Ο ΡΑΦΑΗΛ ΠΑΤΡΩΝΙΔΗΣ ΣΕ ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με ένα ζευγάρι ρόδες... γυρνάει την Ευρώπη

* ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 36ος ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2011 23:27 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:41
Του Κ. Γκιάστα
Για τον Ραφαήλ Πατρωνίδη δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε. Είναι ο Λαρισαίος αθλητής που είναι ο μικρότερος τενίστας σε καρότσι στον κόσμο. Είχε πρωτοασχοληθεί όταν ήταν μόλις 8 ετών και τώρα τρία χρόνια αργότερα δείχνει πως ολοένα και ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του ITF και σε αυτό βοήθησε η πολύ καλή παρουσία που είχε στη Σμύρνη.
Στην Τουρκία βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες όπου και πήρε μέρος στο Izmir Open του NEC Wheelchair Tenniw Tour. Έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς και αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα κατάφερνε να παίξει και στον τελικό. Είναι χαρακτηριστικό πως στη φάση των 8 απέκλεισε τον Τούρκο αθλητή Οζντεμίρ Αχμέτ όμως στη συνέχεια βρήκε μπροστά του τον Ιρακινό Χουσεΐν Χαμίντ από τον οποίο και έχασε με σκορ 61-60. Ο Ιρακινός αθλητής ήταν αυτός που στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο.
Εκτός όμως από την Τουρκία ο Πατρωνίδης βρέθηκε και στο Βέλγιο όπου το καλοκαίρι πήρε μέρος σε ανάλογο τουρνουά στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο ATH Open International με πολύ καλή παρουσία. Και στα δύο τουρνουά ο Λαρισαίος Ραφαήλ ήταν ο μικρότερος αθλητής που πήρε μέρος και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια.
Στους αγώνες αυτούς συνοδευόταν τόσο από τους γονείς του όσο και από τον προπονητή του Θωμά Παπαστεργίου. Νοητά όμως ήταν δίπλα του και οι χορηγοί του (Αρωγή – Euromedica, Όμιλος Καράτζη, Δήμος Κιλελέρ, Καφέ Απέριττον, Ταξιδιωτικό Γραφείο Ορίζοντες) πάνω στους οποίους στηρίζεται ο Ραφαήλ.
Μία μηνιγγοκήλη στη σπονδυλική στήλη τον καθήλωσε από μωρό στο αναπηρικό αμαξίδιο αλλά έχει καταφέρει, να υπερπηδήσει τα εμπόδια και να αποδεικνύει περίτρανα πως η θέληση υπερνικάει κάθε δυσκολία.
Άλλωστε τίποτα δεν τον σταματά και τώρα ετοιμάζεται για το Nottingham Indoor Tournament της Αγγλίας στις 26 με 30 Οκτωβρίου. Εκεί θα προσπαθήσει να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass