Πανθεσσαλική ορειβατική πορεία στον Τίταρο

Δημοσίευση: 05 Απρ 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 15:48

Κυοφορήθηκε, γεννήθηκε, ωρίμασε.

Η ιδέα – πρόταση για μια κοινή πανθεσσαλική ορειβατική πορεία που ρίχτηκε στο τραπέζι πριν λίγους μήνες, βρήκε αρκετούς υποστηρικτές και οπαδούς.

Τα υπόλοιπα διαδικαστικά, μπήκαν στον δρόμο τους. Ορίσθηκε η κοινή διαδρομή, η ημερομηνία, τα βουνό. Μπήκε στα προγράμματα των ενδιαφερόμενων ορειβατικών συλλόγων της Θεσσαλίας και την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, οι «οικοδεσπότες», Υπαίθριος Ζωή Λάρισας και Ε.Ο.Σ. Λάρισας, υποδέχτηκαν στο Λιβάδι της Ελασσόνας ένα πλήθος ορειβατών από τον Ε.Ο.Σ. Βόλου, τον ΠΑΝ του Βόλου, τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού, τον Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας, τον Σ.Π.Ο. Τρικάλων και τον Σ.Ο.Χ. Τρικάλων.

Ο Τίταρος, παραστάτης του θεϊκού Ολύμπου, έδιωξε για λίγες ώρες την ήσυχη μουντάδα του απ’ την πολύχρωμη βουή των επισκεπτών του. Σημαδεύτηκε πρόσκαιρα η επιδερμίδα του από τα άρβυλα και τα μπαστούνια των ορειβατών, ζεστάθηκε απ’ το λαχάνιασμα τους, πήρε τις φωνές και τις ομιλίες τους και το αεράκι του τις σκόρπισε ως τα Πιέρια απ’ τη μια μεριά και ως τα Καμβούνια απ’ την άλλη.

Σαν μια μεγάλη παρέα, οι εκατόν πενήντα και πλέον ορειβάτες, συνοδοιπόρησαν για λίγες ώρες, γνωρίστηκαν, φωτογραφήθηκαν στην κορυφή, περιπλανήθηκαν στο φιλόξενο Λιβάδι, ανανέωσαν τη συνάντηση σε κάποιο άλλο απ’ τα πανέμορφα βουνά της Θεσσαλίας.

«Στόχος η κορυφή. Σκοπός το ταξίδι» ήταν το περιεκτικότατο σλόγκαν σε ένα από τα λάβαρα των συλλόγων. Και σίγουρα αυτό το ταξίδι γίνεται ανεπανάληπτο, όταν εμπλουτίζεται απ’ τα συστατικά και τα δομικά στοιχεία των επί μέρους ταξιδιών του καθενός μας.

Γιάννης Τζιόκας

ορειβάτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass