ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ

Η Περιφέρεια κοντά σε όλο τον αθλητισμό

* ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2011 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:31
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από τη στιγμή που χάθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν σε Λάρισα και Βόλο είχε δηλώσει διά στόματος του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι θα διεκδικήσει αντισταθμιστικά οφέλη με διοργανώσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων και διεθνή τουρνουά έχοντας και τη συμμετοχή κρατικών φορέων.
Στο πλαίσιο αυτό χθες ο περιφερειάρχης δέχθηκε τον «μύθο» της άρσης βαρών τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα που τον επισκέφθηκε με την ιδιότητα του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και συζήτησαν τη διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών άρσης βαρών στη Λάρισα στις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο Κ. Αγοραστός έχοντας δίπλα τον αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνο σε θέματα αθλητισμού Ευθύμη Ρεντζιά είπε ότι δεν πρέπει να γίνει ένα απλό πρωτάθλημα αλλά να συνδυαστεί με μια σειρά εκδηλώσεων προαγωγής του αθλητικού πνεύματος και ίσως να γίνουν σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί ο Πύρρος Δήμας αλλά και άλλοι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών σχολεία της Θεσσαλίας ακόμα και απομακρυσμένα για να δώσουν ελπίδα που μόνο ο αθλητισμός καταφέρνει στις δύσκολες οικονομικές ώρες που περνάει η χώρα.
Τα παιδιά πρέπει να έχουν όραμα και να γίνουν πρωταγωνιστές μέσω του αθλητισμού για ένα καλύτερο αύριο είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αγοραστός και ο Πύρρος Δήμας συμπλήρωσε: «Χαίρομαι που η Θεσσαλία έχει έναν περιφερειάρχη με αθλητικό όραμα, που βλέπει ότι το μέλλον των παιδιών είναι ο αθλητισμός και ειδικά ο σχολικός αθλητισμός».
Από την άλλη ο Ευθύμης Ρεντζιάς τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας και φαίνεται ότι είναι από τις λίγες Περιφέρειες που έχουν θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για αν προωθηθεί το αθλητικό ιδεώδες που είναι το μόνο που έμεινε στη χώρα ανέπαφο.
Οι οριστικές ημερομηνίες του πανελληνίου πρωταθλήματος άρσης βαρών ανδρών-γυναικών αλλά και το πρόγραμμα όλων των παράπλευρων εκδηλώσεων θα οριστικοποιηθούν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.
 
Τιμάται ο Γ. Σγουρός
Στο συγκεκριμένο πανελλήνιο πρωτάθλημα η Ελληνική Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών θα τμήσει τον επί χρόνια πρόεδρο και γενικό γραμματέα της παγκόσμιας ομοσπονδίας Γιάννη Σγουρό.
Ο Γ. Σγουρός θα είναι η πρώτη φορά που θα τιμηθεί και ο ερχομός στη Λάρισα συνδυάζεται με την εκτίμηση που έχει στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό καθώς αυτή τη στιγμή Γιάννης Σγουρός είναι ο περιφερειάρχης Αττικής. Μάλιστα ο κ. Σγουρός είπε ότι η Λάρισα εκείνες τις μέρες θα είναι στο επίκεντρο της άρσης βαρών και η παρουσία του σίγουρα θα δώσει και πολιτικό «χρώμα» σε μια αθλητική εκδήλωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass