ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΟΕ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Τα «Κανόνια» της Ελασσόνας

Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2011 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:37
Του Κ. Γκιάστα
Διπλή παρουσίαση και μάλιστα... εκτός έδρας είχαμε χθες για τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελασσόνας. Η ομάδα του ΠΟΕ που φέτος θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας σε ξενοδοχείο της Λάρισας παρουσίασε στο ένα σκέλος της βραδιάς όλο της το έμψυχο δυναμικό για τη νέα χρονιά. Στο άλλο σκέλος έκανε γνωστή και επίσημα τη συνεργασία με τις ακαδημίες της Άρσεναλ. Το επιτελείο της αγγλικής ομάδας επιστρέφει στο Νομό Λάρισας (μετά από δύο χρόνια διακοπής) καθώς ως γνωστόν συνεργαζόταν για κάποιο διάστημα με τις Ακαδημίες του Θοδωρή Βουτυρίτσα.
Αρχικά λοιπόν πήρε το λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας κ. Ζήσης Γρηγορίου (μαζί του τα μέλη της επιτροπής πρωταθλημάτων - κυπέλλου, κ. Αλεξίου και Μπαρμπαγιάννης) που ανοίγοντας την εκδήλωση είπε: «Η Ένωση χαιρετίζει πάντα τις προσπάθειες που γίνονται για τα τμήματα υποδομής. Κάθε τέτοια συνεργασία μας βρίσκει σύμφωνους γιατί έχει σαν στόχο το καλό των αθλητών. Μας λυπεί ωστόσο το γεγονός πως οι ελληνικές ομάδες δεν κάνουν το ίδιο. Εύχομαι τα καλύτερα και συγχαίρω τον πρόεδρο κ. Πάτση για τη συμφωνία του αυτή».
Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του ΠΟΕ, Ανδρέας Πάτσης, που αφού υπενθύμισε σε όλους την άσχημη πλευρά του ελληνικού ποδοσφαίρου που ζούμε αυτές τις ημέρες ανέφερε πως υπάρχει και η άλλη πλευρά: «...η πλευρά της υγιούς ανάπτυξης του ποδοσφαίρου η οποία ξεκινάει μέσα από τέτοιες συνεργασίες. Οι επαρχιακές ομάδες θα πρέπει να στηριχτούν από τις τοπικές κοινωνίες και τους φιλάθλους της. Αν δεν γίνει αυτό το μέλλον θα είναι ζοφερό. Ο δρόμος μας είναι μακρύς και έχει όραμα γεμάτο επαγγελματισμό. Ο ΠΟΕ έχει μακρά και ένδοξη ιστορία. Μάθαμε από τα λάθη που τον οδήγησαν στην απαξίωση. Ξεκινήσαμε από την αρχή και κοιτάξαμε τις υποδομές μας. Φτιάξαμε το γήπεδο και ευχαριστώ τον δήμαρχο κ. Πασχόπουλο και τους συνεργάτες του. Μετά κάναμε το τεχνικό επιτελείο και αποτελεί τιμή για όλους η παρουσία του Αλέκου Αλεξανδρή. Στόχος μας είναι ο υγιής πρωταθλητισμός και η τοποθέτηση βάσεων. Δεν θέλουμε να γίνουμε ασανσέρ.
Όσον αφορά στη νέα συνεργασία μας με την Άρσεναλ επιλέξαμε υποδομές, σχολή, τεχνογνωσία και προοπτική. Στόχος είναι να αφομοιώνονται οι νέοι παίκτες στον ΠΟΕ. Να έχουμε τα δικά μας παιδιά. Κανένα ταλέντο να μην μένει ανεκμετάλλευτο.
Εγγυητής αυτής της μεγάλης προσπάθειας μπαίνω εγώ προσωπικά. Έχουμε μια δόση τρέλας στην πορεία μας αυτή με την Ελασσόνα. Αν δεν είχαμε και αυτό τον ρομαντισμό δεν θα ξεκινούσαμε καθόλου».
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ;
Στο πάνελ βρισκόταν και ο τεχνικός Αλέκος Αλεξανδρής κοινοποίησε την απάντηση σε ερώτημα που του έκανε ένας φίλος του. «Καλά έχετε τρελαθεί; Τι κάνετε εκεί στην Ελασσόνα;» και η απάντηση ήταν η εξής: «Απλά αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος κι εγώ έχουμε μια διαφορετική αντίληψη για το άθλημα αυτό και βρεθήκαμε μαζί. Μην ξεχνάμε πως αν πηγαίναμε αμέσως σε κάποια μεγάλη ομάδα δεν θα είχαμε τη μαγεία της δημιουργίας». Σχετικά με τη συνεργασία με την αγγλική ομάδα τη χαρακτήρισε σπουδαία υπόθεση.
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι άνθρωποι της ακαδημίας Άρσεναλ. Ο Λάκης Παπαιωάννου, ο Άνταμ Ντέι και ο Γιώργος Τόλιος ήταν αυτοί.
Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ως τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας τόνισε: «Οι σχολές προσφέρουν όλη την αθλητική εκπαίδευση στα παιδιά. Υπάρχει τεχνογνωσία και το κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά. Είναι μεγάλη τύχη που κάνουμε τη σχολή στην Ελασσόνα πλάι σε μια τέτοια ομάδα όπως ο ΠΟΕ».
Την ενημέρωση για τις ακαδημίες συνέχισε ο Βρετανός, Άνταμ Ντέι, ενώ στο τέλος ο Γιώργος Τόλιος απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη μετακόμιση της σχολής από τη Λάρισα στην Ελασσόνα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα χιλιόμετρα από τη Λάρισα και ο πληθυσμός της πόλης που είναι μικρότερος. Είχαμε κάποια συνεργασία στη Λάρισα. Ξεκινήσαμε με 50 παιδιά και όταν σταματήσαμε είχαμε 210. Μετά όμως ο κ. Βουτυρίτσας δεν θέλησε να συνεχίσει για τους λόγους του».
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Την παρουσίαση όλου του έμψυχου δυναμικού αλλά και του προπονητικού τιμ έκανε ο Μάκης Τερζόπουλος. Μάλιστα σημειώθηκε από τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Πάτση πως από τα 25 παιδιά τα 8 είναι από την Ελασσόνα και δύο από τη Λάρισα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass