ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥΡΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΟΜΠΟΡΗ

Θλίψη στον αθλητικό κόσμο

* Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:46
Μέρα θλίψης ήταν η χθεσινή για τον αθλητικό κόσμο της Λάρισας καθώς δύο άνθρωποι του αθλητισμού με μεγάλη προσφορά έφυγαν από κοντά μας, ο Σταύρος Τουρλακόπουλος που διετέλεσε πρόεδρος στην ΑΕΛ (πανηγύρισε μαζί της άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία) και στον Τοξότη Λάρισας αλλά και ο Διονύσης Τόμπορης που υπήρξε ο εκδότης της πρώτης αθλητικής εφημερίδας στη Λάρισα και επί σειρά ετών πρόεδρος του Άρη Λάρισας.
Ο Σταύρος Τουρλακόπουλος που απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ξεκίνησε την παραγοντική του δράση από τον Πανθεσσαλικό που υπήρξε πρόεδρος από το 1960 έως το 1964 και στη συνέχεια αναμείχθηκε στα διοικητικά του Τοξότη.
Το 1977 ανέλαβε μετά από γενική συνέλευση πρόεδρος στην ΑΕΛ έχοντας μαζί τους Αντωνιάδη Ι.(αντιπρόεδρο), Τσία Κ. (β’ αντιπρόεδρο), Καραμήτσο Β. (γενικό αρχηγό), Κολοκυθόπουλο (γεν. γραμματέα), Χριστώνη (ειδικό γραμματέα), Κουτσουρούμπα (ταμία), Τζίκα Ι. και Μητρουλιά Μ. (υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων) και Δημητρούλα (σύμβουλο).
Αυτή η διοίκηση πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ εθνική κατηγορία ενώ έμελλε να είναι πρόεδρος μιας διοίκησης που ήταν η τελευταία της ΑΕΛ με την ερασιτεχνική της μορφή γιατί την επόμενη χρονιά έγινε ΠΑΕ(ξαναπέκτησε ερασιτεχνική διοίκηση για την ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα φέτος). Η ομάδα ήρθε 12η που θεωρήθηκε επιτυχία.
Από το 1994 και μετά ήταν πρόεδρος στον Τοξότη και μέχρι το 2013 που έφυγε για λόγους υγείας έχοντας προσφέρει σημαντικά ταλέντα στο ποδόσφαιρο όπως τους: Γκέκα, Θεοδωρόπουλο, Καλπία. Από το καλοκαίρι του 2013 και μετά οι άνθρωποι του Τοξότη τον είχαν ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο.
Ο εκλιπών διακρίθηκε και επιχειρηματικά μια και ήταν ο εμπνευστής της ίδρυσης του συνεταιρισμού ραπτών βιοτεχνών ετοίμων ενδυμάτων ιδρύοντας την Πανραπτική και αργότερα προχώρησε στην ίδρυση της Raptex και της Group Fashion.
Η κηδεία του έγινε χθες και η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ
Για τον θάνατο του Σταύρου Τουρλακόπουλου από την ΑΕΛ ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
«Ημέρα πένθους και οδύνης η σημερινή για την οικογένεια της ΑΕΛ, η οποία αποχαιρετά τον Σταύρο Τουρλακόπουλο, έναν από τους πλέον επιφανείς παράγοντες στην ιστορία της ομάδας μας, αλλά και του λαρισινού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της ΑΕΛ τη διετία 1977-79, συνδυάζοντας τη θητεία του με τη δεύτερη άνοδο της ομάδας μας στην Α’ Εθνική τον Ιούνιο του 1978 - που αποτέλεσε την απαρχή της «χρυσής δεκαετίας» του ’80 – ενώ επί σειρά ετών υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας ως παράγοντας του Τοξότη Λάρισας. Σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΛ – τα μέλη του ΔΣ, της Διοικούσας Επιτροπής και του ποδοσφαιρικού τμήματος – εκφράζουν τη θλίψη τους για τη μεγάλη αυτή απώλεια και διαβιβάζουν στους οικείους του τα θερμά τους συλλυπητήρια».
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΟΜΠΟΡΗΣ
Σε ηλικία 67 ετών ο Διονύσης Τόμπορης έχασε τη μάχη με την επάρατο από την οποία είχε χτυπηθεί το τελευταίο εξάμηνο. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες της οικογένειάς του και τη νοσηλεία του στο Διαβαλκανικό Κέντρο η κατάστασή του τον τελευταίο μήνα άρχισε να επιδεινώνεται και χθες άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του στη Λάρισα.
Ο Διονύσης Τόμπορης διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια πρόεδρος στον Άρη Λάρισας. Η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική αφού συγκαταλέγεται στους πλέον αξιόλογους παραδοσιακούς παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε από το καλοκαίρι και μετά, οδήγησαν στην αδρανοποίηση της ομάδας αφού δεν υπήρξε κανένας που να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.
Οι φίλοι του αλλά και όλοι όσοι κατά καιρούς συνεργάστηκαν μαζί του θα τον θυμούνται για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την καλοσύνη του και τον μεγάλο αγώνα που έκανε προκειμένου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας να κάνει βήματα προόδου, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το μέλλον βρίσκεται στις ακαδημίες. Κουτσιανικούλης και Σιατραβάνης αποτελούν δύο παραδείγματα ποδοσφαιριστών που γαλουχήθηκαν στα σπλάχνα του Άρη Λάρισας και προχώρησαν στις μεγάλες Εθνικές κατηγορίες.
Χαρακτηριστικές θα μείνουν και οι παρεμβάσεις του στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΣΛ που με την ευθύτητα του λόγου του, τις τοποθετήσεις του και τα επιχειρήματά του, έθετε προβληματισμούς με γνώμονα πάντα τον εκσυγχρονισμό και την ουσιαστική αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου.
Η κοινωνική του προσφορά ήταν πολύπλευρη και δεν περιορίζεται μόνο στα στενά αθλητικά πλαίσια. Ήταν ο εκδότης της πρώτης αθλητικής εφημερίδας της Λάρισας, «Αθλητικά Νέα Λαρίσης» που κυκλοφόρησε την περίοδο 1971-75. Παράλληλα διατηρούσε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ «Η τυφλή θεά» επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου.
Ο Διονύσης Τόμπορης άφησε πίσω του τη σύζυγό του Θεοδώρα και τα δύο του παιδιά τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα στη 1.00 μ.μ., στον ι.ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο παλιό Κοιμητήριο.
Το αθλητικό τμήμα της «Ε» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Σωτ. Κέλλας
Άρης Γκουτρουμάνης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass