.

Εμείς από το ποδόσφαιρο θα φύγουμε με το κεφάλι ψηλά, γιατί δεν είμαστε σαν μερικούς άλλους και τα παιδιά μας θα αισθάνονται υπερήφανα για εμάς.

Για εσάς όμως δεν θα ισχύει το ίδιο!».

Ο εκπρόσωπος της μεγαλομετόχου εταιρείας της ΠΑΕ ΑΕΛ Βαγγέλης Πλεξίδας βλέποντας τη... δίδυμη επίθεση που δέχεται η ΑΕΛ έκανε χθες μια δήλωση με… αποδέκτες: «Δεν ξέρω γιατί δίνει έμφαση η ομάδα του Ηρακλή στον αγώνα αυτό από τη στιγμή που είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Αν κερδίσει η ΑΕΛ ο Ηρακλής θα παίξει στα πλέι-οφ με 7 βαθμούς και η ΑΕΛ με μηδέν ενώ αν χάσει ο Ηρακλής με 9 και πιθανόν ο Ολυμπιακός Βόλου με δυο. Πάλι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει επτά βαθμούς διαφορά.

Μήπως το αίτιο της επίθεσης εναντίον της ΑΕΛ βρίσκεται στην ανακοίνωση της Λαμίας μετά τη χαμένη προσφυγή στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας; Δεν μπορώ να θεωρήσω τυχαίο γεγονός ότι στην ανακοίνωσή της η Λαμία αναδεικνύει πρώτο παιχνίδι αυτό που κέρδισε εναντίον της ΑΕΛ και θυμάμαι ότι τελειώσαμε το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΛ δεν μπαίνει στη διαδικασία ορισμένων που θέλουν να πυροδοτήσουν τον αγώνα. Για μας είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τ’ άλλα και δεν πρόκειται ποτέ το μέλλον της ΑΕΛ να κριθεί από έναν αγώνα.

Μπορεί ορισμένοι να μην μας θέλουν στα πλέι-οφ αλλά εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι μέσα στο γήπεδο είμαστε ικανοί να το καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν το καθήκον τους και θα αποδείξουν την ποδοσφαιρική τους αξία στο συγκεκριμένο αγώνα.

Τα υπόλοιπα τα αφήνω για άλλους...».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ηρακλή συνέχισαν χθες την προετοιμασία τους οι παίκτες της ΑΕΛ με τον τεχνικό Σούλη Παπαδόπουλο να έχει στη διάθεσή του και τον Δεληζήση που αποθεραπεύτηκε και γυμνάστηκε κανονικά. Η αρχική ενδεκάδα όπως όλα δείχνουν θα αποτελείται από τους: Αποστολίδη, Καρανίκα, Δεληζήση, Μελισσά, Κοντοδήμο, Νεμπεγλέρα, Μπανούση, Σερτζίνιο, Πινδώνη, Πιντο, Μπόγιοβιτς, ενώ δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε στο αρχικό σχήμα τον Ελιομάρ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Αντωνίου, από τον σύνδεσμο διαιτητών Αθηνών, θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο Στάδιο(Κυριακή 05/04, 15:00, ΟΤΕ Sports). Βοηθοί του θα είναι ο Μιχαήλ Δόσης επίσης από τον ίδιο σύνδεσμο και ο Δημήτριος Τζαφόλιας από τον σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής. Τέταρτος θα είναι ο Φώτιος Φωτιάδης από τον σύνδεσμο Καστοριάς και παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Κουλιάς από την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Την Τρίτη του Πάσχα θα γίνει η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ ενώ την Κυριακή 19 Απριλίου θα αρχίσει η διεξαγωγή τους. Αποφασίστηκε τα παιχνίδια των πλέι οφ, όπως και αυτά των πλέι άουτ, να γίνονται όλα την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με το πλάνο της μικρής λίγκας δεν θα υπάρχει το Τετάρτη-Κυριακή, αφού δεν πιέζει και ο χρόνος. Ο αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει μόνο μια εμβόλιμη αγωνιστική.

Τέλος, η Ένωση Β' Εθνικής, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την εμπλοκή Ηρακλή, Εθνικού Σερρών και Φωστήρα σε φερόμενα ως ύποπτα ματς, έκανε γνωστό ότι τούδε και εφεξής θα προβαίνει σε μηνύσεις κατά των Μ.Μ.Ε. που δημοσιοποιούν ονόματα ομάδων που βρίσκονται στις εκθέσεις της sportradar, πριν συνταχθεί κατηγορητήριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass