ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΛΑΡΙΣΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ

Ιπποκράτης: Μια χούφτα ήρωες

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2011 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:39
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μετά από επτά χρόνια αγωνιστικής απραξίας ο Ιπποκράτης επανέρχεται στο προσκήνιο και δηλώνει «παρών» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού. Η ομάδα της Λάρισας διέκοψε τις αγωνιστικές δραστηριότητες το 2004 σε μια χρονιά που διεκδικούσε ακόμα και την άνοδο όμως λόγω αρνητικών συγκυριών αντί για το μεγάλο άλμα οδηγήθηκε στην απραξία.
Η ουσία είναι ότι παρά τα όποια προβλήματα και τις αμέτρητες δυσκολίες ο σύλλογος κατάφερε να ορθοποδήσει κυρίως χάρη στις προσπάθειες ενός ανθρώπου: Του Γιώργου Καπετάνιου που ηγείται του νέου διοικητικού σχήματος.
Πόσο δύσκολο όμως ήταν όλο αυτό το εγχείρημα;
«Αν κάποιος μου έλεγε αυτή τη στιγμή να το επαναλάβω θα έλεγα όχι» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπετάνιος τονίζοντας τα ανυπέρβλητα εμπόδια που βρήκε μπροστά του.
«Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Προσπαθούμε χωρίς να έχουμε γήπεδο να μαζέψουμε τα παιδιά και να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Δεν μπορούμε καν να προπονηθούμε. Δώσαμε μία σειρά φιλικών αγώνων σε γήπεδα σε χωριά τα οποία είχαν μέχρι και ηλεκτροφωτισμό, ενώ εμείς πρέπει να προπονούμαστε το μεσημέρι γιατί μόλις νυχτώσει δεν φαίνεται τίποτα» πρόσθεσε ο κ. Καπετάνιος ο οποίος μιλώντας στη συνέχεια για τους στόχους της φετινής χρονιάς είπε:
«Για μας φέτος δεν υπάρχουν αγωνιστικοί στόχοι. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Για μας αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα».
ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ
Οι αλλαγές που έγιναν στο έμψυχο υλικό της ομάδας ήταν πολλές και σημαντικές. Από την παλιά φρουρά του Ιπποκράτη έμειναν ελάχιστοι ποδοσφαιριστές. Η ομάδα εμπλουτίστηκε με νέα πρόσωπα. Τα καινούργια δελτία είναι 34.
Ενθαρρυντική είναι η εικόνα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας αφού η συμμετοχή στις προπονήσεις είναι μεγάλη όπως επισήμανε ο κ. Καπετάνιος ο αριθμός δεν πέφτει κάτω των 15 παικτών, όμως το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει η αναμενόμενη βοήθεια από τη γειτονιά και τους παλαίμαχους παίκτες της ομάδας.
 
Τι είπαν οι παίκτες
Αισιόδοξοι για ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα παρουσιάστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ιπποκράτη οι οποίοι δήλωσαν στην «Ε» τα εξής:
Ηλίας Γκαντούνας: «Είναι σαν να μην πέρασαν αυτά τα επτά χρόνια. Λυπηθήκαμε πάρα πολύ για τη διάλυση της ομάδας τότε. Ήταν μια δύσκολη συγκυρία γιατί εκείνη τη χρονιά παλέψαμε και για την άνοδο και είχαμε πάρα πολύ καλή ομάδα. Το καλό είναι ότι ο Ιπποκράτης επανήλθε και είναι πολύ σημαντικό και για τη συνοικία αλλά και για το τοπικό ποδόσφαιρο της Λάρισας το να επανιδρύονται ομάδες γιατί κρατάμε έτσι τα παιδιά στον αθλητισμό το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία στις ημέρες που ζούμε».
Βαγγέλης Κακαζούκης: «Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε στα παιδιά τη σωστή δομή του ποδοσφαίρου. Να συνδυάζουν δηλαδή τις ικανότητές τους στο ποδόσφαιρο με την άψογη συμπεριφορά γιατί ο χαρακτήρας του αθλητή πιστεύουμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Σαν στόχο θέτουμε το να παίξουμε αξιοπρεπές ποδόσφαιρο και μέσα από αυτή τη διαδικασία να δείξουμε ότι μπορούμε στα νέα παιδιά».
Δημήτρης Ροκούδης: «Θα προσπαθήσουμε μαζί με τα νέα παιδιά να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστιόμαστε εμείς αλλά και ο κόσμος που μας παρακολουθεί. Εύχομαι να έχουμε υγεία χωρίς τραυματισμούς».
Κώστας Μαντζιώκας: «Θέλουμε να αποκτήσουμε συνοχή σαν ομάδα κι αν η πορεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας μας οδηγήσει στην άνοδο θα τη διεκδικήσουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, θα έλεγα οικογενειακό αφού οι σχέσεις μεταξύ των παικτών είναι άριστες. Κάνουμε παρέα και εκτός ομάδας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass