ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 9ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Εικοσιένα χιλιόμετρα από 500 δρομείς

* ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΠΑΕΛ * ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2011 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:43
Του Κ. Γκιάστα
Κοντά στις 500 συμμετοχές έχουν δηλωθεί ως τώρα σύμφωνα με τους διοργανωτές και όπως όλα δείχνουν ο 9ος Ημιμαραθώνιος Τυρνάβου - Λάρισας που θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς στις αθλητικές δράσεις της Θεσσαλίας.
Για 9η συνεχόμενη χρονιά ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας διοργανώνουν τον συγκεκριμένο αγώνα δρόμου. Όπως έγινε γνωστό η εκκίνηση θα δοθεί από την Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.100 μέτρα ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τυρνάβου - Λάρισας με παράκαμψη στο χωριό Αγία Σοφία. Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο της απόστασης.
Χθες μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του αθλητικού τμήματος του ΔΟΠΑΕΛ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο Δήμων και των εμπλεκόμενων φορέων που στηρίζουν με τη συμμετοχή τους την οργανωτική δομή του αγώνα.
Πρώτος μίλησε ο υπεύθυνος του αθλητικού κομματιού του ΔΟΠΑΕΛ, Γιάννης Οικονόμου (καθότι ήταν πρόεδρος στον ΑΟΔΛ) κάνοντας μια αναφορά στις λεπτομέρειες του αγώνα. Εν συνεχεία τόνισε: «Είμαστε κοντά στις 500 συμμετοχές και αυτό είναι σημαντικό. Βλέπουμε κάθε χρόνο πως αυξάνονται και αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε με περισσότερη όρεξη σε κάθε αγώνα. Καλώ όλους τους συμπολίτες να δώσουν το «παρών».
Έπειτα πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ, Μιχάλης Κυρίτσης που ανέφερε: «Ο αθλητισμός παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που περνάμε αυτήν την περίοδο αντιστέκεται και παραμένει όρθιος. Όπως βλέπουμε οι συμμετοχές είναι πολλές και είναι πολύ σημαντικό αυτό διότι ο κόσμος τιμά τον αγώνα. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της πόλης και πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Ευχαριστώ όλους τους αφανείς ήρωες των γραφείων του ΔΟΠΑΕΛ που δουλεύουν για τον αγώνα το συγκεκριμένο και όχι μόνο. Επίσης και όλους τους συνεργάτες και τους εθελοντές. Τέλος θα ήθελα να τονίσω πως ο αγώνας θα βοηθήσει και την οικονομία της Λάρισας όσο γίνεται καθώς εδώ θα έρθουν 500 άνθρωποι με τις οικογένειές τους».
Επόμενος ομιλητής ήταν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Τυρνάβου, Δημήτρης Χαλούλης που υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Εμείς από την πλευρά μας σαν Δήμος Τυρνάβου δίνουμε έμφαση σε μια διοργάνωση που αναπτύσσεται συνεχώς και γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο. Το αθλητικό ιδεώδες μας εκφράζει απόλυτα γι’ αυτό και θα δώσουμε μια ομπρέλα προστασίας σε όλους όσοι αγωνιστούν και βοηθήσουν».
Επίσης μίλησε και η «ψυχή» του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, Σάββας Τσοπούρογλου που ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη προσπάθεια αυτός ο αγώνας από πολλούς φορείς και συλλόγους. Ο αγνός αθλητισμός για εμάς είναι προτεραιότητα. Εμείς σαν ποδηλατικός σύλλογος θα προσφέρουμε τόσο το λεωφορειάκι μας όσο και τους ποδηλάτες μας να ελέγχουν την ασφαλή συμμετοχή των δρομέων. Είναι ένας αγώνας που έχει γίνει πλέον θεσμός».
Αξίζει να τονίσουμε πως παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο πρόεδρος των Κριτών, Δρόσος Τσεργάς, ο πρόεδρος της ΛΕΦΦΑΜ, Ευάγγελος Μόκας και εκπρόσωπος των Προσκόπων Λάρισας, Κώστας Νανούλης.
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ / ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Αρκετοί είναι οι συνεργάτες και οι εθελοντές σε αυτόν τον αγώνα και αυτοί είναι οι εξής: Τροχαία Λάρισας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ., Σώμα Προσκόπων, Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών «Μοτοκίνηση», Σύλλογος Vespa Club, Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών «ΛΕΦΦΑΜ», Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών «ΜΟΤΟΛΑΡ», Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, Σύνδεσμος Κριτών Στίβου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Λάρισας, Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας.
Κατηγορίες :
Α/ ΑΝΔΡΩΝ   Β/ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1. Έως 18 ετών         1. Έως 29 ετών
2. 19 – 29 ετών          2. 30 – 44 ετών
3. 30 – 34 ετών          3. 45 ετών και άνω
4. 35 – 39 ετών
5. 40 – 44 ετών
6 .45 –49 ετών
7. 50 – 54 ετών
8. 55 – 59 ετών
9. 60 – 67 ετών
10. 68 ετών και άνω
* Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 4 αθλητές. Σε αντίθετη περίπτωση η κατηγορία θα συγχωνεύεται στην αμέσως επόμενη, ή στην προηγούμενη αν πρόκειται για την τελευταία.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
* Οι αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν στην αφετηρία μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (10.00).
* Σε όλο το μήκος της διαδρομής και κάθε 5 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί με νερά.
* Για τη διευκόλυνση των αθλητών, θα αναχωρήσει λεωφορείο την Κυριακή και ώρα 9.00 από το ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ της Λάρισας προς την αφετηρία.
* Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον αγώνα, θα δοθούν αναμνηστικά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass