ΑΥΤΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Η άνοδος είναι... μονόδρομος

* ΜΕ ΤΟΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2011 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:30
Ένα το κρατούμενο: Τέτοιο συνδυασμό παικτών (Λιάκος, Σπανούλης, Δεληχρήστος, Γκαγκανάσιος, Τσιαμπαλής) δεν νομίζουμε να έχει άλλη ομάδα στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Δύο τα κρατούμενα: Στη φετινή σύνθεση δεν υπάρχει παίκτης που να μην είναι Λαρισαίος. Δεκατέσσερις στους 14 και όλοι τους με ποιότητα ακόμα και οι μικροί (Τσούμας, Τσιλούλης θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολλά φέτος και να αποδείξουν άλλα τόσα επίσης).
Τρίτο και σημαντικότερο είναι πλέον πως μετά από πολλά χρόνια πήρε την απόφαση να αλλάξει έδρα και να χρησιμοποιήσει το κλειστό της Νεάπολης με σκοπό μάλιστα να κάνει κάλεσμα σε όλο το λαρισινό κοινό.
Φέτος ο Φοίνικας είναι πιο ενισχυμένος από ποτέ στην ιστορία του και όλα δείχνουν πως ο στόχος της ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία είναι εφικτός. Άλλωστε το έχει ανάγκη όχι μόνο ο ίδιος ο σύλλογος αλλά η πόλη ολόκληρη καθώς το κενό που άφησαν ΓΣΛ και Ολύμπια είναι μεγάλο.
Χθες οι «μελανόλευκοι» έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στο κλειστό της Νεάπολης και ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Επίσης ήταν και η πρώτη φορά που όλοι τους - διοίκηση, παίκτες και προπονητής- μίλησαν για την άνοδο και μόνο για αυτή. Υπάρχει πίστη γι’ αυτή την ομάδα και φάνηκε.
Φέτος άλλαξαν κάποια πράγματα. Ήρθε νέος προπονητής ο Αντώνης Κυρατζής που μετά την πετυχημένη πορεία με τον Αστέρα (τον ανέβασε στην Γ΄ αήττητο) ξαναγύρισε στο Φοίνικα, αλλάζοντας τον Βάιο Θεοδωρόπουλο. Μιλώντας στην «Ε» ανέφερε: « Ο φετινός στόχος μας αρχικά είναι να γίνουμε ομάδα με καλή χημεία και στη συνέχεια είναι να κερδίσουμε την άνοδο. Είτε απευθείας είτε μέσω των μπαράζ».
-Είστε ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έγιναν φέτος;
* Φυσικά και είμαι. Ό,τι είπαμε έγινε από τη διοίκηση. Γνωριζόμαστε εξάλλου από παλιά και υπάρχει μεγάλος βαθμός συνεννόησης. Πιστεύω τώρα να δουλέψουμε καλά και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Παρούσα στο κλειστό της Νεάπολης ήταν όλη η διοίκηση. Οι κ. Βαλιώτης, Χαύδας, Σφόρτσας, Τσούτσος, Γενιτσεφτσής κάνουν τα πάντα για να μη λείψει τίποτα από την ομάδα άλλωστε. Ο πρόεδρος Κώστας Βαλιώτης εκφράζοντας τη δική του άποψη είπε: «Ξεκινάμε με μεγάλα όνειρα για το λαρισινό μπάσκετ. Εύχομαι να βγει το καλύτερο φέτος από αυτή την προσπάθεια. Αν δεν βγούμε εμείς ας βγει ο Αστέρας. Αυτό που προέχει είναι να πάει το λαρισινό μπάσκετ μπροστά. Εύχομαι τα καλύτερα για τους παίκτες μου και πιστεύω να δώσουν χαρές σε όλο το λαρισινό κοινό. Το έχει ανάγκη αυτή η πόλη που έχει ζήσει τόσα πολλά με τις ομάδες και ειδικά σε αυτό το γήπεδο. Ελπίζω να έχουμε και τη στήριξη του κόσμου γιατί θεωρούμε πως του λείπει το μπάσκετ».
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Πάμε για τη Β’ Εθνική
Άνοδος και μόνο άνοδος. Αυτό ήταν και το μήνυμα που πέρασαν τέσσερις παίκτες του Φοίνικα μιλώντας στην «Ε» κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης προπόνησης.
Δημήτρης Σπανούλης: «Νιώθω πολύ καλά που επέστρεψα στη Λάρισα και που θα φοράω τη φανέλα του Φοίνικα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να ανέβουμε κατηγορία»
-Είστε όλοι παιδιά από τη Λάρισα...
* Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε και η αλήθεια είναι πως χρειάζονται τέτοιες κινήσεις. Τόσο για τις ίδιες τις ομάδες όσο και για τον κόσμο που θα έρθει να δει τα παιδιά του.
Θοδωρής Λιάκος: «Εύχομαι πρώτα απ’ όλα καλή χρονιά σε όλους. Να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση γιατί σε δύσκολους καιρούς όχι μόνο κράτησε το βασικό κορμό αλλά τον ενίσχυσε κιόλας σε σχέση με όλες τις ομάδες και σε όλες τις κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγίνεται μια τέτοια προσπάθεια. Πολύ χαρούμενος που ξαναγυρνάω σε αυτό το κλειστό που έπαιξα τόσα χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος για τη φετινή σεζόν και ελπίζω να κλείσει η χρονιά όπως σχεδιάσαμε με μια άνοδο.
- Δεκατέσσερις παίκτες είναι Λαρισαίοι. Σημαίνει αυτό κάτι;
*Φυσικά και σημαίνει πολλά. Αυτή η ομάδα πλέον είναι της Λάρισας μαζί με τον Αστέρα βέβαια, ο οποίος έχει μικρότερη εμπειρία και γι’ αυτό ήρθαμε στο κλειστό της Νεάπολης με στόχο αυτοί οι λίγοι φίλοι να γίνουν περισσότεροι και να αγκαλιάσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.
Γιώργος Τσακνάκης: «Φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Θα πρέπει να είμαστε από την αρχή σοβαροί. Πέρυσι στην αρχή χάσαμε πολύτιμο έδαφος. Φέτος έχουμε σπουδαίο υλικό και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την άνοδο που λείπει τόσο από το λαρισινό μπάσκετ».
Δημήτρης Δεληχρήστος: «Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Άλλη μια σεζόν αρχίζει και ήρθαν νέα παιδιά και πολύ έμπειρα. Φέτος θα είναι διαφορετική κατάσταση με ελπίδες πολλές. Αγώνα με τον αγώνα να πετύχουμε το βήμα παραπάνω. Στα λόγια και άλλες χρονιές ήμασταν φιλόδοξοι αλλά δεν το καταφέραμε. Φέτος ελπίζω να μην μείνουμε μόνο σε αυτά. Ας πάρουμε την άνοδο».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass