ΜΕ ΔΥΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ Α. ΓΑΛΑΤΟ ΚΑΙ Κ. ΤΟΠΑΛΗ

Αγώνας ψυχής και… ψύχους

ΚΟΛΥΜΠΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2011 1:02 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:42
 Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 6η συνεχή φορά ο κολυμβητικός μαραθώνιος αγώνας πέντε χιλιομέτρων στη Χαλκιδική, από τη Μεταμόρφωση στη Νικήτη. Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά ανεπίσημα τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου. Αφιερώθηκε στη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν.ο «Σίθων» το 2004 και 2005. Ο Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή, ξημερώματα της 30ής Οκτωβρίου 2005 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. H αγάπη του για τους αθλητές του Διάπλου του Τορωναίου αλλά και για τον ίδιο τον αγώνα ώθησε τα μέλη του Δ.Σ. να κάνουν αυτό το νέο ξεκίνημα.
Το τσουχτερό κρύο της εξωτερικής ατμόσφαιρας αλλά και τα παγωμένα νερά του Τορωναίου με την θερμοκρασία να είναι κάτω από τους 17 βαθμούς Κελσίου δεν εμπόδισαν 55 κολυμβητές από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στον 6ο αγώνα «Ψυχής» τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη. Στις 11.40 δόθηκε η εκκίνηση από την παραλία της Μεταμόρφωσης και οι συμμετέχοντες έπεσαν στην κρύα θάλασσα για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Μετά από 1 ώρα και 17 λεπτά, ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τερμάτιζε πρώτος στην παραλία της Νικήτης, χειροκροτούμενος από τον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί από νωρίς.
Οι Λαρισαίοι ερασιτέχνες αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης κ. Άρης Γαλάτος και Κώστας Τοπάλης τερμάτισαν επιτυχώς τον αγώνα μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά καταλαμβάνοντας 2 θέσεις στην πρώτη δεκαπεντάδα γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού 6 από τους 55 κολυμβητές εγκατέλειψαν την προσπάθεια κυρίως λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας των νερών.
«Η παρουσία μας στον αγώνα έγινε πρωτίστως με σκοπό να τιμήσουμε τη μνήμη ενός συνανθρώπου μας που χάθηκε εντελώς άδικα σε πολύ νεαρή ηλικία. Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές του αγώνα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι μια πολύ καλή διέξοδος στην αντιμετώπιση του καθημερινού άγχους και στρες που προκαλεί ο τρόπος που ζει και εργάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος. Η μαραθώνια κολύμβηση είναι ένα άθλημα που απαιτεί τεράστια σωματική αλλά και πνευματική προσπάθεια αλλά σε ανταμείβει με πολλούς τρόπους» δήλωσαν οι δύο αθλητές και συνέχισαν λέγοντας ότι « Η συνεχής παρουσία πολλών Λαρισαίων αθλητών σε ανάλογους αγώνες ανά την Ελλάδα δείχνει την αγάπη των κατοίκων της πόλης για το άθλημα της κολύμβησης. Η δική μας προσπάθεια αποτελείται από μια μεγάλη παρέα ανθρώπων που αγαπούν τη μαραθώνια και ερασιτεχνική κολύμβηση και μέσα από αυτή ελπίζουμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι ώστε γρήγορα η πόλη της Λάρισας να αποκτήσει τις αναγκαίες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη» δήλωσαν σχετικά οι κ. Γαλάτος και Τοπάλης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass