Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΑΛ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Η μεγάλη του… βόλεϊ σχολή

ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΝΕΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2011 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:31
Η μοναδική επαρχιακή ομάδα της Ελλάδας που καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να πάει κόντρα στο… ρεύμα και να παίζει στην Α1 Εθνική κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ είναι η ΕΑΛ. Μια ομάδα που παράλληλα κατορθώνει να παράγει παίκτριες και πέρυσι κατάφερε να βγάλει ακόμα και… προπονητή. Τον Αποστόλη Οικονόμου που όχι μόνο πήγε στο τιμ της Εθνικής ομάδας αλλά φέτος ανέλαβε και τα ηνία της ΑΕΚ που βάζει στόχο το πρωτάθλημα Ελλάδας.
Η ομάδα όμως πέρυσι δεν τα κατάφερε και μετά από μια τετραετία υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική. Με νέο προπονητή λοιπόν τον Πέτρο Πνάκα ξεκίνησε την προετοιμασία του αλλά με την ίδια φιλοσοφία σαν σύλλογος. Η «Ε» επισκέφτηκε την ΕΑΛ στο κλειστό της Νεάπολης και κατέγραψε τις απόψεις των ανθρώπων της.
Πρώτος μίλησε ο προπονητής, Πέτρος Πνάκας που στο ξεκίνημα αναφέρθηκε στην επιστροφή του: ««Είναι μεγάλη μου χαρά που γυρίζω στη Λάρισα και την ΕΑΛ. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν αυτή τη θέση» και συνέχισε: «Ξεκίνησε μια νέα και δύσκολη χρονιά για την ΕΑΛ. Το θετικό είναι ωστόσο πως αρχίζουμε με θέληση και διάθεση για δουλειά. Αν μιλήσουμε για στόχους μπορούμε να πούμε πως πάμε για την άνετη παραμονή στην Α2 και παράλληλα να προωθήσουμε νέα κορίτσια στην γυναικεία ομάδα.
Το γεγονός πως υπάρχουν και άλλες ομάδες από το νομό στην συγκεκριμένη κατηγορία φυσικά και θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον».
Από την πρώτη προπόνηση δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά ο πρόεδρος της ΕΑΛ, κ. Σπύρος Μπαρμπούτης που ανέφερε: «Εκ μέρους του ΔΣ εύχομαι η φετινή σεζόν να είναι η συνέχεια της ιστορίας των 25 ετών του τμήματος βόλεϊ γυναικών και των 43 ετών της ΕΑΛ γενικότερα. Όλοι γνωρίζουμε πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω της οικονομικής κατάστασης αλλά αισιοδοξούμε πως η ΕΑΛ θα το ξεπεράσει και αυτό με τις προσπάθειες των ανθρώπων της από κάθε πόστο. Η διοίκηση του τμήματος ακολουθεί και φέτος τη φιλοσοφία να στηρίζεται στα δικά της κορίτσια, δηλαδή στα τμήματα υποδομής που λειτουργούν σαν αιμοδότης της. Άλλωστε αυτό θα είναι το μοντέλο ομάδας που θα επιβιώνει σε όλους τους χώρους. Εύχομαι κάθε επιτυχία του νέου προπονητή μας, Πέτρου Πνάκα τον οποίο εμπιστευόμαστε και το καλύτερο στις μαθήτριες και φοιτήτριες του συλλόγου μας».
Πάντα δίπλα στην ομάδα βρίσκεται η τιμ μάνατζερ, Δήμητρα Τριανταφύλλου η οποία από την πλευρά της υπογράμμισε: «Αρχίζει μια από τις πιο δύσκολες χρονιές καθώς η κρίση έχει πλήξει άμεσα και το χώρο του βόλεϊ. Αυτό φαίνεται και από τις ομάδες της Α1. Πιστεύουμε και αισιοδοξούμε πως θα υπάρξουν άνθρωποι και επιχειρηματίες που θα βοηθήσουν και φέτος. Όσον αφορά στους στόχους τώρα είναι η παραμονή στις γυναίκες και η κατάληψη μια εκ των τριών θέσεων στα πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων και Κορασίδων. Εμείς συνεχίζουμε να επενδύουμε σε Λαρισινά κορίτσια».
ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ
Η άποψη των κοριτσιών
Για τη φετινή σεζόν κατέθεσαν την άποψή τους και τέσσερις παίκτριες της φετινής ομάδας της ΕΑΛ.
Αποστολία Νούσια: «Εύχομαι καλή αρχή στην ομάδα μου γιατί ξεκινάει μια δύσκολη χρονιά. Ελπίζω να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της φετινής σεζόν. Η Α2 θα είναι μια δύσκολη κατηγορία και το γεγονός πως θα υπάρχει και άλλη Λαρισινή ομάδα θα ανεβάσει το ενδιαφέρον όλων. Έχουμε ένα νέο προπονητή φέτος και εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία».
Μαρία Ζαφειρίου: «Αρχίζει μια νέα χρονιά με καινούριους στόχους σε μια διαφορετική κατηγορία από πέρυσι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βαρύτητα στο ξεκίνημα. Θέλουμε να κερδίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Α΄ γύρος είναι σημαντικός πάντα».
Όλγα Τουσιούδη: «Φέτος παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ. Υπάρχουν ομάδες από την Α2 Εθνική κατηγορία που θα δώσουν περισσότερα χρήματα απ΄ ότι ομάδες από την Α1. Αυτό και μόνο ανεβάζει και τη δυσκολία του πρωταθλήματος. Κάθε τόπος θα έχει και μια ομάδα και ελπίζω στον δικό μας τον τόπο που είναι η Λάρισα να βρεθούν οι άνθρωποι που θα τη στηρίξουν και φέτος. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στη βαθμολογία και να προσφέρουμε όμορφο θέαμα. Μην ξεχνάτε πως όλα τα κορίτσια παράλληλα έχουν και τις δουλειές τους κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα».
Ευαγγελία Υφαντή: «Μπορεί να υποβιβαστήκαμε πέρυσι όμως υπάρχουν νέοι στόχοι και νέα όνειρα στη φετινή σεζόν. Ελπίζουμε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και να δημιουργηθεί και νέο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους μας. Σαν στόχο έχουμε την άνετη και σίγουρη παραμονή και μετά ό,τι καλύτερο μπορεί να έρθει ας έρθει. Σημαντικό είναι πως υπάρχει καλή διάθεση και νέος αέρας στην ομάδα της ΕΑΛ».
Το φετινό ρόστερ
Αποστολία Νούσια    Ακραία/Διαγώνια
Μαρία Ζαφειρίου        Πάσα
Όλγα Τουσιούδη        Κέντρο
Ευαγγελία Υφαντή     Διαγώνια
Ιωάννα Καματσέλου Λίμπερο
Πηνελόπη Παπαστεργίου     Πάσα
Ελένη Τζιουβίλη         Ακραία
Ελένη Μπέη   Διαγώνια
Ειρήνη Μαδένογλου Κέντρο
Νικολέτα Τίκα Λίμπερο
Γεωργία Τάση            Διαγώνια
Χριστίνα Σουλτούκη  Κέντρο
Λουκία Πλίτση            Ακραία
Ξένια Ζαμπάκα          Κέντρο
Προπονητής: Πέτρος Πνάκας
Βοηθός: Σωκράτης Παπαστεργίου
Διοικητικό Συμβούλιο
Σπύρος Μπαρμπούτης πρόεδρος.
Βασίλης Τίκας Έφορος
Γιώργος Φιτσούλας Έφορος γυναικείας ομάδας
Δήμητρα Τριανταφύλλου Μάνατζερ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass