ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΛΥΚΕΙΩΝ

Τα «διαμάντια» της Λάρισας…

* ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΘΕΟΦΑΝΩ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ 40 ΠΟΝΤΟΥΣ * ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ… ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΝΕΟΤΕΡΟ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2011 1:27 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:43
Του Κ. Γκιάστα
Κάποτε οι εργάτες του μπάσκετ την έστηναν στις παρελάσεις και διάλεγαν τους ψηλότερους μαθητές και τους κατέβαζαν στο κλειστό. Τώρα αρκεί να περάσουν μια βόλτα από τους σχολικούς αγώνες Λυκείων για να δούνε τι διαμάντια υπάρχουν. Διαμάντια που με σωστή επεξεργασία θα δώσουν λάμψη εκ νέου στο άθλημα που είναι συνδεδεμένο με την πόλη.
Χθες στο κλεστό του Αλκαζάρ λοιπόν πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των Λυκείων του νομού Λάρισας και αναμετρήθηκαν το 4ο Λάρισας και το Λύκειο Νίκαιας. Στα αγόρια κερδισε η Λάρισα και στα κορίτισια η Νίκαια.
Όμως αξίζει να σταθούμε σε μερικά σημεία και πρόσωπα. Ο ένας είναι ο γιος του Τάσου Σπυρόπουλου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και επιβεβαιώνει τον κανόνα πως το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά. Ένα 16χρονο παιδί ο Τάσος (και αυτός) με εκπληκτικά σωματικά στοιχεία έδειξε πως χρειάζεται μια σωστή καθοδήγηση για να αναδειχθεί σε έναν μοναδικό παίκτη που θα αφήσει εποχή. Προσοχή, δεν χρειάζεται μάνατζερ αλλά καθοδήγηση από ανθρώπους με αγάπη και μεράκι για το άθλημα και ειδικά τώρα που το έχει ανάγκη ο ίδιος μετά την προσωπική ατυχία.
Το άλλο πρόσωπο είναι η Θεοφανώ Σολωμού. Μια επίσης 16χρονη αθλήτρια της Ολυμπιάδας που χθες σημείωσε 40 πόντους και φάνηκε πως θα είναι η παίκτρια που μαζί με τη Δανιήλ, τη Γοργόλη και την Πλασταρά αν συνεργαστούν υπό μία κοινή προπονητική σκεπή τότε θα ανεβάσουν ξανά το γυναικείο μπάσκετ στην Α1 Εθνική σε λίγα χρόνια.
Το τρίτο είναι πως ο Κεραυνός συνεχίζει να αποδεικνύει πως είναι ο πιο παραγωγικός σύλλογος σε μορφή ταλέντων στην πόλη με διαφορά. Οι έξι αθλητές (Μίχας, Ποταμιάνος, Ακριβούλης, Πάσχος, Μπούσιος, Παναγιώτου) του 4ου Λυκείου Λάρισας είναι δικοί του και αξίζουν πολλά μπράβο στην οικογένεια Πάκα.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
Ένα καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα της Γοργόλη ήταν αυτό που έστειλε το ματς στην παράταση κάνοντας το σκορ 43-43, 16΄΄ πριν τη λήξη. Εκεί η Σολωμού δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του 4ου Λάρισας το οποίο προσπάθησε με εκπληκτικό τρόπο σε όλη την κανονική διάρκεια αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη.
*Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Τσιρινδάνης και Μαυροπούλου ενώ στη γραμματεία βρισκόταν οι Κενανίδη, Φαρμακιώτη και Ξύφτος.
Να τονίσουμε πως τόσο στην έναρξη της αναμέτρησης όσο και στο τέλος υπήρξε ένταση.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
14-7, 24-25, 30-31, 43-43 κ.α., 47-62 παρ. 
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
4ο ΛΑΡΙΣΑΣ (Ακρίβου): Δανιήλ 14, Ζέκου, Γοργόλη 19 (1), Παπαβασιλείου, Καλίνου, Λαμπρούλη, Πλασταρά 11, Τσιλικοπούλου 3.
ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Χαδούλη): Μάνδαλου, Δύρικα 2, Πανάγου, Καφφέ, Ντίκου, Καρβούνη, Σολωμού 40, Βέρα 1, Παναγούλη, Τσανή 11, Νάτσιου 6.
ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ…
Ο ένας και μοναδικός Σπυρόπουλος (με άξιο συμπαραστάτη τον Λέγκα) δεν μπόρεσε απέναντι σε ένα πολύ καλό σύνολο του 4ου Λυκείου Λάρισας. Οι Λαρισαίοι προηγήθηκαν νωρίς με 27-16 όμως ένα σερί των παικτών της Νίκαιας έφερε τα πάνω κάτω (27-30 και 33-34).
Από κει και πέρα η ομοψυχία των αθλητών της Ακρίβου και οι περισσότερες λύσεις στην επίθεση – με πρωταγωνιστή τον Μίχα- χάρισαν το κύπελλο στους τυπικά γηπεδούχους με σκορ 45-40.
* Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Γερακινης και Παναγούλης ενώ στη γραμματεία βρισκόταν οι Νανούλη, Φαρμακιώτου και Ιωάννου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
14-5, 23-16, 31-32, 45-40
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
4ο ΛΑΡΙΣΑΣ (Ακρίβου): Μίχας 2, Καψάλης, Ποταμιάνος 13, Ακριβούλης, Ρούσος, Πάσχος 2, Τζιαστούδης, Μπούσιος 9, Πασχάλης, Ολύμπιος, Παναγιώτου, Πλιάγκας.
ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ (Χαδούλης): Πέγκας Π. 2, Ουζούνης 4, Πέγκας Ε., Βαρβαρέλος, Τσιμπίδας 3 (1), Οικονόμου, Σπυρόπουλος 21 (1), Σκουτέλης, Λέγκας 10 (2), Πολίτης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass