Για φορολογική ενημερότητα ομοσπονδίας και επιχορήγηση σωματείων

Απάντηση της ΕΠΟ στον υφυπουργό Αθλητισμού

Δημοσίευση: 03 Απρ 2015 22:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:43
           

Ανακοίνωση για όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στη Βουλή απαντώντας σε επερώτηση που αφορούσε τι απέγιναν τα χρήματα του 1.434.100,00 ευρώ που προορίζονταν για επιχορήγηση των ερασιτεχνικών Σωματείων το προηγούμενο έτος, εξέδωσε η ΕΠΟ. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ Κοντονή ότι απάντησε στην επερώτηση ως «συνήγορος του προκατόχου του» (σ.σ Ανδριανού), ενώ υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά απλά χάθηκαν (ή εξαϋλώθηκαν) γιατί η ΕΠΟ δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

 

Και προσθέτει η ΕΠΟ: «Με έκπληξη ακούσαμε στην Βουλή των Ελλήνων τον κ. υφυπουργό Αθλητισμού. Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Υφυπουργός έχει ελλιπή ενημέρωση, ή συμβαίνει κάτι άλλο. Ως ομοσπονδία λοιπόν, που βάλλεται σε κάθε ευκαιρία από τον δημόσιο λόγο του κ. υφυπουργού, οφείλουμε να απαντήσουμε παραθέτοντας όλη την αλήθεια: Η ουσία και η αλήθεια είναι και θα παραμείνει μία, ότι τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν ποτέ στα Σωματεία. Εφευρήματα, δικαιολογίες και προσχήματα πάντα θα υπάρχουν. Απαντήσεις σοβαρές και ουσιαστικές αναζητούνται που να χαρακτηρίζουν ένα κράτος δικαίου».

 

Η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της απαντά στον υφυπουργό Αθλητισμού, σχετικά με την φορολογική ενημερότητα η οποία της δόθηκε από από την ΙΖ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών μετά την καταβολή δόσεων έναντι οφειλής στο Ταμείο Συντάξεως των αστυνομικών ΤΕΑΠΑΣΑ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφάλειας).

 

«Στην συνέχεια ψηφίστηκε στην Βουλή, με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (σ.σ. Ανδριανού), η υπ΄αριθμ. 2291/260/24-12-2015 τροπολογία (που αποτελούσε προφανώς τον αρχικό στόχο του), για να αρθεί δήθεν το «κώλυμα» αυτό, με την οποία, όταν μία Ομοσπονδία στερείται φορολογικής ενημερότητας, η Γ.Γ.Α. έχει την δυνατότητα να κατανείμει απευθείας τις επιχορηγήσεις και η τροπολογία αυτή προκλήθηκε (και διαφημίστηκε πολύ!) ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Γ.Γ.Α. να αποδώσει απευθείας τα χρήματα στις Ενώσεις και τα Σωματεία, χωρίς την μεσολάβηση της ΕΠΟ.

 

Ήταν τόσο μεγάλη η ζέση του Υφυπουργού Αθλητισμού να δώσει τα χρήματα στα σωματεία που αυτά… ακόμη τα περιμένουν με… τις αποφάσεις στο χέρι. Αυτό είναι το πλήρες ιστορικό της υποθέσεως. Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι μία εταιρεία ή ένα σωματείο ή ένας πολίτης όταν έχει ρυθμίσει τις οφειλές του, δικαιούται και λαμβάνει φορολογική ενημερότητα ισχύος ενός (1) συνήθως μηνός, ή όσης και η περιοδικότητα καταβολής των δόσεων της ρύθμισης. Άρα η ΕΠΟ είχε φορολογική ενημερότητα και είχε δικαίωμα να έχει αφού βρισκόταν σε ρύθμιση την οποία τηρούσε».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass