ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Ένας Αστέρας έτοιμος να λάμψει...

* ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ * ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2011 3:03 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:29
Του Κ. Γκιάστα
Οι μισές ελπίδες (βλ. Αστέρας) της αναγέννησης του λαρισινού μπάσκετ ήταν χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ. Οι άλλες μισές (βλ. Φοίνικας) θα είναι τη Δευτέρα στο κλειστό της Νεάπολης.
Για πρώτη φορά στην 20χρονη ιστορία του λοιπόν ο Αστέρας Λάρισας θα συμμετάσχει σε εθνικό πρωτάθλημα και χθες ξεκίνησε την προετοιμασία του. Ωστόσο μόνο πρωτάρης δεν φάνηκε καθώς η οργάνωσή του (ακόμα και τεχνικό σύμβουλο έχει), η εμπειρία των παικτών που διαθέτει (ο Λάππας ήταν και κυπελλούχος Ευρώπης με τον Άρη), η όρεξη των ανθρώπων της διοίκησης (ο πρόεδρος Κώστας Μπαζάκης δεν είδε κανέναν να λείπει από τη διοίκηση) και η τεχνική ηγεσία (μεγάλη αξία ο Γιάννης Λαλάκης) έδειξαν πως πρόκειται για σύλλογο με σπουδαίες βλέψεις για το μέλλον.
Η «Ε» δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτό το πρώτο ραντεβού και αρχικά ζήτησε την άποψη του προπονητή Γιάννη Λαλάκη (που θα έχει δίπλα του ένα σπουδαίο παιδί τον Θανάση Μπουλιάκη με αγάπη για το μπάσκετ), που τόνισε: «Μετά από αρκετά χρόνια ο Αστέρας στη Γ’ εθνική. Ξεκινάει μια χρονιά που ελπίζω να είναι επιτυχημένη από πολλές πλευρές. Είναι μια επιστροφή και για μένα στην ενεργό δράση. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόκληση και αυτό που θέλω εγώ είναι να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο στο γήπεδο».
- Η Λάρισα δεν έχει πλέον ομάδες στις πρώτες κατηγορίες. Περιμένετε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο για να καλύψει τις μπασκετικές του ανάγκες;
* Είναι τραγικό που δεν έχουμε ομάδες. Αυτό είναι το πρώτο και το βασικό. Από την άλλη τώρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής: ο κόσμος θα περιμένει πρώτα από εμάς κάτι ενδιαφέρον και μετά να έρθουν να μας δούνε να μας βοηθήσουνε στην προσπάθειά μας. Έτσι είναι αυτά.
«ΠΑΜΕ ΓΙΑ 4ΑΔΑ Η 5ΑΔΑ»
Παρών φυσικά στην πρώτη προπόνηση ήταν ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Μπαζάκης (που δίπλα του έχει πάντα αξιόπιστο και αξιόμαχο τον αδερφό του Χρυσόστομο) που αρχικά μας είπε: «Θεωρώ πως είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο καθώς μετά από προσπάθεια πολλών ετών, η ομάδα θα αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Είναι ένα όνειρο πολλών ετών. Μπροστά μας έχουμε μια πρόκληση, να ανταποκριθούμε όλοι στις απαιτήσεις της κατηγορίας, που είναι μια πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία και να αντιπροσωπεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την πόλη της Λάρισας.
- Όσον αφορά στους στόχους;
*Οι στόχοι μας δεν πρέπει να είναι μόνο μια άνετη παραμονή. Νομίζω ότι το ρόστερ της ομάδας μας επιβάλλει να έχουμε υψηλότερους στόχους και αυτοί είναι να μπούμε στην 4άδα με 5άδα. Επίσης παράλληλα θα στοχεύσουμε να βγάλουμε παιδιά από τις δικές μας ακαδημίες.
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Ο Θανάσης Κουκουλίτσιος μετά από πολλά χρόνια από το μπασκετικό μετερίζι είπε να αλλάξει λίγο πλευρά και ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στον Αστέρα (δεν ξέρουμε αν ήταν κακό σημάδι το γεγονός πως είχε λάστιχο την ώρα που πήγαινε στο γήπεδο...). Για τη χθεσινή ημέρα τόνισε: «Μετά από 22 χρόνια αθλητικής δραστηριότητας σαν διαιτητής πρωτοπατώ τα γήπεδα και σαν παράγοντας στην ομάδα του Αστέρα. Είναι μια νέα αρχή και για μένα.
Ως βασικό μας σκεπτικό έχουμε να μην ξαναγυρίσουμε πίσω. Το έχω πει αυτό πολλές φορές και θα το ξαναλέω».
-Ποιος είναι ο στόχος του Αστέρα;
*Στόχος μας είναι να σωθούμε γρήγορα, να έχουμε υγεία χωρίς τραυματισμούς και αν βρεθεί κάτι καλό στο δρόμο μας θα το κυνηγήσουμε. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε ωστόσο πίσω από το δάχτυλό μας. Έχουμε μια πλήρη ομάδα που την κλείσαμε γρήγορα και τη σφίξαμε γρήγορα.
Οι λαρισινές ομάδες Αστέρας και Φοίνικας είναι οι δύο ομάδες που θα πρέπει να στηριχθούν από όλους γιατί είναι μια καλή χρονιά που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Φέτος είναι μια χρυσή ευκαιρία καθώς φέτος ανεβαίνουν απευθείας δύο ομάδες από την Γ’ σε Β’ Εθνική και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Θα χαρώ αν και οι δύο ομάδες το καταφέρουν αυτό. Ο Αστέρας και ο Φοίνικας έχουν δύο από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ
Από προχθές ο Αστέρας έκανε γνωστό πως θα ιδρύσει και γυναικείο τμήμα και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο. Από το σύλλογο ανακοινώθηκε πως προπονήτρια θα είναι η Λιάνα Τσουκνικά και όποια κορίτσια ενδιαφέρονται να εγγραφούν θα καλούν στο 6944-736.564.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Σήμερα εν τω μεταξύ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων Βορρά στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, στις 13.00 στο ΕΓ Μίκρας.
 
 
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ
Παίκτες με άποψη...
Γιάννης Λάππας: «Δεν έχω καμία επαφή και καμία ιδέα από την Γ’ Εθνική. Η γνώμη μου είναι όμως πως το μπάσκετ είναι παντού κοινό σε οποιαδήποτε κατηγορία και κατάσταση. Από την στιγμή που αποφάσισα να γυρίσω στην Λάρισα ο Αστέρας ήταν η κυριότερή μου επιλογή καθώς ήταν η ομάδα που προπονούμουν κάθε αρχή μιας σεζόν προτού μεταγραφώ στην επόμενή μου ομάδα, οπότε και υπήρχε και ένα γόνιμο έδαφος.
- Αν μιλήσουμε για στόχους;
* Στόχος μας είναι να κάνουμε μια οργανωμένη προσπάθεια και από εκεί και πέρα θα έρθουν και τα ανάλογα αποτελέσματα. Να λείπουν τα μεγάλα λόγια. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη.
Θεωρώ πως υπάρχει μια σταθερότητα και μια βάση. Υπάρχει ένας προπονητής που σίγουρα έχει τη διάθεση. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να πετύχουμε.
 
Αχιλλέας Σουλιώτης: «Νεοφώτιστη η ομάδα με πολύ καλές μεταγραφές με μεγάλη εμπειρία από τους περισσότερους παίκτες και πιστεύω πως με πολλή προπόνηση και συγκέντρωση και με αρκετή δουλειά θα παρουσιάσουμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο με σωστό μπάσκετ. Τώρα οι θέσεις και τα πρωτεία, αν έρθουν, θα έρθουν στη συνέχεια. Όσο πιο γρήγορα θα δέσει η ομάδα τόσο πιο καλά θα είναι τα αποτελέσματα».
 
Κώστας Σαριμπαλίδης: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά. Με συγκέντρωση και προσπάθεια θα προσπαθήσουμε όλοι εδώ στον Αστέρα να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για κάποια συμπεράσματα αλλά θεωρώ πως θα έχουμε και φέτος μια καλή ομάδα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass