ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΜΕ 4-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ

Ήταν το φαβορί και το απέδειξε

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2011 0:39 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:34
Τα πέναλτι είχαν την τιμητική τους στην χθεσινή πρώτη ημέρα της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ΕΠΣΛ, την ίδια ώρα που στον «εμφύλιο» του Δήμου Τεμπών στο γήπεδο Μακρυχωρίου ο Πυργετός επιβεβαίωνε τον τίτλο του φαβορί κερδίζοντας άνετα τον τοπικό Αετό με 4-1.
Αυτή τη φορά οι εκπλήξεις σημειώθηκαν στη Μελία και τους Αγ. Αναργύρους όπου οι τοπικές ομάδες απέκλεισαν τους «μεγαλύτερους» Πλατύκαμπο και Λαρισαϊκό αντίστοιχα. Αχώδη νίκη πέτυχε η Δήμητρα Γιάννουλης που λύγισε στα πέναλτι την αντίσταση του Αβέρωφ, ενώ στο ντέρμπι του Καλοχωρίου ο Παραπόταμος ήταν ο νικητής.
Αναλυτικά τα παιχνίδια της χθεσινής ημέρας του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΛ:
ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ 1
ΠΥΡΓΕΤΟΣ    4
Ο Πυργετός ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί της χθεσινής αναμέτρησης στο Μακρυχώρι και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο κερδίζοντας τον τοπικό Αετό με 4-1.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με την κεφαλιά του Προβίδα μετά από φάουλ του Γρηγορίου ωστόσο η συνέχεια αδικεί τους γηπεδούχους και το σκορ της αναμέτρησης μέχρι το πρώτο 25λεπτο ήταν πλασματικό καθώς ο Αετός στο 5’ έχασε πέναλτι με τον Τέα ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ (το πέναλτι είχε κερδίσει ο Φουσίκας από τον Γρηγορίου), ενώ στο 18’ ο Φουσίκας αξιοποίησε προωθημένη μπαλιά του Ματούλα αποφεύγοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως το πλασέ που έκανε έφυγε απελπιστικά άουτ.
Ο Πυργετός δεν συγχώρησε την επιθετική αφλογιστία των «κιτρινόμαυρων» και με κορυφαίο το δίδυμο τους Ελευθεριάδη - Κωστούλα «καθάρισε» το παιχνίδι πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Αρχικά ο Κωστούλας στο 30’ μετά από πάσα του Ελευθεριάδη και αφού πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα διπλασίασε τα τέρματα του Πυργετού, στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης με κοντινό πλασέ μετά από ενέργεια και πάλι του Ελευθεριάδη ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ στο 41’ ο Προβίδας μετά από σέντρα του Γρηγορίου και αφού ο Ξεσφίγγης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα πέτυχε από κοντά το 4-0 με το οποίο οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μετριάσουν τις άσχημες εντυπώσεις του πρώτου μέρους και τα κατάφεραν. Έτσι στο 51’ σε γύρισμα της μπάλας του Κουρδή στον Μπανταβάνη καταλογίστηκε έμμεσο το οποίο εκτέλεσε ο Φουσίκας. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Μανάκας ο οποίος μείωσε σε 4-1 που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Στο 60’ ο Γρηγορίου επιχείρησε δυνατό σουτ, ο Ξεσφίγγης απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.
Στο 61’ ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ο Κωστούλας αναγκάστηκε να αποχωρήσει με κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), ενώ στο 71’ ο Αετός στάθηκε για μία ακόμα φορά άτυχος αφού τραυματίστηκε ο Ταυλαρίδης και αποχώρησε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες καθότι είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.
Υποδειγματική η διαιτησία του κ. Μαστοροδήμου και των βοηθών του κ. Νατσιούλα και Καραμπούλα.
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Ξεσφίγγης, Παναγιώτου, Τίκος, Παπαηλίας (46’ Σουπεκιώτη), Ταυλαρίδης, Μανάκας, Σαΐτης, Ματούλας (66’ Μπιτσαράς), Φουσίκας, Τέας, Καρβούνης (46’ Καψούρης).
ΠΥΡΓΕΤΟΣ: Μπανταβάνης, Γρηγορίου, Φιλιππούλης, Μαντζαφούλης (59’ Γκουγκούδης), Καρλιάμπας, Κουρδής, Τσατσαλίδης (46’ Ζαφειρίου), Μάγγος, Προβίδας, Ελελυθεριάδης (69’ Κολοβός), Κωστούλας.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ      1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ.      6
Εύκολη νίκη για τον Απόλλωνα Λάρισας ο οποίος έκανε φανερές τις προθέσεις του από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Ο Μπόντε στο 15’ άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ ο Ιωαννίδης στο 27’ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος στο 40’ με ανάποδο ψαλιδάκι και αφού η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνομένου πέτυχε το 0-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 17’ οι Αμπελόκηποι είχαν δοκάρι με τον Τριτάρη.
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 55’ ο Μπόντε ανέβασε το δείκτη του σκορ με 0-4 (πετυχαίνοντας χατ τρικ) για να μειώσει στο 70’ σε 4-1 ο Ντούπης.
Στο 76’ ο Ιωαννίδης και στο 82’ ο Καρβούνης διαμόρφωσαν το τελικό 6-1 για τον Απόλλωνα Λάρισας που συνεχίζει ακάθεκτος στο θεσμό του κυπέλλου.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Τσιούρβας, Τσάντος, Μπαρμπαγιάννης, Βεράκης (30’ Κουσιάς), Κατσής, Αναστασάκης (55’ Ντούπης), Τριτάρης, Τσίλης, Καραπετσάνης (70’ Μπλάνας), Τσιάμπας, Καλτσάς.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κούτσικος, Αντωνόπουλος, Σκάκος, Μπαλαμούτης (60’ Εμμανουήλ Α.), Ταστεμερίδης, Καραγκιόζης, Μπόντε (70’ Παππάς), Κορλός (65’ Καρβούνης), Καλαμπάκας, Ιωαννίδης, Εμμανουήλ Θ.
ΚΟΥΛΟΥΡΙ   1
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ          2
Αν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα μετά από φάουλ που εκτελέστηκε στο 32’ ο Μοσχοβίτης για την ομάδα του Κουλουρίου άνοιξε το σκορ για να ισοφαρίσει στο 37’ ο Μουσιάρης με πλασέ.
Την νίκη στην ομάδα του Δαμασιακού χάρισε στο 58’ ο Κατσικανής ο οποίος μετά από σέντρα του Γωγάκου πάνω στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 1-2.
ΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ: Γελαλής, Θάνος, Παλάσκας, Παρασχάκης, Καρλιγκιώτης Μ., Θανασάρας, Καρλιγκιώτης Απ. (80’ Βασιλείου), Τατίας, Μοσχοβίτης, Κουρούκας (83’ Κουρμπάτι), Μπουζώνας (60’ Κατσιάνης).
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ: Σιδερόπουλος, Πετρίκης, Λέτσιος Κ., Ιωαννίδης, Ματράκης (65’ Σεϊζης Απ.), Τσάλτας, Κατσικανής, Δάλλας, Γωγάκος (75’ λ.τ. Ώττας), Γεωργαντζάς (55’ Αντωνόπουλος), Μουσιάρης.
ΚΑΛΟΧΩΡΙ   4
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      5
Θρίλερ και στο Καλοχώρι όπου ο φιλοξενούμενος Κεραυνός Παραποτάμου αφού έχασε πολλές ευκαιρίες στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού λύγισε τελικά την αντίσταση των γηπεδούχων στα πέναλτι με 5-4. Οι δύο ομάδες στο γειτονικό ντέρμπι του δήμου Τεμπών αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Στογιάννης στο 45’ με σουτ για τον Κεραυνό και ο Αντ. Λίταινας στο 65’ για την Αναγέννηση.
Στην παράταση οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα κι έτσι το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι. Οι γηπεδούχοι αστόχησαν στο δεύτερο πέναλτι κι αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους που ήταν εύστοχοι και στα πέντε πέναλτι.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ: Μαρδάνης, Γκουντούρας, Σαμαράς, Γκαντής, Λίτσιος (15’ λ.τ. Σιούλας), Δεσπόπουλος Ι., Δεσπόπουλος Φ. (50’ λ.τ. Λίταινας Γ.), Φουσίκας, Ζησόπουλος (63’ Έξαρχος), Λίταινας Μ., Λίταινας Αντ.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: Ζήκος, Σακελλαρίου, Στογιάννης, Σαρρής (50’ Αβραμούλης, 70’ λ.τ. Μπούφης), Μπρατάν, Πάσχος (50’ Φωλίνας), Ζιούστης, Σερήφης, Πολιτόπουλος, Βασίλιεφ, Κωστούλης.
ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ
Η 2η αγωνιστική του κυπέλλου ΕΠΣΛ ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή των υπολοίπων αναμετρήσεων (16.45) από τα οποία ξεχωρίζει το ντέρμπι στην Αγιά ανάμεσα στον τοπικό Δωτιέα και τον Φαλανιακό. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Μελιβοίας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης που τους έχει δώσει σημαντική ψυχολογική ώθηση και φιλοδοξούν να συνεχίσουν νικηφόρα την πορεία τους με στόχο τον τελικό. Η παρουσία άλλωστε του χαρισματικού επιθετικού Σιμούλη καθιστά τους «ερυθρόλευκους» ικανούς να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα και να πάρουν αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» του Νίκου Ανδρέου παρουσιάζουν αγωνιστική ομοιογένεια και σταθερή απόδοση τα τελευταία χρόνια όπως χαρακτηριστικά φαίνεται και από την πορεία τους στη μεγάλη τοπική κατηγορία, γεγονός που σημαίνει ότι ο Φαλανιακός είναι πάντα ένας επικίνδυνος αντίπαλος ακόμα και εκτός έδρας.
Δυνατό λοιπόν και αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που υπόσχονται γκολ και θέαμα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν φέτος τα ξίφη τους και στο μαραθώνιο της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και επομένως η σημερινά αναμέτρηση θα είναι αν μη τι άλλο μία πρόβα τζενεράλε ενόψει του πρωταθλήματος που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αναμετρήσεων με τις οποίες πέφτει η αυλαία της 2ης ημέρας του κυπέλλου ερασιτεχνών ΕΠΣΛ:
1ος όμιλος
Ηρακλής Χάλκης - Α.Ε.Δ. Νίκαιας
Αμυγδαλέα - Μαχητής Τερψιθέας
2ος όμιλος
Δωτιέας Αγιάς - Φαλανιακός
Πανιώνιος - Αμπελωνιακός (γήπ. Βιολογικού)
3ος όμιλος
ΚΥΡΙΑΚΗ
Βερδικούσια - Π.Ο. Ελασσόνας (γήπ. Ελασσόνας)
Π.Ο.Μ.Ε. - Δευκαλίων (γήπ. Στεφανόβουνου)
Ροδιακός - Αργυροπούλι
4ος όμιλος
Ομόνοια - Άρης Λάρ. (γήπ. Ν. Πολιτείας)
ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος όμιλος
Αμπελόκηποι - Απόλλων Λάρ.           1-6
Άγ. Ανάργυροι - Λαρισαϊκός 5-4 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)
2ος όμιλος
Μελία - Πλατύκαμπος            4-3 πέν. (0-0)
Αρμένιο - Δήμητρα Αγιάς       2-3 παρ. (2-2 κ.α.)
3ος όμιλος
Κουλούρι - Δαμασιακός         1-2
4ος όμιλος
Μακρυχώρι - Πυργετός          1-4
Αβέρωφ - Δήμητρα Γιάνν.      3-4 πέν. (2-2 κ.α., 4-4 παρ.)
Καλοχώρι- Παραπόταμος       4-5 πέν. (1-1 κ.α., παρ.)
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass